Verkenner mikt op Brabantse coalitie van BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en Lokaal Brabant


Quote:
BBB, VVD, PvdA en Groenlinks krijgen van verkenner Sacha Ausems het advies om in provincie Noord-Brabant met elkaar in gesprek te gaan over de vorming van een nieuwe coalitie. Samen hebben zij een krappe meerderheid van 29 van de 55 zetels in de Brabantse Provinciale Staten. Ausems noemde Lokaal Brabant als een passende aanvulling. Hierdoor zou de beoogde coalitie op 31 zetels kunnen uitkomen.

Deel dit topic

Reacties

de jonge
Valt mij op dat volgens mij haast overal pvda er bij inkomt en nergens een forum of pvv terwijl juist die toch tegen de stikstofhoax zijn?
hans-hans
@de jonge dat is een goed punt , BBB wil doelen halen ,voorwaarde is dat ze boer vriendelijk zijn
ik was persoonlijk voor het idee van FVD op het stikstof dossier gewoon niks doen , maar Den Haag moet nu met 25 miljard over de brug komen om hun doelen te halen en ik gok dat ,dat het hele hele grooooooote probleem is ,
+1
bio boer
@de jonge die worden door idereen uitgesloten doen moet bbb meerderheid kunnen maken met die partijen
Bbb vind ook belangerijk dat alle stemmers gehoord worden dus ook die op links stemmen zij Carolien op tv
Albert Peters
@de jonge je wil toch niet in 1 ruimte zitten met iemand van forum??
de jonge
@Albert Peters ik zou niet weten waarom niet, het valt mij op dat degenen die dat zeggen zich juist niet in de politiek verdiepen... zij hebben punten waar ik niet achter sta en punten waar ik wel achter zou staan, net een politieke partij dus, bij mij is er niet 1 partij waar ik achter al hun punten zou kunnen staan, heb jij die partij wel?
Porky
@Albert Peters nee je moet met Groen links gaan zitten het enige waar die over kunnen praten is milieu ,klimaat ,stikstof en hoe ze een ondernemer die de poen moet verdienen zo zsm de nek om kunnen draaien, ik ken je niet ,maar het enige wat er bij jou uit komt is linkse praat en aversie tegen een ieder die z'n eigen broek probeerd op te houden
robbies
Pvda/GL en VVD zetten een val op. Willen geen sterk agrarisch blok van CDA en BBB. Oppassen dat je als BBB niet de slag wint, maar de oorlog verliest. Met PvdD, D66 en SP in de oppositie is er alsnog een sterke linkse steun in de oppositie, waar BBB flinke slagen toegebracht kan worden tijdens de regeerperiode. Maar helemaal over links gaan zal VVD niet durven, dus wordt een interessante periode hier.
BoerBart
@robbies
Ik ben bang dat BBB buitenspel gezet wordt. In een jong verleden heeft VVD GroenLinks al de CDA genegeerd.
VVD Brabant wil, net zoals Mark Rutte, graag over links verder. Hun motto: Links lullen en met Asml en ParkMoerdijk vullen.
CDA mag nooit in een coalitie stappen, zonder BBB.
Hierdoor vind ik dat BBB zich keihard moet maken voor het CDA, in een coalitie. Zo niet, dan kan een teleursgestelde CDa-fractie misschien toch kiezen voor een meerderheid, zonder BBB.
robbies
@BoerBart ik geloof niet dat CDA zonder BBB in een coalitie stapt. BBB kan het idee hebben dat ze wat kunnen halen door zonder CDA in een coalitie te stoppen. Ik vind het riskant. Dat dacht CDA vier jaar geleden namelijk ook
Albert Altena
@robbies Als BBB erbij zit zullen de meningen van VVD en CDA als blad aan de boom omdraaien.
Maw. Bij het linkse blok moet je niet zomaar VVD en CDA bijtellen.
robbies
@Albert Altena niet in Brabant hoor. Daar wil de VVD niet met CDA en BBB
matt
@robbies dat klopt Als het niet lukt, kunnen volgens Ausems BBB, VVD, SP en Lokaal Brabant het gaan proberen. Er is dan een vijfde partij nodig en dat kan het CDA zijn. Maar de VVD heeft aangegeven dat ze 'geen behoefte' heeft aan een coalitie met CDA én BBB. "Met een van deze partijen is er al genoeg aandacht voor de agrarische sector", staat er in het gespreksverslag van Ausems met de VVD.

Landelijk speelt de vvd (rutte) het heel handig,hij laat het de cda en d22 uitvechten,en blijft zelf uit de wind 🙂))

Maar hier in brabant toont de vvd haar ware aard,en dat is dat de boeren
Moeten wijken,voor industrie.
En dat laten ze de groene uitvoeren,onder de noemer natuur.
robbies
@matt laat VVD dan maar helemaal over links gaan zonder BBB en CDA. Dat is t spelletje dat nu gespeeld wordt en dat 4 jaar geleden ook gespeeld werd.
matt
@robbies dat zou kiezersbedrog zijn,net als toen ten tijde van johan van den hout.
Toen is dat gedonder begonnen.
Die haalde die datum naar voren.
robbies
@matt dat konden ze omdat CDA toen niet in de coalitie zat en VVD het wel prima vond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , brabant , vvd , pvda , groenlinks en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0