BBB wil spoeddebat over afschieten wolven in Gelderland

BoerBurgerBeweging (BBB) wil dat Gedeputeerde Staten van Gelderland afschieten van wolven gaat toestaan. Het gaat dan met name om wolven die landbouwhuisdieren hebben aangevallen, die in de buurt van dergelijk vee verblijven of die te dicht in de buurt van mensen komen. BBB heeft een spoeddebat over het onderwerp aangevraagd voor de vergadering van Provinciale Staten volgende week woensdag.

Deel dit topic

Reacties

+1
Albert Altena
Vandaag weer zo'n idioot artikel in de krant dat boeren de subsidie voor hoge afrastering niet aanvragen.
Punt is dat je een eigen weitje wel kunt afrasteren.
Maar schapen worden veelal gehouden om in de herfst en winter graslanden van koeien kaal te laten vreten en dat is ondoenlijk om dat allemaal afterasteren.
Putjeschepperr
@Albert Altena afrasteren helpt ook niet
+2
Braboboer
@Albert Altena

Ik ga er van uit dat er genoeg wolven vrienden uit de randstad komen helpen al die kilometers aan afrastering te plaatsen 😂

Daarnaast moet je die afrastering sowieso niet willen omdat al het andere wild er gruwelijk door verstoord wordt, maar dat is niet belangrijk voor de wolvenvrienden.
-Jan-
Quote Reactie van @Braboboer:
afrastering te plaatsen

Als je het op de spits gaat drijven zal afrasteren soms in strijd zijn met de wetgeving omdat het wild vrije verbindingszone mogelijkheden dient te hebben en daar kan een afrastering in de weg staan
weurding
Het gedrag van de grazers in natuurgebieden veranderd door toedoen wolf, toeristen voelen zich hierdoor niet veilig, in het hunzebos moeten herefords hierdoor al wijken, mocht deze trend zich doorzetten naar de vele galloways en hooglanders die bij SBB voor het onderhoud zorgen zal er nog 1 optie zijn; schieten, want elke andere vorm van onderhoud ...💸💸💸

(klik om te vergroten)

altijdbeter
@weurding Dat gebied wordt dus Natura 2000
weurding
@altijdbeter is het al
T60401
Quote Reactie van @weurding:
ele galloways en hooglanders die bij SBB voor het onderhoud zorgen zal er nog 1 optie zijn; schieten, want elke andere vorm van onderhoud ...

nee hoor kloppen gewoon bij de overheid aan dat ze niet toekomen en dan krijgen ze weer wat. belasting betaler betaald wel. SBB maakt zich echt niet druk om 4 uur in de middag trekken ze de deur achter zich dicht.
BULLSHITT
Nvwa onderzoekt of het verplicht moet worden voor de schapenhouders om een wolvenwering te plaatsen. Ben bang dat mocht het verplicht worden dat het dan snel einde oefening is voor de schapen hier.
Melkboer16
@BULLSHITT schapen lopen toch vaak op overheidsgrond.
Dus dan heeft de overheid het grootste probleem
+1
kanniewaarzijn
Knettergek zijn ze. Al die ellende voor mens en dier en al die kosten... omdat een paar natuurfreaks een paar verwilderde honden fantastisch vinden.
Braboboer
@kanniewaarzijn

Die zelfde uitspraak kun je ook doen over het stikstofbeleid.
kanniewaarzijn
Daar zit nog wel wat meer achter @Braboboer
bio boer
Dacht dat het in Drenthe groter probleem was

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wolven , vee , gelderland , boerburgerbeweging en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0