Illustratie van: René

Faillissement Verenigde Staten aanstaande: 'Het mag niet gebeuren'Quote:
De Amerikaanse president Joe Biden wil daarom het schuldenplafond verhogen. Daar willen de Republikeinen echter niet zomaar aan meewerken.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Ach paar 0 0 er achter in de Data bank bakjes en hij gaat weer een poosje.
arie.j
VS gaat natuurlijk niet failliet hooguit zitten ze elkaar vreselijk in de politieke haren.
Op de financiele markten is nog niets van een crissis te merken, en de dollar geeft ook geen enkele krimp
Is overigens bepaald niet de eerste keer dat het schuldenplafond de poltieke verhoudingen op scherp zette.
Maar altijd kwam er weer overeenstemming tussen republiekeinen en democraten voor de deadline.
Want dat is het eigelijke probleem
_-_-Die deadline is nu ergens tussen juni en november en Augustus wordt het meest genoemd als de maand dat rekeningen niet meer betaald kunnen worden.
De laatste twintig jaar is het schuldenplafond meerdere keren onderwerp van discussie geweest. Meestal werd tijdig voor het verstrijken van de ‘reservetijd’ een oplossing gevonden en had het weinig impact op financiële markten. In de zomer van 2011 daarentegen werd slechts daags voor de deadline een compromis bereikt.
In de aanloop naar de einddatum kelderde de aandelenindex (S&P 500), verzwakte de dollar ten opzichte van de euro en stegen kredietopslagen op bedrijfsobligaties. Ook het consumentenvertrouwen daalde scherp en herstelde pas in de loop van 2012.-_---
Alsdus het blad Beleggers Belangen.
We wachten het dus maar af.
+2
Nevergiveup
@arie.j Tja we kunnen weinig anders als maar verder met het monopolie geld 😁
+1
Erik1979.
@arie.j momenteel weet je niet hoe het allemaal loopt in de usa . Kerel is hartstikke dement. Ik vraag me altijd af of het niet een keertje misgaat als hij weer valt. Stel je voor dat hij op de verkeerde rode knop drukt, niet diegene om de zuster te roepen.....😝😝😝
Twentsch Land
Denk maar niet dat hij alleen bij een rode knop staat.

@Erik1979.
Erik1979.
@Twentsch Land nee echt niet! Maar ik moet tegenwoordig zo lachen om de politiek. Stelletje mafklappers bij elkaar. Hier in Duitsland zetten ze de beste akw uit en die idioot die niet weet wat insolvent is maar bedrijven stoppen gewoon van de Grüne zegt doodleuk.... Dat Oekraïne die kerncentrales door laat lopen is toch geen probleem want die staan er toch 🙈 net beschoten door de Russen en de enige kernramp die waarschijnlijk door menselijk falen is veroorzaakt en echt schadelijk was was daar! In Duitsland gebeurt zoiets niet. En zelfs in Japan hebben ze de schade zoveel kunnen beperken dat windmolens meer levenskosten. Echt waar, niet te bevatten. Btw dit zijn de zelfde idioten die de zorg afbouwen en ons in lockdown zetten omdat de zorg overbelast is...... Jullie denken dat het in Nederland erg is met de leugens en onbekwaamheid over stikstof. Ik kan jullie vertellen in Duitsland is het het zelfde.
overstekend wild
@Erik1979. Ook WEF beleid natuurlijk. Zelfde beeld zie je in Nieuw Zeeland en Canada
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
rie.j momenteel weet je niet hoe het allemaal loopt in de usa . Kerel is hartstikke dement. Ik vraag me altijd af of het niet een keertje misgaat als hij weer valt. Stel je voor dat hij op de verkeerde rode knop drukt, niet diegene om de zuster te roepen

Biden was niet mijn eerste keus
Maar alles beter dan gekkie Trump, want iemand die met alternatieve waarheid komt is al gevaarlijk voor hij dement is.
Zeker als zo iemand na verloren verkiezingen met geweld probeert chaos te veroorzaken en zijn kiezers met leugens staat op te hitsten.
Verder is de VS geen absolute dictatuur maar wel vol moddergooiers, daar hebben hier ook wel mensen last van.
nporadio1.nl/nieuws/buitenland/…
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
want iemand die met alternatieve waarheid komt is al gevaarlijk voor hij dement is.

Wie spreekt de alternatieve waarheid.....
+4
Erik1979.
@arie.j persoonlijk hoop ik dat Biden nog lang leeft, in iedergeval lang genoeg om voor het vuurpeloton te komen wegens al zijn oorlogsmisdaden onder Obama. Helaas zal als dat zal gebeuren hij denken dat het een feestje is. Over Trump.... Ik heb 6 januari 2020 3 livestreams tegelijkertijd bekeken. Later is er uitgekomen wat ik live op de livestream gezien heb. Wat is de media vuil! Jij hoeft mij hierover niet te geloven. Maar ik weet wat ik gezien heb. En de mensen die er interesse in hebben hebben Fox News gevolgd en de beelden van de beveiligings Camara's gezien. En nog iets anders, ik heb het in 2019 al gezegd: wordt Biden president komt er oorlog. Volgende voorspelling ( ik zit soms best fout) als Trump of beter nog Desantis president wordt dan komt er weer rust in de wereld. Helaas zal de politiek en de media er alles aan doen om dit te voorkomen! (Luister naar Assange: de mensheid wil geen oorlog, als de media eerlijk is zou die er ook niet komen)
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
rie.j persoonlijk hoop ik dat Biden nog lang leeft, in iedergeval lang genoeg om voor het vuurpeloton te komen wegens al zijn oorlogsmisdaden onder Obama. Helaas zal als dat zal gebeuren hij denken dat het een feestje is. Over Trump.... Ik heb 6 januari 2020 3 livestreams tegelijkertijd bekeken. Later is er uitgekomen wat ik live op de livestream gezien heb. Wat is de media vuil! Jij hoeft mij hierover niet te geloven. Maar ik weet wat ik gezien heb. En de mensen die er interesse in hebben hebben Fox News gevolgd en de beelden van de beveiligings Camara's gezien. En nog iets anders, ik heb het in 2019 al gezegd: wordt Biden president komt er oorlog. Volgende voorspelling ( ik zit soms best fout) als Trump of beter nog Desantis president wordt dan komt er weer rust in de wereld. Helaas zal de politiek en de media er alles aan doen om dit te voorkomen! (Luister naar Assange: de mensheid wil geen oorlog, als de media eerlijk is zou die er ook niet komen

Alternatieve waarheid is besmettelijk blijkbaar, ik zou als ik jou was dedokter raadplegen en een kuurtje volgen😒
Erik1979.
@arie.j er was hier een mooi verhaal door een andere prikker geschreven over mensen die een vreemd wereld beeld hebben en als er bewijzen komen dat dat wereld beeld niet klopt dat ze het met alle macht ontkennen. Arie bij deze. Biden heeft onder Obama verschrikkelijke dingen aangericht met de vele oorlogen die usa begonnen is. 6 januari is veel over gelogen en dat is nu bewezen en ik heb het toen gezien. En die voorspelling..... Ja dat denk ik, we zullen zien.
+7
Vdejong
@Erik1979. sommige mensen denken dat er nog betrouwbare leiders in de politiek zijn. De enig goed heiligman is sinterklaas en die bestaat ook niet.
Erik1979.
@Vdejong ja, dat is het grootste complot in Nederland. Iedereen doet er aan mee. En dan denken ze ook nog dat er maar 100.000 complot denkers zijn of dat complotten niet bestaan. Wie leeft er eigenlijk in een fantasie wereld 🙈
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Erik1979.:
Biden heeft onder Obama verschrikkelijke dingen aangericht met de vele oorlogen die usa begonnen is.

Zijn familie heeft er schijnbaar ook nog een hoop geld aan verdient in onder andere Irak en Oekraine toen Biden vice-president was.
politico.com/magazine/story/…
+1
Erik1979.
@jordi 1455 dat lieve zoontje..... Ja ze zeggen van wel. Maar er wordt meer verteld. Dat die corrupt is dat is zeker. De Democraten zijn net als de linkse hier overgenomen door een stelletje corrupte klootzakken die door links te lullen hun eigen zakken vullen. En het oude links noemen ze nu extreem rechts.
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @Erik1979.:
dat lieve zoontje..... Ja ze zeggen van wel. Maar er wordt meer verteld. Dat die corrupt is dat is zeker. De Democraten zijn net als de linkse hier overgenomen door een stelletje corrupte klootzakken die door links te lullen hun eigen zakken vullen. En het oude links noemen ze nu extreem rechts.

Volgens een princeton studie uit 2014 is de VS eerder een oligarchie dan een democratie.
bbc.com/news/blogs-echochambers-27074746/
+2
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j er was hier een mooi verhaal door een andere prikker geschreven over mensen die een vreemd wereld beeld hebben en als er bewijzen komen dat dat wereld beeld niet klopt dat ze het met alle macht ontkennen. Arie bij deze. Biden heeft onder Obama verschrikkelijke dingen aangericht met de vele oorlogen die usa begonnen is. 6 januari is veel over gelogen en dat is nu bewezen en ik heb het toen gezien. En die voorspelling..... Ja dat denk ik, we zullen zien

Hoop dat je ook het normale nieuws eens gaat volgen
Zoals dat Fox New vrijwillig bijna 800 miljoen aan schikking betaald voor bewust leugenachtige nieuws over de verkiezingen in de VS
parool.nl/wereld/…
+1
Erik1979.
@arie.j en dat allemaal lees je in de Parool....... En nee ik geloof Fox News ook niet. Ik geloof alleen dat wat ik met eigen ogen zie. 6 januari heb ik live gezien op meerdere live streams. Live streams kun je niet vervalsen. Zeker niet meerdere van verschillende zenders. Dat jij het nieuws en de kranten nog gelooft zegt veel over jou.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j en dat allemaal lees je in de Parool....... En nee ik geloof Fox News ook niet. Ik geloof alleen dat wat ik met eigen ogen zie. 6 januari heb ik live gezien op meerdere live streams. Live streams kun je niet vervalsen. Zeker niet meerdere van verschillende zenders. Dat jij het nieuws en de kranten nog gelooft zegt veel over jou

Vooral doorgaan in de eigen alternatieve fantasie bubbel, dan geloof je op het laats de eigen onzin nog.
Nieuws is tenslotte maakbaar nietwaar? Dat vond destijds Joseph Goebbels ook al.
Grasbaal
@Erik1979. En wat heb jij gezien wat wij hebben gemist?
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j en dat allemaal lees je in de Parool......

Man je bent een grote zeur , het heeft in letterlijk alle kranten van Nederland gestaan
Maar als iets jou niet aanstaat , dan sla je de boodschapper liefst dood.
+2
Erik1979.
@arie.j de kranten zijn ongeveer allemaal van de zelfde eigenaar...... Dus staat het in al die kranten ja. Vroeger hadden ze de uitdrukking: de kranten liegen dat ze zwart zien!
+3
Erik1979.
@arie.j exact, Goebbels zou jaloers zijn op de mogelijkheden die er nu zijn. Weet jij de invloeden van D69 in de mainstream media. Zie je hoe van der Plas nu gedemoniseerd wordt. Heb je gezien hoe er op Twitter gecensureerd werd voor de tijd dat Musk 80% van het personeel eruit gegooid had. Zie je op facebook de berichten over de invloed van klimaatverandering als er een stukje geschreven wordt wat er niet in het narratief past of de vele kritische artsen die achteraf gelijk hadden met covid. Zelfs van mijn vader die vragen gesteld heeft op facebook werden er stukjes vanaf gehaald. Of zwarte piet die niet meer mag. Je wordt iedere dag bloot gesteld aan enorme staatspropaganda die je in een richting in stuurt. Beetje gezond verstand is er bij vele niet bij. Mensen die nog denken dat wat er op tv komt in de krant of andere nieuws kanalen dat die dat zomaar als waarheid aan nemen leven in een soort matrix. Een wereld gecreëerd door alsmaar herhalen van bepaalde narratieve. Daarom hebben ze hier in Duitsland ook de kerncentrales uitgezet. Ze zijn echt bang dat er iets mis mee kan gaan terwijl als je de cijfers bekijkt dat het de veiligste energie bron is die momenteel beschikbaar is. Ook voor jou geld dat je er niets aan kan doen dat je zo meegesleurd wordt. Maar ga niet zeggen dat je dan terwijl alle bewijzen er zijn die het tegendeel bewijzen jij toch de waarheid op je hand hebt. Want dat is niet zo.
+2
overstekend wild
@Erik1979. Wetenschap die gemanipuleerd word door de manier van vaststellen van onderzoeksbudgetten
+1
Erik1979.
@Grasbaal 2 belangrijke zaken overheid 6 januari waarvan 1 nu ook bewezen is. Het eerste en belangrijkste. De politie/ beveiliging heeft de mensen binnen gelaten en heeft geen stro breed in de weg gelegd. Ik heb meerdere beelden gezien dat die vrouw dood geschoten is maar niets live, wel op die dag maar als het niet live is kan het gemanipuleerd zijn. Daar stoten ze een raam in en werd er bewust geschoten op die vrouw terwijl die niet vooraan stonden wat raar was maar nogmaals waren geen live beelden. Wel live nogmaals, politie liet de demonstranten binnen. Ook een belangrijk was het einde van de Trump Rally voor dat ze naar het Capitool gingen zei dat ze door vochten voor gerechtigheid maar dat de mensen in vrede naar huis moesten gaan. En niet dat ze het Capitool moesten bestormen. Deze beide zaken is belangrijk omdat dat Trump volledig vrij spreekt van de beschuldigingen over 6 januari. Ik spreek de Trump aanhangers niet goed, die waren extreem dom. Hier hebben ze de Democraten en de corrupte pers munitie gegeven. Het was wel uitgelokt door enkele insiders van het Capitool want de poorten werden open gezet door de politie/ beveiliging. De politie had met waterkanon makkelijk de opstand kunnen voorkomen.
+1
pieta
@Erik1979. En als ze het waterkanon gebruiken treden ze te hard op. Zo is het altijd iets. Trump is gewoon een een beetje zielig hoe hij omgaat met een verloren verkiezing. Verkiezingsfraude is niet aangetoond. Je moet daar als Trump zijnde toch anders mee om kunnen gaan.
Erik1979.
@pieta er zijn tal van bewijzen dat d e verkiezingen vervalst zijn, gemanipuleerd etc. Het is de vraag of Trump gewonnen had als het niet gebeurd was, ik denk van wel maar zullen het nooit weten. Wat Trump doet deden de Democraten ook. Bijna alle verkiezingen zijn aangevochten door de verliezende partij. Is daar normaal maar hier framen ze Trump graag. Over die waterkanon heb je zeker een punt. Wat de Trump aanhangers gedaan hebben was gewoon stom. Maar dat kun je Trump zelf niet in de schoenen schuiven.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@pieta er zijn tal van bewijzen dat d e verkiezingen vervalst zijn, gemanipuleerd etc. Het is de vraag of Trump gewonnen had als het niet gebeurd was, ik denk van wel maar zullen het nooit weten. Wat Trump doet deden de Democraten ook. Bijna alle verkiezingen zijn aangevochten door de verliezende partij. Is daar normaal maar hier framen ze Trump graag. Over die waterkanon heb je zeker een punt. Wat de Trump aanhangers gedaan hebben was gewoon stom. Maar dat kun je Trump zelf niet in de schoenen schuiven

Punt is dat jij beslist beslist wil geloven wat jou het beste uitkomt, en die eigen ogen kijken blijkbaar alleen naar uitzendiging die je eigen gelijk moeten bevestigen.
Maar in Nederland gelooft geen weldenkend mens jou onzin.
Erik1979.
@arie.j wat ik zie is geen onzin. Jij gelooft de staatspropaganda. Als jij zo goed gelovig bent ga dan een ander die het niet geloofd niet voor iets uitmaken wat niet netjes is. Ik oordeel alleen wat ik zie.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Punt is dat jij beslist beslist wil geloven wat jou het beste uitkomt, en die eigen ogen kijken blijkbaar alleen naar uitzendiging die je eigen gelijk moeten bevestigen.

tja, en jij kijkt met die eigen ogen naar uitzendingen die bepalen wat jij ziet en gaat geloven?
+2
de jonge
@cs-agrar ach als mensen vertrouwen hebben in een demente man die een land regeert,vaak niet eens meer op zijn woorden kan komen, op het podium de weg kwijt is en een andere keer roept om zijn al enige tijd overleden assistente zegt ook genoeg toch
@arie.j Maar in Nederland gelooft geen weldenkend mens jou onzin.
Dat Erik dat live ziet , betekent voor mij dat hij er opdat moment er boven op zat , dat de Nederlandse media het niet live laat zien , kunnen ze dit aan alle kanten er een draai aangeven .
Wat horen we over de oorlog tussen Ukraïne en Rusland en de strijd om Bachmut .
Volgens de media gaat het heel goed met de gevechten daar door de alliantie tegen de Russen .
We horen continu de voorjaars - zomer offensief die straks plaats gaat vinden .
Dat er 12 Duitse Leopard tanks al in Polen zijn en door Ukraïense soldaten mee oefenen is al vast gesteld .
Voor alle prikkers kan ik zeggen de eerste Leopard is al gesneuveld , niet op het slachtveld maar op het oefenterrein in Polen waar 1 van een talud afgestoten is en de geschutskoepel gesneuveld is .
Door de Russen al gekscherend gezegd , ze wilden zeker de premie van 66.000 Euro ophalen voor de eerste gesneuvelde Leopard tank .
Horen we dat op de Media , Neen Arie dat wordt verzwegen .
pieta
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Wat horen we over de oorlog tussen Ukraïne en Rusland en de strijd om Bachmut .Volgens de media gaat het heel goed met de gevechten daar door de alliantie tegen de Russen

Soory dat ik het slechte nieuws brengen moet. Maar op, ik denk, Nieuwsuur was van de week gewoon een item dat het daar een zeer moeilijke strijd was. Jij hebt ook wat last van zien wat je wil zien. 😁
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@Grasbaal 2 belangrijke zaken overheid 6 januari waarvan 1 nu ook bewezen is. Het eerste en belangrijkste. De politie/ beveiliging heeft de mensen binnen gelaten en heeft geen stro breed in de weg gelegd. Ik heb meerdere beelden gezien dat die vrouw dood geschoten is maar niets live, wel op die dag maar als het niet live is kan het gemanipuleerd zijn. Daar stoten ze een raam in en werd er bewust geschoten op die vrouw terwijl die niet vooraan stonden wat raar was maar nogmaals waren geen live beelden. Wel live nogmaals, politie liet de demonstranten binnen. Ook een belangrijk was het einde van de Trump Rally voor dat ze naar het Capitool gingen zei dat ze door vochten voor gerechtigheid maar dat de mensen in vrede naar huis moesten gaan. En niet dat ze het Capitool moesten bestormen. Deze beide zaken is belangrijk omdat dat Trump volledig vrij spreekt van de beschuldigingen over 6 januari. Ik spreek de Trump aanhangers niet goed, die waren extreem dom. Hier hebben ze de Democraten en de corrupte pers munitie gegeven. Het was wel uitgelokt door enkele insiders van het Capitool want de poorten werden open gezet door de politie/ beveiliging. De politie had met waterkanon makkelijk de opstand kunnen voorkomen.

Jouw bewijzen zijn niet de mijne.
Erik1979.
@arie.j natuurlijk niet, dat zou niet goed zijn. Als jij iets zegt geloof ik het ook niet. Alleen wat ik met eigen ogen zie geloof ik. Rest kan ik niet weten. 6 januari heb ik bewust vrij gepland omdat ik het wilde zien. Achteraf was mijn gevoel goed.
+3
Marco de 1ste
Dollar en euro bestaat alleen nog maar uit schulden en is per definitie al failliet.
Let op de BRICS landen die kopen bult goud op voor hun munt. Dat geeft wel tegenwaarde.
arie.j
@Marco de 1ste
Is nog geen vergelijk met bv. de Japanse munt, verdiep je maar eens in dat beleid daar.
Verder is een munt pas failliet als er aan verplichtingen niet kan worden voldaan (niet afgelost of betaald)
Een land heeft verder geen balans, dus je kunt nooit zeggen dat bezittingen minder zijn schulden.
Enige geval wat ik weet in Europa was Duitsland, die na de eerste oorlog mes op de keel kreeg , en die uitgewrongen en genepen werd door de toenmalige geallieerden door onwerkelijk grote herstelbetalingen.
Dat resulteerde in papiergeld waar de nullen niet meer op konden en o.m. de komst van Hitler
Die les heeft men na de 2e wereld oorlog ter harte genomen.
En verder kan er meer of minder inflatie komen in de VS, maar failliet (dwz. over langere termijn geen betalingen) daar is werkelijk geen enkele kijk of noodzaak voor.
Erik1979.
@arie.j ze verhogen de schulden positie weer op het laatste moment. Misschien moeten ze nu wel snachts vergaderen 😉 verder gaat het gewoon door als al die keren hier voor
Erik1979.
@Erik1979. Ashli Babbitt is die vrouw die dood geschoten is op 6 januari. Dit heb ik ook die avond alleen via latere beelden gezien wat voor mij betekent dat het fake kan zijn. Wat ik meegekregen heb maar niet kan verifiëren is dat ze een nek schot kreeg van een agent/bewaker die een stuk achter de rest stond. Een nekschot is direct dodelijk en dat weten ze allemaal.(heb ik gehoord van een vriend van mij uit de bundeswehr ik wist dat niet) Mij lijkt dat als je al met scherp schiet dat je als je enkele in de been of schouder schiet dat het dan snel voorbij is. Ik denk dat dit extra gedaan is (maar dat is een gedachte en kan dat natuurlijk niet bewijzen) om de zaak daar extra te laten escaleren.
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979.:
Ashli Babbitt is die vrouw die dood geschoten is op 6 januari. Dit heb ik ook die avond alleen via latere beelden gezien wat voor mij betekent dat het fake kan zijn. Wat ik meegekregen heb maar niet kan verifiëren is dat ze een nek schot kreeg van een agent/bewaker die een stuk achter de rest stond.

Je bent het dus niet eens met deze versie?:

CLAIM: ASHLI BABBITT WERD GEDOOD DOOR EEN OFFICIER DIE VOOR DEMOCRATEN WERKT

Antwoord: Babbitt stierf nadat ze in de schouder was geschoten door een luitenant van de politie van het Capitool terwijl zij en anderen aandrongen om de Speaker's Lobby buiten de House-kamer binnen te gaan.

Babbitt , een 35-jarige veteraan van de luchtmacht, was ongewapend. Een onderzoek heeft de officier vrijgesproken van wangedrag.

De Capitol Police Department beschermt alle leden van het Congres, evenals werknemers, het publiek en Capitol-faciliteiten. De officier was niet toegewezen aan een bepaalde wetgever.

