In 2030 moet 10% landbouw grond biodiversiteit zijn

Kabinet vreest nieuwe natuurplannen van EU, bouw mogelijk nog meer ‘op slot’ - nos.nl/l/2472674/

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
1,8 miljoen hectare. 180.000 ha landschapsgrond langs N2000. You do the math
+1
jan 10
Een groter deel van de landbouwgrond moet worden ingezet ter bevordering van de biodiversiteit en mag daarom niet worden gebruikt voor het houden van vee of het verbouwen van voedsel. In 2030 moet 10 procent van de Europese landbouwgrond in dienst staan van de biodiversiteit.

Tel daar de energie ,huizenbouw , bos en wegen plannen bij op,dan halveert de landbouwproductie..
hans1980
@jan 10 tel daarbij op verlies derogatie...
marcsterreborn
@jan 10 Schaarste biedt betere afzet kansen.
jan 10
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Schaarste biedt betere afzet kansen.

In het begin wel,al vrij snel lig je uit de markt.
Albert Altena
@marcsterreborn Weer zo'n domme opmerking.
De markt is groter dan je eigen land hoor!!!
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @jan 10:
dan halveert de landbouwproductie..

daarom zijn ze zo fel op oekraine, daar mag alles..
+4
Kars
@cs-agrar ik roep dit heel de tijd al. Maar niemand luisterd, oekraine wordt ons voedsel wahalla, daar is corruptie en kan en mag alles. Perfect voor de EU en Nederland
+1
weurding
@Kars o jawel, je bent echt niet de enige die dat door heeft, maar wat kun je er aan doen?
grös
@jan 10
Je mag er niet eens vee op houden.. Wie/wat gaat het dan onderhouden ?
Thomas2000
@grös over biodiversiteit gesproken..
Jeroen745
Dan zal er nog meer regenwoud ontbost moeten worden om de weggevallen productie te compenseren.
bio boer
Sloten met bufferstook redden we dat hier wel
hans1980
@bio boer dat zal wel niet meetellen van Brussel
bio boer
@hans1980 telt nu ook al als niet productief oppervlakte
+1
Polder
Plan is allang uitgerold: de bufferstroken zijn er voor in het leven geroepen onder mom van uitspoeling nutriënten maar de Nederlandse oppervlaktewater normen zijn veel te laag voor een delta (die vroeger ook nog is grotendeels zout was) De normen gaan dus nooit gehaald worden wat dus weer een aanleiding geeft om meer maatregelen te nemen; allemaal over de rug van de boer.
matt
@Polder ze blijven wel voor met problemen verzinnen 🙂))
cjw73
@Polder straks bufferstroken van 100 of 250 meter bij bepaalde beken langs is dat ook weer opgelost, en weer een paar boeren minder, nog belangrijker.
Polder
@cjw73 of de gebruiksnormen naar beneden!!!!!
willemvanaaken
Plan is verzonnen voor de Oekraïne oorlog. Wordt nog wel bijgesteld als ze hersens hebben.
Albert Altena
Er zit weinig biodiversiteit in Vega voedsel voorziening.
+1
Eers kiek´n
Vanaf 2050 gaan we de waardeloze gronden weer ontginnen en vruchtbaar maken. De geschiedenis gaat zich herhalen en het enige wat de politiek dan zegt "Hoe hebben ze toen zo dom kunnen zijn"....
bio boer
@Eers kiek´n waneer is dit eerder gebeurd?
George
@Eers kiek´n
Tja je moet eerst iets slopen voordat je het weer kunt opbouwen.
grös
@Kars
Quote:
Kernel, owned by a Ukrainian citizen but registered in Luxembourg, with about 570,500 hectares; UkrLandFarming (570,000 hectares), US private equity firm NCH Capital (430,000 hectares), MHP (370,000 hectares), Astarta (250,000 hectares), Saudi Continental Farmers (195,000 hectares), French company AgroGeneration (120,000 hectares).
+3
Bekkink
Honger moet er komen
+2
Erik1979.
Ik kan hier zo boos over worden. Er leiden 840.000.000 mensen honger! Er gaan iedere dag 100.000 mensen dood van de honger. Even duidelijk: honderdduizend. Even voorstellen dat alle inwoners van het Westland vandaag dood gaan. En morgen die van Delft overmorgen die van Venlo vrijdag Deventer. In het weekend sterft Breda uit. En volgende week heel Rotterdam. Binnen een halfjaar heel Nederland! Daar praat je over. Dit is wel iets anders als corona! Dit is namelijk een ziekte waar een medicijn voor is. Dat is voedsel. En dat medicijn wordt met liefde geproduceerd door boeren. En die maken ze het leven zuur! Wat een achterlijke wereld leven wij dat wij dit met z'n alle accepteren! Mensen die voor deze ideologie staan hebben bloed aan hun handen!
bio boer
@Erik1979. Er is genoeg voedsel zo lang het nog rendabel is om granen aan het vee tevoeden
Oorzaak van honger is geen tekort aan voedsel
Oorlog geld corrupte overheden slechte infrastructuur allemaal oorzaken er is meer dan genoeg er wordt zelf beweerd dat 1/3 zelfs weggegooid wordt
bio boer
@bio boer als er echt tekorten waren waren we de nieuwe oliesjeiks
hans1980
Erik1979.
@bio boer volledig mee eens. Er is genoeg voedsel. Als ze het geld wat ze nu besteden aan van die belachelijke hobby's nu eens besteden aan het naar de mensen brengen van dat voedsel dan hoeven de mensen niet naar het voedsel toe te komen. En dat van dat veevoer is natuurlijk bullshit. Veel plezier met gras eten en soya schroot. Wedden dat je buikpijn krijgt.
grös
@Erik1979.
Beter is om die mensen zelf te leren hoe ze op een 'duurzame' manier voedsel verbouwen. Die mensen vluchten massaal deze kant op. En dat is niet omdat het daar een groene oase is.
We verliezen elke minuut 15 hectare vruchtbare grond, in de wereld.
21.600 hectare per dag.
Erosie, woestijnvorming. Iedereen is geleerd om op een industriële manier in korte tijd er maximale productie af te halen. Dat is natuurlijk mooi, maar het kost op termijn veel grond.
En ook gewoon in de westerse wereld, in Europa. Voor Nederland word 4x ons grondoppervlak gebruikt, of dat nou voor katoen, hout, bananen, palmolie, avocado's, soja, amandelen of Argentijnse steak is. We hebben er wel invloed op.
+1
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
belachelijke hobby's nu eens besteden aan het naar de mensen brengen van dat voedsel dan hoeven de mensen niet naar het voedsel toe te komen.

