2030 niet langer een breekpunt voor LTO in landbouwakkoord, Agractie: ’heel warrig’

Het jaartal 2030 kan, maar we moeten dan niet beginnen met gedwongen opkoop en onteigening”, zegt Van der Tak in het radioprogramma. Ook moet er volgens hem een oplossing komen voor PAS-melders, kortweg ondernemers die buiten hun schuld illegaal zijn. „Je zit al in een autonome krimp wat betreft boerenbedrijven en je kunt al zaken oplossen.” Volgens de LTO-voorman heeft het geen zin om te blijven toepen over dat jaartal. „De boer zit al zeven jaar in onzekerheid over zijn erf.”

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Wees duidelijk!:

Quote:
Bart Kemp van Agractie vindt het verhaal van Van der Tak ’heel warrig’. „Ik houd mij er aan vast wat boeren willen. En de overgrote meerderheid vindt 2030 niet haalbaar. Dat zijn óók zijn leden.” Volgens Kemp willen boeren ook geen beperking op grond zonder dat er een verdienmodel tegenover staat.
+8
tinus-1234
Van der Tak rot op
+5
cs-agrar
Zolang die zgn doelen overeind blijven, gaat melkveehouderij sowieso naar de sodemieter...
+2
de Tank
Die 2030 is een farce, met vrijwillige opkoop krijg je die reductie nooit voor 2030, onteigening zal niet meer aan de orde zijn na de winst van BBB. Daarnaast is het jaartal minder van belang dan de wijze waarop de doelen bereikt moeten worden. Het gaat ook weer alleen over boeren die moeten reduceren.
magerehein
@de Tank idd.Maar het word nog mooier.Gemeentes,provincies en de RVO die die woest aantrekkelijke opkoopregeling moeten aansmeren geven geen eurocent voor goede bedrijven.Die geldontwaarding giert voor de stoppende veehouder uit de klauwen.De RVO beweert zelfs dat je voor een opdoek gesprek niet eens documenten mee hoeft te nemen.Bij investeringen heb ik dat bij een bank nog nooit meegemaakt
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @magerehein:
.De RVO beweert zelfs dat je voor een opdoek gesprek niet eens documenten mee hoeft te nemen.

Want? Ze hebben de nodige informatie al van de RABO?
magerehein
@kanniewaarzijn Gecombineerde opgave al eens proberen in te vullen?
+11
familie pelle
Quote:
Voor LTO-voorzitter Sjaak van der Tak is 2030 in de nieuwe stikstofwet niet langer een breekpunt,

Wat een zoveelste oliedomme opmerking van tak. Juist op het moment dat de coalitie dreigt te vallen op 2030 rijkt van der tak hen de hand toe. Kunnen die paar lto leden hem alstublieft tot de orde roepen!!
KOC1981
@familie pelle
BELANGRIJKE INFORMATIE - 19 APRIL 2023

Statement LTO
Om onduidelijkheid te voorkomen met betrekking tot het radio-interview van Sjaak van der Tak vanmorgen op Radio 1 het volgende. Onlangs heeft LTO bekend gemaakt dat er wat ons betreft een koerswijziging nodig is in het stikstofbeleid. Hierin hebben we expliciet benadrukt dat “het handhaven van het huidige wettelijke jaartal (2035)” voor LTO een harde grens is. Deze inzet van LTO is onveranderd en was ook zo bedoeld vanochtend. Dat hierover enige verwarring is ontstaan, betreuren we. Laat, nogmaals, kraakhelder zijn dat het vervroegen van deze wettelijke datum naar 2030 voor LTO geen begaanbare route is.
+1
familie pelle
@KOC1981 hoeveel uitglijders mag tak nog maken? En hoeveel heeft hij er al gemaakt binnenskamers? Het is toch, ook voor lto-leden, onbestaanbaar dat zo’n iemand onderhandelingen moet leiden.
pa
Quote Reactie van @familie pelle:
Kunnen die paar lto leden

Kom er ook bij. Kun je voorop staan
j h p
Goeie opmerking van Bleker, anderen niet over je laten beslissen.
robotmelker
Wat een gepruts.. gewoon industrie zonder vergunning stil leggen en die Passers der achteraan... Per slot van rekening zijn ze al 7 jaar illegaal bezig.. spul is al bijna afgeschreven. Word het voor de overige veehouderij ook weer beter van.
de Tank
@robotmelker op basis van de huidige modellen? Blij dat ik nooit een vergunning heb aangevraagd, zinloosheid ten top.
+1
Tommie1
Man Man Amerika heeft Biden, wij hebben van der Tak.
verwijderd
kanniewaarzijn
@de jonge Die is er ook al "van en voor iedereen"! 😁
+1
HenkjanOtten
Laatste halfjaar voor vd Tak, dan is zijn termijn vol en is hij 67. Niets te verliezen, deeltje gesloten met overheid, cda kan in kabinet blijven, wat wil een mens nog meer..
HenkjanOtten
Is trouwens allemaal cda aan hoofdtafel en wat eromheen zwerft. Vd tak, roy meijer, douwe monsma volbloed, bleker halfbloed inmiddels.
HenkjanOtten
Nplg moet op de schop maar willen cda bestuurders binnen landbouw en coalitie niet aan. Doorrommelen en op pluche blijven zitten
pa
@HenkjanOtten Is misschien nog wel een baantje te vinden voor u
HenkjanOtten
@pa geen interesse. Dankuwel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , erf , illegaal , pas-melders , zeven en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.788