Trump beweerde ten onrechte dat de officier het hoofd van de beveiliging was "voor een bepaalde hoge functionaris, een democraat", en werd beschermd tegen verantwoording. Hij heeft ook verkeerd aangegeven waar Babbitt werd neergeschoten.

"Wie is de persoon die ... een onschuldige, geweldige, ongelooflijke vrouw, een militaire vrouw, recht in het hoofd schoot?" vroeg Trump op Fox News.

Meer antwoorden op de Capitol samenzweringstheorieën: apnews.com/article/…
Erik1979.
@Grasbaal wat ik geschreven heb denk ik. Maar allemaal niet live gezien. Dus ik kan niet oordelen. Wel denk ik dat het bewust was om te escaleren net als het binnen laten van de demonstranten. Dat binnen laten van de demonstranten is een feit. Die maf klapper met zijn tocha kreeg een rondleiding. ( Dat van die kerel heb ik niet allemaal live gezien maar dat komt uit de beelden van Fox wat ik gezien de rest van wat ik weet direct kan voorstellen)
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
dat komt uit de beelden van Fox

En die FOX betaald dus nu vele honderden miljoenen omdat ze bewust logen, en gemanupuleerde uitzendingen deden.( Bijna 800 miljoen)
Dat allemaal terwille van de kijkcijfers,
Daarbij hebben zonder dwang openlijk schuld erkent.
Maar dat zal wel niet in jouw straatje passen.
rd.nl/artikel/…
Erik1979.
@arie.j ik geloof de hele media niet. Ook de alternatieve niet. Ik volg het wel. Alleen wat recht voor mijn ogen gebeurt geloof ik nog. Dat van 6 januari heb ik gevolgd en livestreams gezien. Verkiezing fraude en manipulatie is bewezen maar hoe groot dat weet ik niet. Er wordt al jaren gemanipuleerd en gefragmenteerd met de verkiezingen in Amerika. Ik denk dat ze het toen echt overdreven hadden. In Nederland zijn ze er ook bang voor, daarom zijn er veel wappies die dit controleren, dat is ook de reden dat ik niet geloof in de fraude in Nederland. Daar is controle. In Duitsland is er volgens onze buurman fraude gepleegd bij de burgermeester verkiezingen bij hem in het dorp...... Ja wat zal ik zeggen, zou natuurlijk kunnen hier met de manier van stemmen. Jij bent gewoon heel goed gelovig. Ik niet. Ik geloof geen mens meer alleen mijn eigen ogen.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j ik geloof de hele media nietAlleen wat recht voor mijn ogen gebeurt geloof ik nog.

Die media geloof je dus wel, anders zou je de namen van de betrokkenen niet eens weten.
Recht voor je ogen gebeurd ???? Honderden kilometers van je af in elkaar geknutseld, dat zul je bedoelen.
De daders geven het ruiterlijk toe, en strooien met vele miljoenen als schade vergoeding.
Maar jij wil natuurlijk niet toegeven. Want je wilt beslist alleen geloven wat in je kraam te pas komt.
Erik1979.
@arie.j Hallo... Ik heb op 6 januari 3 verschillende zenders live streams aangezet. Tegelijkertijd van verschillende zenders. En nog een beetje andere gezocht ondertussen. Volgens mij ook èèn van cnn, een Nederlandse zeker. Precies welke weet ik niet meer. Maar zoveel mogelijk verschillende en gewoon laten draaien. Koffie erbij en volgen tot laat in de avond. Iedereen uit de keuken gestuurd en de tafel vol met tablets en kabel haspel zodat alles opgeladen was. Mooi voorbereid omdat het daar spannend werd. Dat van die dode weet ik niet omdat ik dat niet live gezien heb. Daar kwamen iedere keer nieuwe filmpjes vrij, maar dat is te manipuleren en ik dacht dat het een nek schot was maar dat weet ik niet zeker. Als je op meerdere verschillende zenders ziet dat de politie de poorten in èèn keer open zet zodat iedere naar binnen kon is toch wel bijzonder. En dat heb ik dus live gezien. Zo snel kunnen ze niet live manipuleren met zoveel verschillende zenders waarvan meerdere alternatieven YouTube kanaal maar ook msm tegelijkertijd. Onmogelijk met de huidige technieken. Ook heb ik de speech gehoord live. Toen heb ik veel speeches gevolgd. Deze ook compleet. Trump heeft niet gezegd dat ze naar het Capitool moesten gaan. Hij zei wel dat hij door zou vechten en dat werd ook verwacht door een groot deel van de 80.000.000 kiezers die op hem gestemd hadden. Misschien wel een belangrijke vraag aan jou: is de helft van Amerika zo gek dat ze achter Trump staan???? Of klopt het narratief niet wat hier vertelt wordt.
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979.:
ls je op meerdere verschillende zenders ziet dat de politie de poorten in èèn keer open zet zodat iedere naar binnen kon is toch wel bijzonder. En dat heb ik dus live gezien

Wat wil je zien?, ik heb het ook live gezien. Het was een grote chaos van opgefokte mensen. Een wonder dat er toen niet meer doden zijn gevallen:

Hier een ander verslag:

Het Capitool, een neoclassicistische burcht op een heuvel, is bestormd. Zonder veel moeite breken duizenden Trump-supporters door meerdere linies van dranghekken en agenten, die niet zijn voorbereid op zo’n grote menigte. Traangas, rookbommen en getrokken wapens halen niets uit. De indringers beklimmen de muren van het Capitool. Ze klauteren op de steigers die zijn neergezet voor over twee weken, als de nieuwe president wordt beëdigd. facebook.com/volkskrant/posts/…Op sociale media is te zien hoe betogers het gebouw binnendrongen en bewakers niet veel anders konden dan achteruit lopen, geconfronteerd met een grote overmacht. Volgens de commissaris van de Metropolitan Police hadden de veiligheidstroepen de menigte relatief snel onder controle toen die na de bijeenkomst met president Trump eerder op de avond richting het Capitool wandelde. Toen de demonstranten daar waren aangekomen ‘veranderde hun houding echter grondig’, aldus de commissaris.