Ik heb niet de indruk dat wat ik hier over het fietspad zie lopen dagelijks naar hier zijn gekomen omdat ze niet te eten hadden. Ze zien er totaal niet ondervoed uit , ze dragen goede kleren en hebben waarschijnlijk een beter mobiel toestel in hun handen dan ik. Sommige hebben ook hippe kapsels en lijken zo uit een videoclip van Michael Jackson te komen.
+2
hypotheekboer
Quote Reactie van @George:
uit een videoclip van Michael Jackson te komen

lopen ze achteruit?
+1
Erco
@George de clip “thriller”? Dan vooral s nachts denk. Vaders let op jullie dochters?
Erik1979.
@George daar heb je gelijk in. Als ze ondervoed zijn kunnen ze de reis niet maken.... En als ze niet genoeg geld hebben ook niet. Dit zijn allemaal financiële vluchtelingen. Niets mis mee. Zijn alle boeren die een andere locatie opgezocht hebben ook. Voor ons geldt: werken of pech hebben. Zou voor hen ook moeten gelden. Er is werk zat. Een vluchteling is goedkoper als een robot 😉
grös
@Erik1979.
Die mensen die hier aankomen is natuurlijk ook het topje van de ijsberg, zou niet best wezen als alle 800 miljoen hier ineens voor de deur stonden.
Erik1979.
@grös zou niet verkeert zijn. Geef die stem recht en het stikstof probleem is opgelost. Je denkt toch niet dat mensen die hongerlijden op vvd d69 of andere linkse extremistische partijen stemmen? Misschien op Denk maar dat is helemaal zo gek nog niet. Beter Suikerfeest als boeren offer feest.
George
@Erik1979.
Schei uit man , ik moet er echt niet aan denken.
bluepower12
Is het toch al. Hier en daar wat klaver en paardebloemen 😜 wat een gejank. In de andere kant van de wereld lachen ze zich kapot
grös
@bluepower12
Het stomme is nog dat 'er geen voedsel geproduceerd mag worden'.
Moeten de Drentse heideschapen en Schotse hooglanders straks ook van de heide omdat ze soms voor vlees gebruikt worden ?
bluepower12
@grös daar zorgt de wolf wel voor met dit achterlijke beleid. Allemaal afschieten net als die ganzen
Erik1979.
@George ik heb hier geen problemen met moslims of zo. Wel met klimaklebers. Is net wat je wilt. Mensen die profiteren van wat onze voorouders hebben opgebouwd of mensen die kapot maken wat onze voorouders opgebouwd hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , bouw , biodiversiteit en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0