Dustin Woodward (RFC): 'Melkveehouder gebaat bij echt onafhankelijk keurmerk'

Nederlandse en Europese melkveehouders hebben baat bij een echt onafhankelijk keurmerk waarbij voor iedereen dezelfde minimale productiestandaard geldt, met een duidelijke koppeling tussen criteria van verduurzaming en beloning voor de boer. Dat is de overtuiging van Dustin Woodward, directeur Nederland en export Europa bij Royal FrieslandCampina (RFC).

Deel dit topic

Reacties

Putjeschepperr
Hij wil natuurlijk dat ah lijn mee gaat doen met planet proof gaat niet gebeuren jongen.
+1
Dirk van Zetten
@Putjeschepperr Hoe groter en algemener het keurmerk hoe minder er voor de boer aan te verdienen valt. Beter is versnippering en ieder zijn eigen niche waar marge en toegevoegde waarde op zit.
jerseys
@Putjeschepperr Tja dat AH label moet je ver weg van blijven als boeren. Op die enkele aware boer na dan. Beter PlanetProof wat niet bij een commercieel bedrijf is ondergebracht maar een Stichting in tegenstelling bij het AH beter voor keurmerk.
Putjeschepperr
@jerseys er zijn 1100 boeren bij aangesloten niet alleen veehouders omdat nou een enkele te noemen. Bovendien wordt het straks ook onafhankelijk keurmerk.
jerseys
@Putjeschepperr afhankelijk worden van het CBL lijkt mij niet verstandig.
+1
bio boer
Bestaat al bio is in de hele eu zelfde 🤭
pieta
@bio boer Is dat zo?
Van-Epscheuten
@pieta ja, bio landbouw is vastgelegd in een eu verordening
bio boer
@pieta ja bio is eu wetgeving
bio boer
diekman
Het is bijzonder stil bij rfc over de Planet Proof label. foodbusiness.nl/ondernemen/artikel/…
casev2
Nóg een keurmerk???
Na als die jaren is er geen hond (consument) die je kan vertellen wat het planet proof logotje betekend... wat op zijn beurt voornamelijk word gebruikt door de supermarkten om hun aflaat te kunnen afkopen en hun huismerk te vergroenen
bio boer
@casev2 is met eieren ook zo er zijn zelfs velen doe het verschil vsn scharrel of vrijeuitloop betekend over vlog okt maar te zwijgen beterleven met 1 2 of 3 sterren is dan wel weer duidelijk maar dat is weer van de dierenbescherming die daar nog meeste geld doog opstrijkt
jan w
Nog meer keurmerken!!!!! GROTE ONZIN.!!!
Iedereen wordt er beter aan, behalve de boer.
Laten ze maar eens in gaan spelen dat de supermarkten alleen producten verkopen die aan de nederlandse productieeisen voldoen.
bijna alle in nederland industriele verwerkte eieren zijn afkomstig vanuit legbatterijen. producten van buiten NL. waar gewasbeschermingsmiddelen opzitten die in nederland verboden zijn .
Geimporteerde biologische producten , die allemaal herverpakt worden, dit omdat de consument niet mag weten hoe en waar ze geproduceerd worden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koppeling , export , frieslandcampina , europa , keurmerk , melkveehouders , rfc en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.350