Illustratie van: sybren

‘Mooie praatjes over duurzaamheid’

Veel ondernemers en bedrijven doen tegenwoordig aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ze maken daar dan ook reclame mee. Vaak is dat niet meer dan een façade, maar je kunt er niet goed de vinger op leggen waar het fout zit.

Meer: boerderij.nl/mooie-praatjes-over-duurzaamheid/

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Stukje geplakt!!!

Geen mooie praatjes
Zo af en toe komt er een ondernemer in beeld die het er alleen maar om te doen is om (veel) geld te verdienen en lak heeft aan de rest. Geen mooie praatjes over duurzaamheid. In de krant stond een verhaal van Bert Hesselink, directeur van drogisterij Die Grenze. Deze keten is begonnen met goedkope medicijnen te verkopen aan Duitsers in grensplaatsen. Nu handelen ze in van alles. Bijvoorbeeld: Bert heeft onlangs 15 miljoen blikjes zonder statiegeld gekocht. Vanaf 1 april geldt ook voor blikjes een statiegeldsysteem (met grote steun van de landbouw trouwens). Maar oude blikjes mogen wel worden opgebruikt. Ook in gewone supermarkten worden ze nog een paar weken aangeboden.

En flikker die blikjes na gebruik maar gewoon op straat of in een weiland

Als het plan van Bert lukt, is hij straks de enige die nog blikjes zonder statiegeld kan verkopen. Een gat in de markt, consumenten zitten helemaal niet te wachten op die nieuwe blikjes, zegt Bert. En flikker die blikjes na gebruik maar gewoon op straat of in een weiland, is de impliciete boodschap van deze akelige ondernemer. Aanpakken!
mlkvhoudr
Ik heb hier na oud en nieuw een compleet afgestoken vuurwerkpakket met opgeblazen gasflesjes van de action erbij mogen opruimen uit een weiland van ons,
ook zoiets onbegrijpelijks
familie pelle
Zelden zo’n nietszeggende column gelezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's reclame en mvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN