Opinie: Hoe slecht gaat het werkelijk met de natuur in Brabant?

Begin maart heeft de provincie Noord Brabant een vergunningsstop afgekondigd voor mogelijk stikstofgevoelige projecten in onze provincie. Aanleiding was het opstellen van rapporten door twee ‘gespecialiseerde’ bureaus' over de staat van de natuur.

Deel dit topic

Reacties

+2
John Spithoven
Een goed opinie stuk.
Hier wordt precies omschreven hoe het probleem in stand gehouden wordt.

Niet de natuur beoordelen aan de hand van de ten tijde van de aanwijzing aanwezige waarden en soorten met de toen vastgelegde doelstellingen, maar steeds nieuwe natuur/habitats bijvoegen zodat aan de hand van politiek wensdenken er gestuurd wordt op ruimtelijk beleid.

Daarnaast geen standaardisatie van de beoordeling van de staat van de natuur, waardoor er ook nog eens gestuurd wordt op de haalbaarheid van de doelen.

En sommige zien de. natuur doel analyse (NDA) als oplossing,ik zie hem als nieuwe stok die de veehouderij gaat regeren......of zoals de minister v d Wal het definieert...... het gaat vreselijk slecht met de natuur.....vanuit mijn vervuilende dienstauto zie ik de bramen en brandnetels al staan .. .
Albert Altena
@John Spithoven Hoe de natuur erbij staat is in principe niet aan ons.
Wat is het aandeel van de veehouderij hierop is de kernvraag?

Er zijn zoveel andere aspecten waardoor de natuur veranderd.

-Achterstallig onderhoud
-Droogte
-Waterstand
-Delfstof stikstof
Farma_boerke
@John Spithoven Niet alleen dit, maar ieder rapport wat nu uitkomt is heel goed in nieuws gebracht, immers 1 van de conclusies wordt steeds weggelaten:

ONVOLDOENDE BEHEER

Arcadis, ecologische autoriteit, ed zeggen het allemaal begin eens met beheren. Gebieden waar beheerd worden staan er over het algemeen beter voor, voer ten minimale de no-regrets uit.
Ondanks stikstofdepositie is er geen sprake van dweilen met de kraan open. Er is nu 1,65 miljard per jaar (t/m 2030) beschikbaar om "achterstand" in te lopen.
hans1980
Klopt
hans1980
We kunnen het ingezette beleid nauwelijks stoppen hooguit vertragen
Bashen vernederen landbouw is dagelijkse kost in media
oubi
Het beste was dat er geen eieren met pasen in schappen liggen; tekorten doet pas beseffen dat landbouw toch belangrijk is. Maar het politieke establishment en alles er om heen, heeft het nog te goed. Ze kijken weg hoe slecht het gaat in het land.
Albert Altena
@oubi De anti dierhouderij zou er blij mee zijn!
Weet dus wat je zegt!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur en brabant geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN