RIVM: stikstofemissie stijgt niet bij vergunning voor PAS-melder

De stikstofemissie gaat niet omhoog – ook niet op papier – wanneer PAS-melders een vergunning krijgen.

Dat stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) desgevraagd. “Bij de emissieregistratie rekenen we met werkelijke dieraantallen en dus heeft legalisering van de PAS-melders geen effect”, aldus het RIVM.

Europees milieucommissaris Virginijus Sinkevičius stelt in een brief aan stikstofminister Christianne van der Wal dat de ammoniakemissie, die met opkoopregelingen van de markt wordt gehaald, niet mag leiden tot extra ammoniakemissie bij ‘de regularisatie van andere ammoniakvergunningen’.

Meer: boerderij.nl/rivm-stikstofemissie-stijgt-niet-bij-…

Deel dit topic

Reacties

+2
Farma_boerke
Wordt al jaren geroepen...
+1
Kars
Zow wat een ontdekking na 4 jaar
+1
de Tank
Het benutten van industrie en infra van ongebruikte vergunningen daarentegen wel.
Beginnen ze eindelijk te snappen dat een papieren oplossing nogal verschilt van een werkelijke oplossing?
+1
Weidezicht
Gaan ze zo dan toch de pasmelders snel redden? Dan komt latente ruimte wel meer in gevaar, (want die benutten leidt dus wel tot meer stikstof, althans als je daarin meegaat) als ze u snel die pasmelders helpen halen ze ook een van de grote drukmiddelen weg bij partijen die ze graag een landbouwakkoord zien ondertekenen. Inzet landbouwakkoord moet o.a. zijn dat stikstof een , in nederland, vooral een papieren probleem is. Door dat door overheid gecreeerde probleem al die jaren te onderkennen en reducties te beloven, heb je jezelf als landbouw dus op achterstand gezet en kun je (lto) niet meer terug. Als dan de pasmelders ook "gered" zijn, zal de overheid zeggen, zo nu is er geen bezwaar meer om ff je handtekening namens alle boeren van nederland te zetten onder onze perspectiefloze, ontmoedigende en onteigenende landbouwakkoord. Dus in het zicht van de overwinning weer in blessuretijd de wedstrijd verloren door de niet te stoppen zin om altijd te willen praten en oplossingen aan te bieden voor problemen die niet de onze zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , ammoniakemissie , rivm , dieraantallen , volksgezondheid , stikstofminister , christianne van der wal , pas-melders , stikstofemissie en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0