College Boer met Dustin Woodward (RFC): 'Produceren voor keurmerk wordt leidend'

Dustin Woodward, directeur Nederland en Export Europa bij Royal FrieslandCampina (RFC), is te gast in deze aflevering van College Boer. Hij gaat met studenten van HAS green academy in Den Bosch het gesprek aan over ontwikkelingen op de melkmarkt en het verdienmodel voor melkveehouders. ‘Wie van jullie is weleens op een ledenvergadering geweest?’

Deel dit topic

Reacties

Hans van Bergen
In het landbouwakkoord??????????????????
LeoT
@Hans van Bergen beter leven en biologisch
JohnDeere7serie
@Hans van Bergen welke (hoofd)tafel zitten ze? Ik dacht dat ze zich niet meer als belangenbehartiger op zouden stellen...
+1
mlkvhoudr
Het is links om of rechts om gewoon de toekomst, kunnen we a b of c van vinden maar het is aanpassen of jezelf buitenspel zetten.
+1
koe-boer
Keurmerken moeten onstaan door vraag vanuit de markt. Ze moeten niet onstaan door een paar stropdassen die interessant willen doen.
+1
bio boer
@koe-boer consument gaat niet voor duurzamer als kwaliteit zelfde is regeerd de euro koop jij ook vrijwillig duurder voer als het duurzamer is geproduceerd? Denk het niet geld heeft tegrote wegings factor duurzaamheid komt alleen van de grond als financieel aantrekelijk zijn als zonne panelen niet uit kan was er echt bijna niemand die ze kocht voor overtuiging klimaat
bio boer
@bio boer als bio veel meer verdiend wordt elke boer wel bio de een wat eerder dan de ander uit eidelijk gaan ze allemaal over net als idereen ook over is gegaan op de trekker niet dat het van mij moet trouwens maar geld is altijd baas we kopen toch ook masaal slecht spul uit buitenland waar kinder handjes aan gewerkt heeft of milieu niet naar om wordt gekeken

Nog nooit gehoord of imand vraag of her leer van de bank wel van koe is met goed leven 🤷‍♂️
apel
Ze moeten gewoon melk verwerken en verkopen. Alle melk is wit. Ga verschil maken op kwaliteit. Laag cel- en kiemgetal is hogere prijs. Er is een heel klein percentage consumenten die al die andere fratsen kunnen betalen.
Ze willen van overheid nu ook melk mengen gaan toestaan. Dat is toch niet te geloven. Zo komt dus planetproof melk bij gewone melk. Andersom mag natuurlijk niet.
Hoor ook wel dat wanneer er bij melk over is dat dat ook bij de gewone melk word gemengd. Kan iemand dat bevestigen?
Zou niet moeten kunnen. Dan moet diegene die voor bulkproduktie gaat altijd het onderspit delven. Die vraag is altijd nog verreweg het grootst maar wanneer "betere" melk dan niet genoeg vraag naar is dan zou je moeten zeggen de vraag is er niet dus zal de prijs moeten zakken. Maar niet bij de andere melk mengen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , frieslandcampina , europa , keurmerk , melkveehouders , melkmarkt , verdienmodel , bosch , Aflevering en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0