Joris verrast na oproepje: tientallen mensen schieten te hulp en maken weilanden schoon na gigabrand

Tientallen familieleden, vrienden en kennissen zijn zaterdag veehouders te hulp geschoten die zijn getroffen door de grote brand op Tweede Paasdag in Etten-Leur. In rijen van wel twintig, dertig man trokken ze de hele dag over de velden om de geblakerde restanten van zonnepanelen, isolatiemateriaal en andere roetdelen op te rapen tussen de grassprieten.

Deel dit topic

Reacties

+2
matt
Ben je ook mee aan het rapen @T60401 ?
T60401
@matt sjors en weurding zijn weest te helpen. Hebben meer tijd als ik.
+3
de jonge
Waar zijn de opruimploegen vanuit de verzekering nu dan? dit is toch allemaal verzekeringswerk neem ik aan?
grös
@de jonge
Wel eens een auto tegen de boom gehad en tuin vol met glas en andere troep. Je moest bestuurder eerst schriftelijk aansprakelijk stellen en dan kwam er een keer een hovenier met een grasmaaier de boel opruimen, voor 95%..
+2
de jonge
@grös juist, dan kwam er iemand een keer.... dit kan toch zo niet werken als je daarop moet wachten tot je je weiland weer kunt gebruiken..
sorry
@de jonge kans dat je dan een paar maanden verder bent...
+4
de jonge
@sorry te gek voor woorden en de staat de zonnepanelen maar stimuleren..
+2
Weidezicht
Nou is er een hoop opgeruimd, mooi van die mensen, maar wat nu? Verklaar je dan zelf dat je land weer schoon is? Ik zou bijna zeggen, tegenpartij aansprakelijk stellen, en niemand een stap in het land. Tegenpartij kan nu zomaar zeggen dat al die mensen het zo vertrapt hebben dat opruimen onmogelijk is geworden. Zag beelden van die mensen in het land, nogmaals super dat ze wilden helpen, maar sommigen liepen met zn 3en bijelkaar, een ander daar 6 meter naast, weer een ander met de neus omhoog. Het land is pas veilig als het 100 procent schoon is. 60 procent schoon heeft geen waarde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , veehouders , zonnepanelen en man geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0