Illustratie van: Thijs-4620

Kritiek op biologische landbouw in docufilm over landgebruik



Quote:
Maandagavond ging de documentaire 'Paved Paradise' in première. De film gaat over landgebruik, brengt het voedselsysteem in beeld en laat zien welke uitdagingen en oplossingen er zijn. De…

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Als regulier geen gewasbescherming en kunstmest mag gebruiken om wille het milieu daalt daar de productie net zo hard 🤷‍♂️ het enige is als gewasbescherming en kunstmest niet meer mag komen alternatieve innovaties en kennis wel stuk meer
bio boer
@bio boer op de lange duur zie ik het nog wel keer inelkaar over lopen bio en regulier dat het weer meer 1 wordt de chemische gewasbescherming middelen paket voor regulier neemt af en biologiche gewasbescherming neemt juist steets meer toe wordt ook steets meer gebruikt door reguliere bedrijven dus het loopt al steets meer naar melkaar toe wat herbiciden gebruik in de toekomst gaat ?
+1
J Andringa
@bio boer wat vooral giftig is, is deze denkrichting van deze film. Gemaakt door kleingeestige bezopen types die zich voor karretjes laten spannen van globalisten.
bio boer
@J Andringa die film en makers ken ik niet ieder systeem heeft zo zijn eigen sterke argumenten gebruik van chemie ben ik geen voorstader maar het maakt wel groot verschil in de voedsel productie waar door we er afhankelijk van zijn
bio boer
@J Andringa dat wordt verticale landbouw op supstraat als ik het zo lees harde scheiding tussen mens en natuur 🤔
+3
grös
@bio boer
Wereldwijd is industriële landbouw een probleem, hoeveel vruchtbare grond er ieder jaar wegspoelt of oxideert (tot Co2) is gigantisch. 24.000.000.000 ton vruchtbare aarde ieder jaar alleen al door erosie.
In Europa 970.000.000 ton/ jaar, daarmee kun je heel België 2 centimeter ophogen.
Bio wel of niet, regeneratieve landbouw is de oplossing, de bodem zoveel mogelijk bedekt houden. In de natuur is ook nergens een monocultuur. Ik zag van de week een filmpje uit de V.S. waar een rivier zich helemaal rood kleurde van de weggespoelde aarde. Er zijn delen van de Golf van Mexico waar door alle modder inclusief meststoffen en herbiciden geen vissen of ander leven meer is. En zo zijn er in Spanje ook hele dorpen verlaten waar opa goed boerde, maar nu geen olijfboom meer wil groeien. En dat alles voor de maximale opbrengst.
+1
jan 10
Quote Reactie van @grös:
Wereldwijd is industriële landbouw een probleem, hoeveel vruchtbare grond er ieder jaar wegspoelt of oxideert (tot Co2) is gigantisch. 24.000.000.000 ton vruchtbare aarde ieder jaar alleen al door erosie.In Europa 970.000.000 ton/ jaar, daarmee kun je heel België 2 centimeter ophogen.Bio wel of niet, regeneratieve landbouw is de oplossing, de bodem zoveel mogelijk bedekt houden. In de natuur is ook nergens een monocultuur. Ik zag van de week een filmpje uit de V.S. waar een rivier zich helemaal rood kleurde van de weggespoelde aarde. Er zijn delen van de Golf van Mexico waar door alle modder inclusief meststoffen en herbiciden geen vissen of ander leven meer is. En zo zijn er in Spanje ook hele dorpen verlaten waar opa goed boerde, maar nu geen olijfboom meer wil groeien. En dat alles voor de maximale opbrengst.

wij.land/wat-is-regeneratieve-landbouw/
+1
Kars
@bio boer meer spuiten betekend dat. Zo hoor ik het van akkerbouwers. Of de burgers daar zo blij van worden. Die biomiddelen zijn net zo goed giftig.
bio boer
@Kars in aardappelen komen ze nu ook al elke week
Of zo net zo ongezondzijn voor de gezondheid weet ik niet maar imago van de veld spuit is niet zo best nee
Weidezicht
@bio boer is er ook een biologisch middel tegen stekels en brandnetel?
+1
bio boer
@Weidezicht nee er bestaan geen herbiciden voor biologische landbouw zo ver ik weet dus maar even met het handje
Noorderling
Quote Reactie van @Kars:
Die biomiddelen zijn net zo goed giftig.

alles is giftig. Concentratie bepaalt dat. water, zout, je kunt er allemaal aan dood gaan.
+1
grös
@jan 10
Wel goed filmpje.

In feite hebben veel al kruidenrijk grasland met een 20? soorten als je dat in het juiste stadium afgraast of maait is het al regeneratief, en we kunnen in plaats van 1 groenbemester of 1 onderzaaigewas er ook 5 of 10 inzaaien, of zoals deze Amerikaan er 20 brownsranch.us/cropping/ inzaait, en het 's winters door vleeskoeien laat afgrazen en het volgende jaar zo het graan, maïs of soja no-till door de platgetrapte gewasresten zaait.
Met monocultuur vraag je alleen om moeilijkheden, hier worden nu ook hele Staatsbossen gekapt omdat het maar 1 soort staat en er 1 specifieke ziekte voor die soort zich razendsnel verspreid, vrij logisch dat dat gebeurt, maar vroeger wist men niet beter. In zulke bossen is vaak ook weinig dierlijk leven of andere diversiteit.
Met strokenteelt worden ook goede resultaten behaalt zonder chemische middelen. In een groentetuin zet je meestal ook bepaalde planten naast mekaar die elkaar versterken of de een ondergronds en de andere bovengronds ongedierte op afstand houd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , documentaire en film geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN