Opinie Bart Kemp: Gaat een Landbouwakkoord de sector perspectief brengen?

'De afgelopen drie maanden werkte Agractie Nederland intensief aan de hoofdtafel en sectortafels om te komen tot een Landbouwakkoord. Uiteindelijk zagen we ons genoodzaakt de onderhandeling op te schorten.'

Deel dit topic

Reacties

pieta
Prima standpunt
+1
jan 10
Goed verwoord en prima standpunt.
Welk akkoord het ook wordt,ten alle tijde moet landbouw heel veel leveren.
Lto moet zich daarom gewoon terug trekken en zich niet laten gijzelen door Rutte en zijn gevolg.
Albert Altena
Duidelijke uitleg!
LeoT
€?De sector zat er immers bij’ zal Den Haag zeggen! Zie als voorbeelden het Noordzeeakkoord en het Klimaatakkoord. Beide nooit ondertekend door de vissers of de agrarische sector, maar ze zaten erbij, en het wordt gewoon uitgevoerd!

Waarom zat Agractie aan tafel?
+1
John Spithoven
Goed verwoordt door Bart. We beginnen elkaar steeds beter te begrijpen.
Het stikstof dossier en NPLG biedt geen enkel perspectief. Op voorhand met deze kaders akkoord gaat betekent je leden boeren uitleveren aan de overheid.
mlkvhoudr
Ondernemen is niet voor bange mensen, ik waardeer de positieve houding van najk zeer al hoewel ik zelf de leeftijd bereikt heb dat ik ook een hekel aan veranderingen krijg zie je bij die gasten nog jong enthousiasme en het gaat uiteindelijk om hun toekomst.

de vraag is wat mij betreft dus veel meer hoe kunnen we als oudere garde de jonge gasten bestuurlijk ondersteunen zodat hun jonge enthousiasme niet eindigd in jonge overmoed en ze geconfronteerd worden met onhaalbare doelen.

het vrijgeven van ah concept is daar wat mij betreft een voorbeeld van wat de jeugd kan helpen
+4
spotmelker
Ik denk dat je de jeugd het beste helpt door ze zoveelmogelijk keuzevrijheid te bieden zodat ze hun bedrijven kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hun past. Daar passen geen rekenmodellen en angstpraterij in.@mlkvhoudr
mlkvhoudr
@spotmelker kan niet zeggen dat je daar een slecht punt hebt, maar ze zien het zelf wel zitten dus waarom moet dan de oude garde op de rem trappen (buiten levens/arbeidservaring) want dat ervaar ik ook wel zo
+1
spotmelker
@mlkvhoudr je moet ook niet op de rem (hoeven) trappen. Dat werkt niet en heeft het ook nog nooit gedaan. De jeugd werkt in een andere tijd dan wij en zal zich daar ook prima mee redden mits wij voorkomen dat de beleidsmatige leugens doorgezet worden. Kortom, nooit toestaan dat het onbenullenlegioen de boel naar de bliksem helpt.
boer.
@mlkvhoudr extensiveren naar 1,5 gve per ha.
Dan ben je 75 % extra grond nodig. Hoezo perspectief
mlkvhoudr
@boer. klopt dat wat je zegt van 2.1 gve naar 1.5 gve 75 % meer grond?

ik zou denken dat dat rond de 25 %meer grond zou zitten of 25 %minder dieren

(klik om te vergroten)

Jawis
@mlkvhoudr ah concept? De slager keurt zijn eigen vlees....
mlkvhoudr
@Jawis dat dat concept in meerdere winkels te verkrijgen is, ik zeg of weet niet of dat dat t ei van columbus is, maar elk plan wat geen ketenplan is is bij voorbaat kansloos, het zal toch door de markt geabsobeerd moeten worden

we moeten weg bij landbouw dit landbouw dat en naar keten dit en keten dat, uiteindelijk moet de consument worden verleid
Wie weet het
@mlkvhoudr je wilt de retail de eisen laten bepalen?
+1
mlkvhoudr
@Wie weet het wil jij als klant laten bepalen wat je koopt?

bij nee zou mijn antwoord ja moeten zijn toch?
Wie weet het
@mlkvhoudr je vindt het dus prima dat de retail de standaard bepaalt? Ik doe het als boer liever zelf
+2
-Jan-
@Jawis ah concepten zijn wurgconcepten,vraag telers consumptie aardappelen maar eens, bij overschotten keuren ze af op klein pitje en krijg je voeraardappelprijs,is er tekort dan verkopen ze alles,echt alles.

Tijdje terug stukje vlees van ah,niet te vreten zo slecht en taai,nu de keurslager 👍
weurding
@-Jan- zelfde geldt voor jumbo, wat ze daar slachten of waar ze het inkopen geen idee, maar wij zijn genezen
LeoT
Bart rijdt 200 mph richting afgrond
20 meter voor de afgrond op de rem
Bennie Stevelink
Ik begrijp uit het verhaal van Bart Kemp dat hij wil dat de landbouw op dezelfde manier door kan als dat wij altijd gedaan hebben. Ik betwijfel of Bart Kemp dit voor elkaar krijgt.
+1
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink dit is dan wel weer heel zuur

(klik om te vergroten)

+1
George
@mlkvhoudr
Wederom heel mooi van Hermen . Ik heb al zoveel moois van hem gelezen , maar zolang hij bij de CU zit gebeurd er niks! Die blijven maar gewoon meeregeren .
Noorderling
@George
Had zo opvolger kunnen worden van de koekenbakker staghouwer.
Denk dat hij er zelf voor bedankt heeft zich in die slangenkuil te begeven.
Zou wel vermakelijk zijn geweest wanneer hij de onwetendheid van vd Wal telkens publiekelijk zou onderstrepen. Krijg je discussies op inhoud, in plaats van over jaartallen discussiëren wat uiteindelijk bepaald of het een etterende wond wordt of korte pijn, in plaats van de wond voorkomen.
+3
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ik betwijfel of Bart Kemp dit voor elkaar krijgt.

Soms ben je echt een azijnzeiker,heb in mijn carriere nog nooit meegemaakt dat een eenvoudige schapenboer waar de kinderen op school niet durfden te vertellen dat hun vader boer was en zich dat aantrok met een razendsnel rondgaand app-je waarbij hij stelde dat het beleid dat er nu dreigde door te voeren catastrofaal gaat uitpakken voor het platteland en een gewone buurvrouw uit een rijtjeswoning in Deventer zich het negatieve landbouw geframe zich aantrok en dat dit heeft geleid tot 1 van de grootste boerenopstanden van de Nederlandse geschiedenis en binnen 3 jaar een partij die half het land zich in de 1 eerste kamer deed te settelen en waarvan je hoort dat degenen die zich daartoe geroepen voelen bij die partij graag aan het werk willen om zaken te veranderen en te verbeteren op het platteland maar dan wel met een open blik en geen vuil achterkamer gespin waar het brusselse manneke pies al jaren op staat te zeiken.

en nu jij weer....


« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's agractie , nederland en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0