"Deadline 15 mei invullen Gecombineerde Opgave niet realistisch"

Jaarlijks moeten agrarisch ondernemers de Gecombineerde Opgave (GO) invullen. Sinds 1 januari 2023 is het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) flink gewijzigd. Invullen kost veel meer tijd, stelt Flynth dat klanten in de agrarische sector ondersteunt bij het invullen van de Gecombineerde…

Deel dit topic

Reacties

marcsterreborn
Het is lekker uurtjes schrijven voor die adviseurs. Zou jammer zijn als dat 15 mei al moet stoppen
+1
JappieJo
@marcsterreborn het is opzich wel te doen alleen wordt je wel wat simpel van al percelen bij langs te gaan
BoerBart
@JappieJo
Weet jij dan ook of je Goud hebt?
JappieJo
@BoerBart ben nog niet klaar, zo nu en dan 1 of 2 percelen afwerken. Denk dat goud wel gaat lukken zoals ik het nu inschat
marcsterreborn
@JappieJo ja klopt
Frits1
@marcsterreborn zonder luzerne?? Kom hier net aan zilver. @JappieJo percelen waar anlb op ligt rekend ''het systeem'' de ecopremie niet goed uit.
BoerBart
@Frits1 Die AnB en ook Stila stroken maken het erg lastig. Voor Goud wil je meer zekerheid. Maar alle kruidenstroken niet meer uit laten betalen, via beheer, kost ook geld.
AnB en StilA contract zijn voor 6 jaar, daar moet je toch iets mee.
pieta
Quote Reactie van @BoerBart:
StilA

Wat is dit?
+1
BoerBart
@pieta
Stimuleringsregelingbrabantslandschap
Geld komt van gemeente, provincie en Waterschap.
Tis bijna hetzelfde als Anb Brabant. Voor de percelen die niet agrarisch zijn ( burgers met wat grond) en voor plekken, waar het AnB potje op is, biedt dit een uitkomst. Kikkerpoelen, struiken/hagen, bloemblokken of kruidenrijke stroken zijn allemaal mogelijk. Je kan zo punten scoren op de GDI en het geld van StilA.
Probleem is: Als je voor de eco-activiteiten ook nog waarde in euro's nodig hebt. Dan is AnB en Stila alleen een extra last.
Hans van Bergen
@BoerBart En geld voor je struuken en onkruid uit potje A EN geld voor diezelfde struuke en onkruud uit potje B da mag nie volgens mien van de EU.
BoerBart
@Hans van Bergen Klopt. Je kan wel geld pakken van AnlB en de punten bij de Gdi.
JappieJo
@Frits1 heb alleen nog legselbeheer, was het wel zat met al dat gezeik over nutteloze dingen, extensief weiden en dan 1 schaap te veel terwijl het stikt vd kieviten, volgens mij moet het doel zijn resultaat en geen geneuzel achter de komma.
newholland6640
@marcsterreborn

Die worden gillend gek. Die zijn er echt niet blij mee hoor
+1
de Tank
Als ik het zo allemaal lees is het niet verstandig om er 's avonds14 mei aan te beginnen zoals ik gewend ben?
+1
pieta
@de Tank Dat ligt er nogal aan of je dan ook nog net gras moet maaien. 😁
labella
@de Tank Als je wilt gokken op uitstel dan kan het..😅
cjw73
Vraagje. Ik heb 3 percelen bij de weg langs aan elkaar. Maar was bezig met de GO en zou de bufferstroken even van de werkelijke oppervlakte aftrekken, maar nu kwam ik iets vreemds tegen, perceel 1 en 2 kloppen, alleen bij de derde staat de oppervlakte van alle 3 als totaal.. 🤔🤔🤔
marcsterreborn
@cjw73 Maar wat is nou precies je vraag?
cjw73
@marcsterreborn zijn er meer die dat ontdekt hebben?
Mkl87
@cjw73 Heb je nu 3 bufferstroken ingetekend? Je kunt ze knippen op de kadastrale grens. Zou het kunnen dat je nu 2 aparte getekend hebt en 1 grote van de 3 gezamenlijk?

Verder verandert de grootte van de betreffende percelen er niet mee als het goed is.
cjw73
@Mkl87 nee ik heb de bufferstroken niet ingetekend. Omdat het toch allemaal gras is. Maar zou even de gebruiksruimte voor de mest even invoeren. Even ter duidelijking. Het zijn 3 percelen aan een bij de weg langs met sloot er tussen. Verder hebben de percelen geen bufferstroken, alleen bij de weg. Totale lengte ongeveer 500 meter x 3 meter = dus 1500 m2 per perceel staat erbij wat de oppervlakte is van de bufferstrook. En wat schets mijn verbazing. Bij perceel 1 is het 490 bij perceel 2 is het 510 en bij perceel 3 staat 1500
Spuit11
@Mkl87 Kun je bufferstroken intekenen? Dat wordt toch voor je gedaan? Je kan bij mijn weten hooguit bezwaar maken
Mkl87
@Spuit11 Ja die kun je zelf intekenen. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent en of je bezwaar wil maken.
cjw73
@Mkl87 maak je dan een perceel van de bufferstrook?
+1
Mkl87
@cjw73 ja, maar dat gaat redelijk makkelijk. Je klikt het perceel aan dat je wilt wijzigen. Daar heb je een menu waar ook staat bijvoorbeeld "grens aanpassen". Daaronder staat ook iets als "overnemen bufferstroken". Dan kun je aanvinken welke stroken je wel of niet mee over wilt nemen en die worden dan automatisch van je perceel afgeknipt als aparte percelen. Deze bufferstroken kun je dan weer een naam geven. Hier kreeg ik als tip om deze mee te nummeren per perceel. Voor perceel "01" werd de bufferstrook dan "01.1 BS 1 mtr" en de volgende dan weer "01.2 BS 1 mtr". Ik had er ook van 0,5 mtr of 3 mtr.
cjw73
@Mkl87 hier is het allemaal 3 meter.😡😡 ook bij droge sloten langs..
Mkl87
@cjw73 hier rond bijna elk perceel wel sloten. Dan kom je eerder boven die 4%
cjw73
@Mkl87 heb 1 perceel van 6 hectare met overal sloot, verder vaak 1 of 2 kanten hek of bomen.
marcsterreborn
@marcsterreborn nee, ik in ieder geval niet
Farma_boerke
RVO heeft computer alles laten doen en wij mogen de detailleren, gratis, doen om zo de fouten uit het systeem te halen.
Naar wie kan de rekening voor dit werk?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , glb , flynth , gecombineerde opgave , gemeenschappelijk landbouwbeleid en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0