Milieuorganisatie MOB legt de zweep op stikstofaanpak Overijssel

Milieugroep Mobilisation for the Environment - kortweg MOB - en de vereniging Leefmilieu verzoeken de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel om de vergunningen in te trekken van 40 piekbelasters. Doen de provincies dat niet, kan het mogelijk een rechtszaak van de milieugroepen verwachten. Aan de telefoon hebben we Valentijn Wösten, advocaat van MOB.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
@sorry en valentijn wat wil jij later worden? ik word boerenpestermeester, gewoon omdat t kan
Jannus
@mlkvhoudr Deze man verdedigd de oorlog in oekraine nog,gewoon natuurlijke selectie van de natuurlijke drang van de homo sapiéns
mlkvhoudr
@Jannus je moet er maar zin an hebben, hoe maak ik het een ander zo moeilijk mogelijk, niet mijn kopje thee
rene-de-jong
@Lambert Polinder wil je eens reageren op mijn artikeltje op foodlog

Provincies moeten namelijk bezwaar maken tegen de 0,005 vergunningplicht !!
Want dat verzuimen ze bij de handhaving en dan hebben ze op voorhand verloren, het 2e wat ze zouden kunnen/moeten doen is bezwaar tegen een niet gevalideerd model aantekenen.

Of ben jij er ook een die alleen in het oude wil denken.....
Lambert Polinder
@rene-de-jong Ik zal eens kijken op Foodlog. Ik weet niet precies wat je bedoelt met ‘ in het oude denken’ maar net als depositie op meer dan 25 km berekenen een schijnwerklijkheid is vind ik ook het geneuzel van vijfduizendste mol rekenen aan een schijnwerkelijkheid. Maar dat is vooralsnog wel de werkelijkheid die provincies hanteren.
rene-de-jong
@Lambert Polinder Met het oude denken bedoel ik eigenlijk het klakkeloos aannemen van 'feiten' die helemaal geen feiten zijn.

De PAS uitspraak was; PAS voldoet niet voorsorteren mag niet. (punt)

Hiermee is de PAS afgeschoten en dus ook de maatregelen die er in stonden, bijvoorbeeld een algehele daling.
Ook is een drempelwaarde buiten de beoordeling gelaten om bijzondere redenen (laat maat niet te laat ingediend) en daardoor is er géén drempelwaarde meer. De RvS is hier mee gegaan met de wens van de MOB (niet beoordelen).

De huidige drempelwaarde is nergens op gebaseerd en mist dus iedere wetenschappelijke onderbouwing.

Er is nog geen provincie geweest die bezwaar heeft gemaakt tegen deze 0,005 drempel en dus heeft gezegd dat er geen vergunningplicht is wegens NIET significant (Art 6 lid 3).
En als je in een handhaving verzoek géén bezwaar maakt tegen deze kolder dan heeft een rechter een makkie; beide partijen vinden dan dat je vergunningplicht hebt; zaak verloren.

De uitleg van de PAS uitspraak is op zijn zachtst uitgedrukt een beetje fout.

Het is dus niet zo vreemd dat hier een 'crisis' is en bij de buren niet, het is zelfs de Duitse RvS (BVG) die verwijst naar de PAS om tot de conclusie te komen dat een drempelwaar zeer goed mogelijk is; 21 mol zelfs.
Oordelen van het HvJEU in latere ingebrekestelling gaan totaal niet in op deze drempelwaarde en dat is logisch omdat (zoals TNO ook aangeeft) NIET meetbaar en niet meetbaar is géén invloed cq te onderscheiden van 0.
bverwg.de/150519U7C27.17.0/

Het nieuwe denken is dan; beter de uitspraken lezen en durven dit toe te passen.

Let wel dit bedenk ik niet allemaal zelf, ik begrijp het wel redelijk maar de eer is aan Hoekman !
Provincies en dus o.a. de BBB kunnen dit toepassen en dat is de 2e inmiddels uitgelegd
+1
boer.
@rene-de-jong ze kunnen toch aantonen dat ze door goed beheer (3 keer maaien en gewasresten afvoeren) meer dan 100 kg stikstof afvoeren. Dat is veel meer dan de depositie
LeoT
Geen drempelwaarde
Geen noodwet
Prima idee
Landbouwakkoord wordt getekend
Om de pasmelders te redden
Hoe?
Er komt een commissie voor advies
+1
de jonge
@LeoT ik wacht nog steeds op de perspectiefbrief met perspectief, en voor degenen die uitgekocht worden de absurde regel dat ze een beroepsverbod krijgen eruit gaat en dan nog de normen omhoog gooien wat heus wel kan als ze willen hoor, en ach zo zijn er nog zoveel dingen die ze eerst maar eens helder moeten maken voor er uberhaupt een handtekening kan worden gezet naar mijn idee
stefanus
@de jonge Perspectiefbrief is vervangen door het landbouwakkoord dus die brief komt nooit en beroepsverbod geld alleen voor vrijwillige stoppers, dat zijn de heldere feiten.
+2
hans1980
@de jonge Nederland moet bezuinigen dus die 25 miljard komt er niet
Albert Altena
@hans1980 Ze paaien met je voor een handtekening en zeggen dan sorry!!!
jan 10
Een vergunning is toch een vergunning,als je verder nix fout doet kan het toch niet afgepakt worden.Je raakt je rijbewijs toch ook niet kwijt al je nix fout doet.
Maar voor degene die getroffen worden veel sterkte,want naast je meestal normale zorgen komt dit er nog bovenop.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
Een vergunning is toch een vergunning,als je verder nix fout doet kan het toch niet afgepakt worden

Moet jij eens opletten wat er allemaal kan in dit apenland, speciaal als het om boeren gaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overijssel , gelderland , limburg , mob , piekbelasters , stikstofaanpak en trekken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
3.290