Controle op stikstof bij veehouders kan beginnen

De controle van Flevolandse veehouders op de uitstoot van stikstof lag lange tijd stil, maar kan nu van start gaan. Dat blijkt uit een mededeling van het college van Gedeputeerde Staten. Veehouders hebben een natuurvergunning nodig om stikstof uit te stoten en de provincie moet dat handhaven. Maar omdat er geen personeel te vinden was, lag het toezicht sinds de zomer van vorig jaar stil.

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, die de inspecties voor de provincie uitvoert, heeft na veel inspanning tóch twee toezichthouders gevonden. Zij gaan zich fulltime bezighouden met de naleving van de stikstofregels.

Van alle Flevolandse veehouders hebben 100 een natuurvergunning. Bij hen moet getoetst worden of zij zich aan de voorwaarden houden. Van 250 bedrijven is de situatie niet precies bekend, daar moeten de omstandigheden eerst nog in kaart worden gebracht.

De zogenoemde PAS-melders vallen overigens niet onder de groep die door toezichthouders bezocht zou moeten worden. Voor hen is de provincie een apart proces begonnen, om te komen tot vergunningverlening voor het boerenbedrijf.

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Dus met de juiste vergunning krijg je controle op je dak, zonder vergunning of als PAS melder geen controle? V.w.b. de agrarische wat mij betreft prima, maar ik kan dit dus doortrekken naar alle overige industrie. Dus schiphol geen vergunning, is dus geen controle?
Twentsch Land
Klinkt gek en onredelijk .... en dat is het ook, feit is dat bij die nauwelijks vergunningen hebben of helemaal niet ook niet wat te halen valt.

@Weidezicht
jan w
In Gelderland hebben van de ongeveer 210 industriele bedrijven die onder toezicht vallen qua vergunningverlening 2/3 deel de vergunningen niet op orde. Deze heeft de provincie aangeschreven . Van die 2/3 deel is 1/3 deel met de benodigde NB vergunning aan de slag gegaan, dus die zijn er mee bezig en 1/3 deel ( 70 bedrijven ) hebben nog niks van zich laten horen.
Thomas2000
Ik lees alleen over veehouders, zijn dat de enige die stikstof uitstoten?
MBMB
Goed, als ze komen ligt een lange, lange lijst klaar van bedrijven (geen boeren) en wegaanleg waar geen enkele vergunning voor is verleend. Daar even starten met de controles.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , flevoland , controle , stikstof , uitstoot , veehouders , personeel , pas-melders , stikstofregels en vergunningverlening geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3.005