Bermen vol biodiversiteit door één betaalbare maatregel: stop met klepelenQuote:
Bermen en dijken kunnen in Nederland worden wat de hooilanden ooit waren: een walhalla voor wilde bloemen en bijen. Schadelijke klepelmaaiers moeten dan voortaan in de schuur blijven staan. De extra kosten? Die vallen mee.

Deel dit topic

Reacties

+3
Claas 1986
Straks staan alle bermen vol jakobskruid.
+3
Jannus
@Claas 1986 meer dan 30000 euro aan berm afgegraven en zand erin met kruiden,kosten 12000 euro,3 jaar geleden en kwam er van de week langs en er stond gewoon weer bermgras en niemand valt het meer op
+1
Putjeschepperr
@Claas 1986 en ridderzuur plus distels
+1
Cowboy3
@Putjeschepperr Hier klepelen ze de laatste jaren 1 keer per jaar tussen kerst en nieuwjaar, this veel brandnetels en fluitenkruid geworden.
torrarica
@Claas 1986 hier rukt vanaf de slootkant het riet op naar de weg, 1,5 tot 2 meter hoog.
grös
@Claas 1986
Straks ? Dat is nu al zo, ik zet een perceel langs de snelweg al weer op de kop omdat ik het uitsteken zat ben.
JappieJo
@grös is dat niet chemische middelen te bestrijden?
Nevergiveup
Zorgen ze wel dat het giftige Jacobskruiskruid vernietigd word ....
Kars
Allemaal leuk en aardig, maar in welke berm gaan insecten zitten met die windvlagen van het verkeer? Insecten houden niet van wind.
+7
casev2
Hier in de regio lijkt het de laatste jaren oost europa wel. 1 grote onverzorgde kolerezooi langs de weg. Mooie schuilplek voor vogels en hazen ook (die vervolgens massaal platgereden worden omdat je ze totaal niet ziet voordat ze de weg opkomen.

Meeste mensen zijn zelf maar begonnen de berm te maaien vlakbij hun huis....
demelkboer
Verkeersveiligheid?
bio boer
@demelkboer dat is hier ook meer ding in de zomer zie je bijns niks als 1.5 meter hoog staat in de auto met de trekker kijk je er wel over heen
+1
Frits1
Ipv kleppelen, maaien en afvoeren. Denk dat het qua onkruid ook nog beter is. Gemeente doet het hier ook maken ze dan weer compost van deels bij boeren in de regio.
Twentsch Land
Maaien en afvoeren is de beste weg maar tja dat kost iets extra .... en extra geld geven ze liever aan andere dingen uit.

Provincie houdt de berm wel beter bij, maaien en afvoeren.

@Frits1
+1
sjuu
Met als gevolg je land vol met fluitenkruid, gewoon afmaaien die zooi.
Kars
Maai berm mee eerste snede mee, heb maaier er toch aanhangen. Bij ons inrit uit rijd, dan zie je in auto amper verkeer met hoge zooi in de berm.
sjuu
@Kars wij ook, zijn vorige jaar veel bermen ingezaaid met dure kruidenmengsel hier, als gevolg nog meer onkruid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bermen , klepelen , biodiversiteit , bijen , schuur , Bloemen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.354