,,Ze braken door de hekken en omsingelden de aanwezige agenten. Door het gewelddadige gedrag en hun pogingen het gebouw binnen te dringen, braken er rellen uit. De demonstranten hadden duidelijk de bedoeling het gebouw binnen te vallen, en gebruikten zelf ook traangas tegen agenten.”

?

+1
Erik1979.
@Grasbaal dat ze over de muren klommen is waar. Dat gebeurde zover ik me kan herinneren pas nadat ze de poorten opengezet hadden. ( Maar eerlijk dat weet ik niet precies meer) ze hebben ook ramen ingeslagen. Maar even voor de duidelijkheid. Wij praten hier over het Capitool! Het regeringsgebouw van het machtigste land op onze planeet. En daar gaan een stel boze Trump supporters demonstreren en dan lopen ze zonder problemen binnen. Ook al had ik het niet live gezien. Dan is het nog een sterk verhaal. Ben nu eerlijk. Als het waar zou zijn dat als je dit gebouw beheerst dat je dan Amerika mag regeren 🤭 . Als dit een probleem zou kunnen zijn voor de democratie dan had de usa zonder problemen dit kunnen beveiligen want iedereen wist dat als Trump daar komt dat er dan bij zo' n Trump Rally massa's en massa's mensen komen want hij is ontzettend populair. En dan hadden ze dat zo kunnen beveiligen en dat hadden ze niet gedaan. Wat ik gezien heb en weet concludeer ik hieruit dat ze dit expres uitgelokt hebben en toegelaten hebben.
overstekend wild
@Erik1979. Bij het wittehuis en het Pentagon zouden ze het niet hebben laten gebeuren nee. Zelfde als die zogenaamde boeren met sportschoentjes (undercovers) aan die met een voorhamer op een ME zouden hebben geslagen tijdens protest op de Veluwe. Bewust in scène gezet om een via de media bevolking te manipuleren. Doel: Trump moest weg
arie.j
Quote Reactie van @overstekend wild:
@Erik1979. Bij het wittehuis en het Pentagon zouden ze het niet hebben laten gebeuren nee. Zelfde als die zogenaamde boeren met sportschoentjes (undercovers) aan die met een voorhamer op een ME zouden hebben geslagen tijdens protest op de Veluwe. Bewust in scène gezet om een via de media bevolking te manipuleren. Doel: Trump moest weg

Trump wilde niet weg, dat was oorzaak van alles
nos.nl/artikel/…
Erik1979.
@Grasbaal dat traangas weet ik niet, ik kan het niet herinneren
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@Grasbaal dat traangas weet ik niet, ik kan het niet herinneren

Geeft niet, hier een ANP bericht uit het verleden
Wel heel iets anders dan jou verhalen over hekken die uitnodigend werden opengezet
BUITENLAND
ANP
26 augustus 2021 19:01
Zeven agenten van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool hebben een aanklacht ingediend tegen voormalig president Donald Trump. Zij vinden dat hij schuldig is aan de gewelddadige bestorming van het complex in Washington op 6 januari. De agenten werden aangevallen door Trump-aanhangers.

De zeven leden van de Capitoolpolitie, waarvan er vijf zwart zijn, willen ook vervolging van extreemrechtse groeperingen, zoals The Proud Boys. Die zouden hebben samengezworen met de president. Met de stormloop op het Capitool probeerden aanhangers van de Republikein Trump te voorkomen dat het parlement de Democraat Joe Biden zou uitroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen.

De agenten klagen over geweld, intimidatie en bedreigingen. Ze werden aangevallen, bespuugd, met traangas bespoten, uitgescholden, racistisch bejegend en ze vreesden voor hun leven, aldus de aanklacht.

Tegen Trump zijn al meerdere rechtszaken aangespannen. Hij sprak kort voor de bestorming tot een menigte in de buurt van het Capitool. Bij de aanval kwam onder meer een agent om het leven, ruim honderd anderen raakten gewond. Vier agenten die het gebouw verdedigden, pleegden later zelfmoord.
rd.nl/artikel/…
=== ==========================================
++++++++++++++++=
En hier het verhaal uit het archief van het RD, omdat je niet kunt inloggen maar het hele verhaal gekopieerd
-
De Amerikaanse journaliste Harvest Prude, werkzaam bij het christelijke World Magazine, zat woensdag in het Capitool opgesloten tijdens de bestorming door Trump-aanhangers. Een ooggetuigenverslag.

„Mijn eerste aanwijzing dat er iets mis was kwam, toen een personeelslid langs de persgalerij liep en me vertelde dat ik ervoor moest zorgen dat ik alles bij me in de buurt had en me op een opsluiting moest voorbereiden. Misschien wel voor uren.

Eerder woensdag was ik bij mijn gereserveerde plaats op het bovenste gedeelte van het balkon van de zaal van het Huis van Afgevaardigden aangekomen, klaar om verslag te doen van de politieke machinaties van het Congres, dat zou debatteren en stemmen over de verkiezingsuitslag. Je mag geen tas of rugzak in de ruimte meenemen, dus toen de suppoost die waarschuwing gaf, greep ik mijn telefoon en de oplader van mijn laptop uit de perskamer en ging terug naar mijn stoel.

Een paar minuten later begonnen agenten van de Capitoolpolitie door de zaal van het Huis te rennen. Ze barricadeerden de glazen deuren met zware houten panelen. Zo’n honderd parlementariërs waren in de zaal, en nog zo’n 25 op het balkon boven.

Terwijl talloze vragen werden afgevuurd, gaf een politieagent de volksvertegenwoordigers een overzicht van de situatie. Betogers hadden zich met geweld toegang tot het gebouw van het Capitool verschaft en waren tot de rotunda (centrale gedeelte, red.) doorgedrongen. Later hoorden we dat de politie traangas in de rotunda had afgevuurd.

President
De agent vertelde de parlementariërs dat ze zich gereed moesten maken onder hun zitplaats te kruipen, maar zich ook op evacuatie voor te bereiden, mocht dit nodig zijn. Er klonken opnieuw angstige geluiden. Een afgevaardigde gilde vanaf het balkon dat iemand de president moest bellen om hem te vragen de betogers te verstaan te geven dat ze zich terug zouden trekken.

Na minutenlange verwarring, zei de agent tegen de volksvertegenwoordigers dat ze het gasmasker onder hun zitplaats moesten pakken. Op dat moment begonnen mediasuppoosten gehaast iedereen op de galerij boven van reddingsvesten te voorzien: in feite een soort gasmasker dat je over je hoofd trekt.

Ik trok de dikke grijze verpakking van mijn exemplaar af, maar hield een oogje op de vloer beneden. Kort daarna kon iedereen horen dat er op de deuren van de zaal werd gebeukt. Terwijl het geluid buiten aanzwol, begon de dienstdoende geestelijk verzorger hardop te bidden. De Democratische Afgevaardigde Ruben Gallego uit Arizona vertelde zijn collega’s hoe ze hun gasmasker moesten gebruiken.

De Capitoolpolitie begon de leden door een zijdeur af te voeren. Boven gaven mediasuppoosten fotografen te verstaan dat ze moesten stoppen met foto’s maken. Sommige namen ze toch. De politie gaf opdracht de galerij boven te evacueren. Ik pakte mijn laptop, opladers, gasmasker en mijn notitieblok. Ongeveer op hetzelfde moment dat ik me naar de deur begaf, die halverwege aan de overkant van de ruimte was, veranderden de aanwijzingen van de politie. „Op de grond”, schreeuwde iemand achter me.

Ik hurkte achter de stoelen. Er waren misschien drie verslaggevers achter me; de rest in een menigte voor me. Ik hoorde een knal en dacht dat iemand in de ruimte had geschoten. Mijn hart bonkte. Mijn handen, waarmee ik mijn uitrusting en gasmasker omklemd hield, begonnen te trillen. Ik gluurde om het hoekje van de zetels waar ik me achter had verscholen. De enge gedachte schoot door me heen dat iemand misschien zou schieten als hij een gezicht zag, maar ik wilde zien wat er gebeurde.

Gaten
Ik kon zien dat een klein groepje parlementariërs en agenten van de Capitoolpolitie met getrokken pistolen de deur met een meubelstuk hadden gebarricadeerd. Daarboven hadden betogers gaten in het glas van de deur geslagen.

Ik hoorde opnieuw enkele knallen en rook de geur van rook. Een andere journalist zei dat hij een agent had horen zeggen: „Er zijn schoten gelost”, hoewel ik dat niet zelf had gehoord.

Agenten en volksvertegenwoordigers probeerden door het raam heen met de demonstranten te praten. „Dit is niet Amerikaans”, schreeuwde iemand. „Jullie zouden je moeten schamen. Dit is niet de manier om dit te doen.”

Op de galerij werd ons verteld met de evacuatie door te gaan. Om buiten te komen, moest ik onder diverse trapleuningen door kruipen, want ik ben te klein om er overheen te springen.

Telefoon
Personeel leidde ons door het netwerk van tunnels in de kelder van het Capitool naar een onbekende locatie in het nabijgelegen Longworth House Office Building. Onderweg stak ik mijn notitieboekje in mijn rechterlaars. De tijd was 3 minuten voor 3 in de middag. Toen ik in de ruimte was, legde ik mijn ongebruikte reddingsvest op een tafel. Toen het weer rustig werd, huilde een van de suppoosten in stilte, terwijl een collega haar troostte.

De beveiliging zei eerst tegen verslaggevers dat we niet in de ruimte mochten zijn. Later zeiden ze dat als we over onze locatie twitterden, onze telefoon zou worden ingenomen.

Ongeveer een uur later vertelde Afgevaardigde Hakeem Jeffries ons dat de leden van plan waren door te gaan met de bekrachtiging. Parlementariërs uit beide kampen klapten en juichten.

Ik twitterde alles (behalve onze locatie) en las berichten van personeelsleden op Capitol Hill die hun kantoor moesten verlaten, van personeel van het Witte Huis dat zei dat veiligheidstroepen onderweg waren en van bezorgde familie en vrienden die naar het nieuws keken en zich afvroegen of het goed met ons ging.

Om ongeveer half zes zei de bevelvoerder dat ordetroepen het gebouw veilig hadden gesteld. Pas na zeven uur vertelde de Republikeinse Afgevaardigde Liz Cheney uit Wyoming dat de leden binnen een uur naar de zaal hoopten terug te gaan.

Iets na achten –terwijl de media terug op hun post waren– werd de sessie van beide kamers van het Congres heropend.

In een verklaring aan de senatoren riep vicepresident Mike Pence de volksvertegenwoordigers op „weer aan het werk te gaan” en richtte hij zich tot de betogers. „Aan diegenen die vandaag verwoestingen in ons Capitool hebben aangericht: Jullie hebben niet gewonnen. Geweld wint het nooit. Vrijheid overwint. En dit is nog altijd het huis van het volk.””
Erik1979.
@arie.j dit is wat ze je willen laten geloven.....
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j dit is wat ze je willen laten geloven

De werkelijkheid komt sommigen, waaronder jij je blijkbaar ook aansluit , niet van pas, en dan verzinnen ze iets wat ze beter uitkomt
Vroeger heette dat leugen en bedrog, tegenwoordig fake nieuws
Maar het blijft iets van mensen met kwade bedoelingen, die huichelachtig bezig zijn.
Iets minder schadelijk is de roddelpers met Story en dergelijke , maar die leven ook van verzonnen en opgeblazen verhalen.
Vdejong
@arie.j
Quote:
mensen met kwade bedoelingen, die huichelachtig bezig zijn.
jij kent Erik?
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
jij kent Erik?

Zijn totaal onjuiste weergave van gebeurtenissen kan ieder hier lezen.
En ook dat hij het overweldigende bewijs van het tegendeel niet wenst aan te nemen.
+1
Erik1979.
@arie.j dat is geen bewijs. Dat is het narratief wat de msm je probeert wijs te maken.
Erik1979.
@arie.j eigenlijk zouden ze jou nu eraf moeten gooien. Zulke uitspraken is echt asociaal. Er zijn er voor minder afgegooid
Erik1979.
@arie.j je hebt het hoog zitten zeg..... Als een mening niet past is iemand normaal extreem rechts een nazi of zoiets. Ik ben dus kwaadaardig. Mooi om te weten. Dan weet ik dat ik op de goede weg ben. Iedereen die voor een vredelievende samenleving is wordt voor iets extreem uitgemaakt. Kan ik weer rustig slapen.
pieta
@Erik1979. Volgens mij zegt Arie dat de mensen die jou die info gaven over Trump, het Capitool, Covid (de zogenaamde complotten) de mensen die kwaadaardig zijn. Jij bent er met enerzijds je wantrouwen en anderzijds je goedgelovigheid ingetrapt(in de complottheorie, het fakenews). Of jij hebt het echte nieuws en Arie het fakenews.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@Erik1979. Volgens mij zegt Arie dat de mensen die jou die info gaven over Trump, het Capitool, Covid (de zogenaamde complotten) de mensen die kwaadaardig zijn. Jij bent er met enerzijds je wantrouwen en anderzijds je goedgelovigheid ingetrapt(in de complottheorie, het fakenews). Of jij hebt het echte nieuws en Arie het fakenews.

Pieta, het is nu toch duidelijk?
Hij is niet iemand die dwaalt, maar bewust meehelpt onwaarheid te verspreiden.
En zo'n instelling, daar helpt geen enkel bewijs tegen.
Verdere discussie is dan zinloos
+6
pieta
@arie.j Hij is toch niet een maker van zo'n theorie. Hij gelooft er in. Dat zie ik meer als een maatschappelijk probleem waar op veel manieren door de "elite" te veel aanleiding voor gegeven wordt en te weinig tegen gedaan.

Als je toch ziet hoe Rutte, Bergkamp, vd Wal en weet ik veel wie nog meer telkens maar blijven zitten terwijl ze een zware politieke zonde begaan. Hoe ze omgaan met toeslagenaffaire, gas Groningen en ook nog met het platteland/stikstof dan kun je het toch ook niet vreemd vinden dat je een voedingsbodem creëert voor complotten en alternatieve waarheden.

Kijk vandaag naar de vrijspraak van De Mos. Hij wil in Den Haag in de coalitie. Hij zegt wij zijn uitgesloten vanwege dit gedoe. Wie is er tegen, D66. En die noemen zich dan Democraten?

In een andere discussie hier moest je vraag 8 lezen. Vraag was of het klopte dat er 75% van de huizen die gebouwd moeten worden voor migranten zijn. Dat blijkt dus zo te zijn. Mede daarvoor moeten boeren weg. En dan vind je het gek dat mensen in WEF en tristatecity geloven?
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Hij is toch niet een maker van zo'n theorie. Hij gelooft er in

Dat betwijfel ik onderhand ernstig. Of je moet dat geloof ook opvatten als een soort religie. dan klopt het een beetje.
+1
Wolswinkel
@arie.j Het lijkt erop dat je ongewild een slachtoffer van de digitalisering bent geworden Arie. Geeft niks maar wees wat voorzichtiger met mensen die niet bij voorbaat de kudde volgen. Ben best benieuwd hoe je dat dagelijks uitleeft eigenlijk wanneer je niet achter een scherm zit.
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
je moet dat geloof ook opvatten als een soort religie. dan klopt het een beetj

Hij doet gewoon wat jij en ik ook doen. Hij baseert zijn mening op zijn bronnen. Hij heeft alleen andere bronnen. Ik vind die bronnen twijfelachtig. Maar in veel dingen is wel een kern van waarheid te vinden. Het is net als met het glas, de ene ziet een halfvol glas en de ander een halfleeg.

Er schijnt ook een filmpje te zijn waarin FvD-er Van Meijeren vraagt of Rutte Schwab(WEF) kent. Rutte ontkent. En vervolgens blijkt dat ie hem bedankt heeft middels brief voor een ontvangen boek.
+1
de jonge
@pieta klopt, en toen werd ook van meijeren weer neergezet als gekke henkie, nu een paar jaar later blijkt dat het verhaal wel degelijk klopt en ze zelfs ook toegeven dat ze naar het ""praatclubje"" van de wef met scwhab gaan en daar wel degelijk afspraken gemaakt worden... en nog zijn er mensen die van meijeren bestempelen als wappie en weet al niet wat. veel mensen zijn ziende blind of te eigenwijs om toe te geven dat ze het fout hebben gezien. en dat filmpje van van meijer en rutte is gewoon te vinden op internet.
+1
de jonge
@de jonge en let maar even goed op de woorden van rutte... het is meestal wat het is....
de jonge
@de jonge vanaf 2,55 wat dus ook de landbouw aangaat... toekomstige vraagstukken of klimaat,milieu,transities... energietransities en hoe we toekomstige industrie kunnen opzetten!! letten we even op en gaan we onze eigen hersenen even laten werken wat deze zinnen inhouden of blijven we als landbouw op ons eigen erf doordromen en denken dat het ons niet gaat overkomen.
+4
Nevergiveup
Phoe eerst maar een bakkie koffie nemen om deze topic door te nemen 🤪

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's faillissement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
70
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
4.796
TREFWOORDEN