Column: Waarom hebben mannen tepels?

Door Piet Hermus,

Wat is dat nou voor rare vraag? Hoewel, is die vraag wel zo gek? Waarom hebben wij mannen ze eigenlijk? Wij hebben ze niet nodig. Mannen zijn toch het sterke geslacht? Zou het? De man is biologisch evolutionair gezien de afgeleide van de vrouw en is hiermee eigenlijk het zwakke geslacht. Wij mannen missen een staartje in het chromosoom, XY in plaats van XX. Vrouwen kunnen kinderen baren. Als ik ons zie, dan weet ik het antwoord deels; Mannen zijn eigenlijk gemankeerde vrouwen.

Waar wil ik naar toe met mijn verhaal? Mij valt op dat mannen gemiddeld genomen zich meer misdragen, gewone mannen, maar ook leiders. Kijk naar de criminaliteitscijfers. Wie voeren er oorlog? Wie zijn er doorgaans hooligan? Wat een geld kost dat allemaal.

Dan het hebben van zorg. Vrouwen hebben een andere manier van zorg hebben dan mannen. Vrouwen gaan voor echte zorg, zoals voor hun gezin en omgeving, mannen meer voor hun eigen gewin, hun bling-bling, zoals trekkers, tanks, auto’s.

Het ego van mannen is nogal groter. Al die mannen, die opper-apen, overal in besturen, van overheden, bedrijven, landbouworganisaties, milieuorganisaties! Al die macho's en mindere macho’s. Al die ego’s, moedwillig voor onrust zorgend, zoals bij dat landbouwakkoord en vervolgens weghollen.

Waarom kozen mensen Caroline? Ze kozen een mens, een zorgzame moeder, die haar zwaktes toonde, gewoon sprak, geen kil iemand. Geen mannetjes met hun maniertjes en ego, zoals eerder het geval was, die brengen de oplossing niet, de vrede niet. Opper-apen bij Greenpeace, Milieudefensie, Shell, Tesla, in politieke partijen, boerenoptoerleiders, al die boerenmessiassen ineens de laatste jaren.

Al die Trumps, Poetins, Palmens, Samsommen, Baudets, Olffen, van Meijerens, Koffemannen, Thijssens, De Grooten, Musken, Vollenbroeken, Vogelaars, Polsen, Klavers, Ruttes, Van den Oevers, van Maanens, Verdaasdonken, Van den Houtens en vele andere mannetjes. Dat soort ego’s is hooguit empathisch en zorgzaam voor de eigen groep, maken zichzelf tot hogepriester en anderen tot schuldigen. Ik word cynisch van die maatschappelijke macho’s met hun maniertjes.

8 jaar gelden liep ik mee met een klimaatmars van Urgenda, een organisatie met een kern sterke vrouwen, moeders met zorg destijds, omringd door mannen die het snapten. Bij Caroline denk ik iets soortgelijks te zien met een kern sterke vrouwen. Uiteraard zijn dat ook geen heiligen, maar godzijdank missen ze wel die mannetjesmaniertjes.

Dus stel ik me soms de vraag; 'Waarom hebben mannen tepels?’ Wat doe je ermee?

Piet Hermus, akkerbouwer, Zevenbergschen Hoek

Deel dit topic

Reacties

+4
MTSTAMMINGA
Quote:
Al die Trumps, Poetins, Palmens, Samsommen, Baudets, Olffen, van Meijerens, Koffemannen, Thijssens, De Grooten, Musken, Vollenbroeken, Vogelaars, Polsen, Klavers, Ruttes, Van den Oevers, van Maanens, Verdaasdonken, Van den Houtens en vele andere mannetjes. Dat soort ego’s is hooguit empathisch en zorgzaam voor de eigen groep, maken zichzelf tot hogepriester en anderen tot schuldigen.

Een mooi stukje Piet!!
+1
Jannus
@MTSTAMMINGA mooi verhaal en een waarheid als een koe,zorg voor nuchtere cultuur in BBB de aanloop en vrouwelijke woordvoerders met ervaring,Lagas is er 1 van
+13
arie.j
Hoera dus voor de Kaags, Ouwehands of Thieme's?
Dat zijn geen doordrammerige gelijkhaal types?
Nou laat maar..
Man en vrouw verschillen altijd al, hoewel met heel die gender onzin men net doet alsof die biologische werkelijkheid niet zou bestaan.
En verder gaat het om de inhoud
+1
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Hoera dus voor de Kaags, Ouwehands of Thieme's

Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. 😁
Melkmeisje
@arie.j volgende vraag: waarom hebben mannen ballen?
+1
labella
@Melkmeisje om melkmeisjes te bezwangeren.
Jannus
@arie.j kijk wie ze aanstuurt,caroline zette haar eigen partij op en dat is iets anders dan in een hersenspoelingsfabriek te gaan zitten
+3
weurding
Of het altijd mannen zijn die amok maken ?denk ik niet, het zijn wel vaak de hooggeplaatsten🤭, die zelf overigens bij het uitlokken van oorlogen buiten schot blijven
+1
altijdbeter
Opeens weet je het Piet, Je gewoon om laten bouwen
+2
sorry
@altijdbeter vrouw met ballen...
Bekkink
Mannen kunnen het beste bbq-en
+2
mlkvhoudr
@Bekkink die draaien graag vlees 😄😉
pieta
@mlkvhoudr Daar hebben we die rotatiestick voor he!! 😁
+2
jan 10
Gemiddeld genomen zegt Piet,maar wat vinden we van Kaag,die continu als er een microfoon onder haar neus geduwd wordt,moet vertellen dat de veestapel moet halveren...
Wat vinden we vd Wal die zelfs na de monster zege van BBB hardop staat te braaskallen dat haar beleid doorgezet moet worden,met het schuim op haar mond...
Deze 2 types zien eruit als vrouwen,maar gedragen zich als macho's..
+1
Frans Z.
Lulverhaal.
Melkveehouder.
€?Al die ego’s, moedwillig voor onrust zorgend, zoals bij dat landbouwakkoord en vervolgens weghollen.”

Sorry hoor Piet, maar suggereer je hiermee dat ‘de échte mannen, dé aanvoerders aan de tafel blijven zitten?? Als je antwoord ‘ja’ is, dan heb je het verhaal van de rattenvanger van Hamelen nooit goed begrepen toen jouw schooljuf dit voorlas óf…….
sorry
@Melkveehouder. met zn alle aande tepelbar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , piet , banden , milieudefensie , biologisch , trekkers , vrouw , shell , akkerbouwer , tesla , caroline , band , uier , tepels en speen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.368