VIDEO: Oud NOS-directeur Bauke Geersing grillt NPO, media en kabinet ...

Waarom bericht de NPO het stikstofverhaal van 1 kant.

Een gesprek met oud NOS-directeur Bauke Geersing.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Puur propaganda NPO
+1
Vdejong
@hans1980 Hoezo?
+1
Melkveehouder.
@hans1980 Jouw opmerking kan ik niet plaatsen. Deze man legt toch de vinger op vele zere plekken???
Jannus
@Melkveehouder. NPO heeft het cookie-syndroom,zodra er een stroming ontstaat dat de politiek niet gevallig is dan lijkt het net of er een diaree aan anti-onderwerpen tegen die stroming zo ook nu met de successen van de BBB
+1
Melkveehouder.
@Jannus Dat snap ik wel, en daar ben ik het ook mee eens. Maar juist daarom begrijp ik de cynische opmerking van@hans1980 niet.
Jannus
@hans1980 Het viel me op dat hij wel een lichtgroen bandje om zijn pols heeft,BBB groen wel te verstaan maar dat doet niets af aan zijn kritische houding vanuit zijn verleden
+6
torrarica
@hans1980 hele video gezien, duurt wel lang, maar echt de moeite waard .Hij is het helemaal niet eens met de huidige gang van zaken bij de NOS . Sommige zaken worden nu heel eenzijdig en van 1 kant belicht. hij geeft hier veel voorbeelden van. Heel verhelderend .
stefanus
@torrarica Helaas mogen we gepensioneerde mensen niet serieus nemen van dictator66 en nog liever dat ze verboden worden om nog te gaan stemmen. Top stuk, zeker aan te bevelen ook voor de jeugd.
+1
Bartlehiemboer
@stefanus

Mijn jeugd 5 stuks hebben de leeftijd om het te kunnen begrijpen. (rond de 18 jaar)
Maar ze worden al hun hele leven die ene richting uitgedrukt.
15 jaar Rutte.

Op school, de media, de georganiseerde vrijetijd uitjes van school etc.
Ze weten niet wat deze ex Nos directeur verteld.
Wij, de ouderen luisteren er naar en het geeft verlichting zo was het ooit.

Mijn dochter van 16 jaar krijgt bijvoorbeeld van school uit, volgende week een dag uitje naar het Mediapark.
Daar gaan ze een Workshop houden over nep nieuws.....
Natuurlijk het is maar net wat je onder Nep nieuws rekent.
Maar wij gingen vroeger leuk naar een Pretpark.

Ik denk dat deze Nep Nieuws uitjes ook nog gefinancierd worden door de overheid
Alles om maar die ene richting uit te denken....

Maar ik blijf hoop houden met mensen als Bauke aan het woord.
+6
Vdejong
Het kijken/luisteren meer dan waard. Nederland onder dictatorschap van de media. Alhoewel ik denk, dat dit voor de hele wereld geldt.
Melkveehouder.
@Vdejong Helemaal eens­čĹŹ
+2
Bartlehiemboer
Is Hans 1980 zijn computer gehackt of zo?

Zeker het kijken en luisteren waard.
Geeft je letterlijk en figuurlijk wat lucht.
Zo herinner ik mij het nieuws.
Dwars denken en kritische vragen stellen.
Ik moet het nog uitkijken. Ben benieuwd of het alleen bij de constatering blijft of dat het ook naar de reden toe gaat.... (Klaus Schwab, Bill gates Wef. Rutte, Kaag, Maxima en de hele kliek die naar Davos gaan...)
+1
kanniewaarzijn
Fantastisch om naar te luisteren. Zo hoort journalistiek te werken.
+1
demelkboer
De trump zaak in Amerika last zien waar de media mee bezig is.

Trump, rare oranje clown, betaald zwijggeld (mag gewoon in usa) aan een dame van lichte zeden. Hij verwerkt dit alleen een beetje obscuur in de boeken. Media d'r vol op.

Bush Jr stort ons in een oorlog in Irak op valse voorwendselen en daar bij komen 1000 burgers om. Media.................
Hans van Bergen
@demelkboer Reagen was een mislukte B acteur..........hoe vaak hebben we dat moeten horen. Hoor je ook dat hij al 2 termijnen gouverneur van California was? Laatst was er een onderzoek waaruit bleek dat Trump CONSERVATIEF geschat in zijn 4 jaar presidentschap 30.000 onwaarheden verspreidde. Das best duk zoals we hier zeggen. Vpro.
Albert Altena
Kan veel onderschrijven.
+1
Vario512
@Bennie Stevelink Hoe kijk jij hier tegen aan?
Vdejong
@Vario512 Waarschijnlijk is het de schuld van FDF met hulp van FVD.
Bennie Stevelink
@Vario512
Quote:
Hoe kijk jij hier tegen aan?

Hoelang is Bauke Geersing al met pensioen?

In de jaren negentig werd Janmaat van de Centrum Partij gecensureerd. Letterlijk! Van alle partijen werden bijdragen in de Tweede Kamer uitgezonden maar van Janmaat nooit. Dat was bewust beleid.
Bauke Geersing heeft blijkbaar geen active herinnering aan de censuur uit zijn tijd.

In de jaren zeventig was de offici├źle leer dat alle verschillen tussen mannen en vrouwen aangeleerd waren. Er waren geen aangeboren verschillen.
Midden jaren zeventig, ik was 14 of 15 jaar, zag ik op televisie een interview met een psychologe. Zij herhaalde ook weer dat alle verschillen tussen mannen en vrouwen aangeleerd waren en dat er geen aangeboren verschillen bestonden. De presentator vroeg haar hoe zij dat wist. Zij reageerde dat dat een ÔÇťvrouwvijandige vraag wasÔÇŁ en gaf verder geen antwoord. De presentator sloeg beschaamd zijn blik neer en ging er niet verder op in. Het was de woke van de jaren zeventig.
Ik had als boerenzoon met eigen ogen gezien dat gedragsverschillen tussen een koe en een stier wel degelijk aangeboren waren. En dat het op basis van evolutionaire logica ondenkbaar was dat dat bij de mens anders was. Ik wist zeker dat de offici├źle leer onzin was, hoezeer iedereen dat ook napraatte. Ik was de jongen die zag dat de keizer naakt was, ook al zei iedereen dat hij prachtige kleren aanhad.
Woke onzin is niet ontstaan nadat Bauke Geersing met pensioen is. In zijn tijd was het volop aanwezig en deed hij er blijkbaar zelf aan mee.

Het verhaal over Oekraïne is selectief. Hij zegt dat er moet worden gekeken naar wat er aan vooraf is gegaan. Dan praat hij vervolgens alleen over de Maiden revolutie en de bemoeienis van een Nederlandse politicus. Hij praat met geen woord over de Holodomor met miljoenen doden. Hij praat met geen woord over de partizanen strijd van 1945 tot 1960 omdat Oekraïne na WO2 niet weer opnieuw onder de knoet van Rusland wilde. Deze strijd heeft 600.000 doden gekost.
Hij praat met geen woord over de overdracht van de Oekraïense kernwapens aan Rusland onder de belofte van Rusland dat ze de onafhankelijkheid van Oekraine zal respecteren. De kernwapens heeft Oekraïne ook nog eens overgedragen onder zware druk van het Westen.

In de jaren negentig hoorde ik in een talkshow het verhaal dat voetbalgeweld een maatschappelijke oorzaak had. De hooligans waren kansarme jongeren. In die tijd had alles een maatschappelijke oorzaak. Ik had echter gehoord dat een deel van de harde kern van FC Twente studenten waren van de universiteit. Hoezo kansarme jongeren?
Kort na de eeuwwisseling kwam het seksueel misbruik in de Katholieke kerk in het nieuws. Dat probleem had bij uitstek een maatschappelijke oorzaak die tot op de dag van vandaag doodgezwegen wordt. Het werd voorgesteld als een geïsoleerd probleem binnen de kerk, los van de samenleving. Dat was de gewenste voorstelling. Een voorstelling in strijd met de werkelijkheid.
Dat kwam allemaal voor voordat Bauke Geersing met pensioen ging. Hij heeft heel veel boter op zijn hoofd.
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Natuurlijk heeft die man in zijn Leven ook fouten gemaakt, misschien nog wel meer dan U en Ik.

De wijsheid komt met de jaren.

Maar het gaat om de kern dat de media in de waan van de dag / politiek zit zonder nog echt een tegengeluid te dulden of echt objectief een breed eerlijk geluid laat horen / zien.

En verder een Mooi , Vrolijk Pasen ­čÉú
stefanus
@Bennie Stevelink En daarom weet hij als geen ander hoe ver we doorgeslagen zijn in het land, ik vind het altijd kwalijk als mensen met zoveel ervaring bij het grofvuil gezet worden.
Vario512
@Bennie Stevelink Bauke probeert vooral aan te geven dat elk verhaal, twee kanten heeft. Bauke zijn kritiek op de huidige redacties is dat ze 1 kant kiezen. En dat de redacteuren vinden dat zij het juiste standpunt innemen, en dat ze het 'domme' volk moeten onderwijzen en beschermen tegen de andere kant van het verhaal.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site n├ęt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3.575