Daling melkprijs houdt nog wel even aan

De zuivelmarkt heeft meer stabiliteit gevonden, al blijft de ondertoon zwak. De druk op de melkprijs houdt daarbij voorlopig nog aan. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we de belangrijkste artikelen van de afgelopen maand nog eens op een rij. In de video worden tevens de marktverwachtingen voor april geschetst.

Deel dit topic

Reacties

+2
casev2
Is mij te duur, maar 'k mag deze update ook altijd graag lezen: gemzu.nl/paginas/openbaar/…
Erik1979.
@casev2 inderdaad,👍
+3
George
Het lijkt de kunstmestprijs wel.
Erik1979.
Vandaag de veiling bij de ruw geweest. Prijzen weet ik niet maar er was weinig vraag. Melkproductie hier is ook wat aan het afvlakken. En ik hoor weer wat over stoppers. Als de melkfabrieken te hard zakken dan hebben we daarna zeer snel weer die 60 cent. Dan wordt het weer veel melk tekort. Boeren gaan echt niet meer zomaar voor niets melken merk ik hier.
bio boer
@Erik1979. Als 40/45 cent het nieuwe normaal wordt hebben we toch wat inflatie correctie voor heen was 35 cent normaal en bio was 47 cent normaal als dat 50/55 cent wordt kan ik mee leven komend jaar als er geen geke dingen gebeuren
+2
bio boer
@bio boer alle bio kracht voor is wel schreeuwend duur geworden betaalde baar jaar geleden nog 35 euro nu 60 euro
Kars
@bio boer hebben we met gangbaar ook last van.
bio boer
@Kars dat is waar 40 euro voor brok dat is al zo normaal voor mij
Bio soja is al helmaal erg zit op 110 euro dat voer ik niet 😅
Erik1979.
@bio boer ik weet niet wat het nieuwe normaal is. Ik weet wel dat de kosten gigantische hoger geworden zijn.
Noorderling
@Erik1979.
Exact jaar geleden liepen kosten harder op dan de melkprijs. Vanaf midden zomer werd het pas echt goed.

Dit jaar hebben we nog enkel goede melkafrekeningen gehad. Afrekening van april en vervolg wordt het pas echt merkbaar, straks richting 40cent in de dure maanden wordt het wellicht anders. Grootste post onvoorzien is waarschijnlijk een blauwe envelop, met een beetje pech is dat dan geen melkafrekening meer.
+2
T60401
Quote Reactie van @Noorderling:
g 40cent in de dure maanden wordt het wellicht anders. Grootste post onvoorzien is waarschijnlijk een blauwe envelop, met een beetje pech is dat dan geen melkafrekening mee

Blauwe envelop van afgelopen jaar is afgewerkt voorlopige voor dit jaar ook. Nu gaan we wel zien waar het schip strand een duppie buffer om nog op te maken.
+3
Melkboer16
@Erik1979. wij hebben nog steeds meer melkgeld als vorig jaar.
Melken er een paar meer,
Erik1979.
@Melkboer16 ik schrijf wat ik hier zie. Vraagje: heb je fosfaat rechten gekocht? Of melk je zonder fosfaat rechten?
+2
Melkboer16
@Erik1979. er is genoeg fosfaat te koop/lease
T60401
@Melkboer16 Dat denken ze allemaal. al twee maanden is de melkaanvoer dik 4 % hoger dan vorig jaar. Dat zijn ook 4% neer fosfaatrechten.
Melkboer16
@T60401 vorig jaar was de afromingsvrije fosfaat niet te slijten?!
Beetje schuiven in het jongvee maar de tank zal vol.
Voorts zijn er best wel veel stoppers hiero.
+3
Erik1979.
@Melkboer16 dat van die stoppers bedoel ik. Als de melkprijs niet hoog genoeg is dan gaan al die bedrijven die er een jaartje aan geplakt hebben er mee stoppen. In de akkerbouw gebieden gaan ze keuzes maken of ze de granen voeren of direct verkopen. Frankrijk vergrijst. Nederland gaat denk ik 25% minder melk produceren. De melkfabrieken moeten spaarzaam zijn op hun leveranciers. Anders lopen ze droog. En dat gelul over veganisten en zo. Die paar westerse mensen die dat nastreven die maken de prijs niet.
Erik1979.
@Melkboer16 dan melkt iemand anders dat jij meer melkt minder......😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , melkprijs en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN