29 PAS-melders Groningen legaal na uitspraak Raad van State

De eerste PAS melders zijn gered:

29 PAS-melders in de provincie Groningen zijn legaal geworden na een uitspraak van de Raad van State woensdag over de stikstofberekeningsgrens van 25 kilometer. Zij hebben geen natuurbeschermingswetvergunning meer nodig voor hun activiteiten. De boerenbedrijven rondom de Eemshaven en Delfzijl liggen meer dan 25 kilometer van beschermde natuurgebieden af.

Deel dit topic

Reacties

+1
Albert Altena
Dit is een succes, maar zal dit ook uitgelegd kunnen worden dat binnen de straal iedereen illegaal blijft.
Noorderling
@Albert Altena
Als je wilt legaliseren of salderen, hoef je dat nog maar met 1-3 gebieden te doen als pasmelder.
Als dat er 8 of 10 zijn door een heel landsdeel, is die opgave als individu bijna niet te doen, of je moet je van je buurman toevallig kunnen kopen.
+1
Albert Altena
@Noorderling Dat begrijp ik.
Maar als hiervoor de "berekening" wel aanvaard wordt, kun je dan de berekening voor binnen de straal nog wel aanvechten?
Hele berekening is een fiasco!!
Niemand kan de impact van de landbouw op de natuur in kaart brengen.
Twentsch Land
Idd ..... maar de groep pasmelders wordt wel wat kleiner.

@Albert Altena
+2
kanniewaarzijn
Ik heb een beetje de indruk dat ze de hele flauwekul (waar ze zelf in vastgelopen zijn) proberen terug te draaien cq af te zwakken.
BertK
@kanniewaarzijn Hoorde vanochtend een verhaal dat RIVM in de loop van 2022 (november?) met een ander emissie-model voor koeien is gaan rekenen waardoor de veehouderij-emissie grof lager zou liggen. Iets met eenheden van vier koeien waarvan de juiste emissie op ca. 60% van de oude norm van 13 kg zou liggen. Iemand die hier meer van weet? RIVM zou zelfzorg excuus hebben aangeboden ergens. Vaag verhaal maar het geeft aan dat we recente uitgangspunten gebruiken moeten!
Als dit verhaal klopt, is de landbouw wellicht niet voor 44% maar voor iets van 25% van de totale emissie verantwoordelijk (?).
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BertK:
Vaag verhaal maar het geeft aan dat we recente uitgangspunten gebruiken moeten!

Ze doen maar wat.
+1
apel
@kanniewaarzijn kan die stikstof al weer naar schiphol
demelkboer
De natuur is meteen een stuk slechter geworden, je ziet het meteen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groningen , eemshaven , natuurgebieden , uitspraak en pas-melders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0