Remkes trapte in propaganda veehouderij: boerenleiders cashen dankzij bouw illegale stallen - Joop - BNNVARAQuote:
Alles draait om geld.

Deel dit topic

Reacties

+1
PieropdenAcker
€?Boeren die zich aan de wet houden, worden gestraft”, stelt Johan Vollenbroek van milieugroep MOB. Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de bestuurders van boerenorganisaties als LTO, NZO en NJAK die met voorkennis zeer waardevolle fosfaatrechten bemachtigden. Zij wisten dat er paal en perk zou worden gesteld aan de groei van de veestapel, en besloten daarom razendsnel zonder vergunning uit te breiden.
+1
Jawis
@PieropdenAcker ben benieuwd of het mob lukt om daar een vinger tussen te krijgen. We weten allemaal dat het gebeurt is maar bewijzen word lastig.....
weurding
nrc.nl/nieuws/2023/…
kan het helaas niet lezen
+1
nescio
@weurding rechts drukken, incognitovenster
+1
oubi
Daar heeft Vollenbroek wel een punt; de goede hebben onder de kwaden geleden met de peildatum 2 juli 2015.
Met terugwerkende kracht zijn op veel illegaal gehouden koeien, fosfaatrechten uitgedeeld. Dat is staatsteun en dat mag niet op illegale activiteiten. Niet toevallig bij veel bestuursboeren. Eigenlijk zouden die terug moeten.
Daarom is de LTO en de overheid zo druk om de PAS-melders te legaliseren; dan krijgen ze alsnog een legale status en mogen ze de fosfaatrechten houden. Zal mij benieuwen hoe ver Vollenbroek hier in doorzet; durft hij hier echt door te bijten?
nescio
@oubi Dat dacht ik ook gister sjakie gehoord te hebben over pas melders. Het gaat om de 'valse pas melders' te redden, z'n vriendjes.
mlkvhoudr
@oubi of de goede hebben gebouwd en stal volgezet het is maar hoe je het bekijkt he
PieropdenAcker
Remkes trapte er in.
Ambtenaren niet meer.
Letterlijke uitspraak:” LTO, daar trekken we ons niets meer van aan”
Natuurlijk overleggen ze wel af en toe met elkaar. Dat hoort nu eenmaal zo.
Besef goed dat de boerenbelangenbehartigjng geen invloed meer heeft in Den Haag
Gedurende een lange periode is er geen overleg geweest. Dat is een tijd geleden weer opgepakt. Het wantrouwen naar elkaar toe is enorm groot en biedt geen ruimte om samen inhoudelijk goede dingen te doen.
Het is begrijpelijk maar jammer.
+3
Melkboer16
Wat een geleuter om niks, de fosfaatrechies kosten geen drol meer en nu zijn er schijnbaar lieden die in MOB een partner zien om belangenbehartigers op te knopen?!
Elke leek wist dat de groei niet oneindig zou zijn en die uit wilde breiden had dat ook voor 2015 al kunnen doen.
We leven nu bijna 10 jaar later en het is net als met de quotering in 1983, achteraf weet iedereen hoe Columbus, Amerika moest ontdekken.
+1
oubi
@Melkboer16 denk er nog maar een keer goed over na; 3000 piekbelasters moeten mede wijken om 3000 pas-melders te legaliseren. Op papier.
Straks zal het zo gaan dat piekbelasters het veld moeten ruimen en er geen pas-melders worden gelegaliseerd. De overheid zegt straks: er staat een handtekening van LTO onder het Landbouwakkoord. Dus de overheid heeft een vrijbrief om de zgn piekbelasters te elimineren.
TRAP ER NIET IN.
weurding
@Melkboer16 waarom moest je voor 2015 uitbreiden,is toch van alle tijden, ook nu nog breidt men uit
Melkboer16
@weurding joh er waren ineens lui die 25 jaar in de sofa hadden gezeten en toen ineens moesten melken!? Bij een aantal die groot in de krant kwamen ging het goed maar bij meerdere niet en er zijn er genoeg die na een paar jaar genoeg hadden van die extra robot vol en er de brui aan gaven.
Uitbreiden is van alle tijden ben ik met je eens en die geleidelijk verder kleiden komen het verst.
+1
PieropdenAcker
@Melkboer16 nu zijn er schijnbaar lieden die in MOB een partner zien om belangenbehartigers op te knopen?!

Wat een lullige uitspraak. Je bent niet de enige die dat zegt. Het FD heeft een stuk geschreven over pasmelders. Dat is een prima artikel en een feitenrelaas.
fd.nl/economie/1440102/…

Wanneer MOB valse pasmelders aan gaat pakken is dat hun keuze. Al eerder zijn er onterechte beschuldigingen geschreven richting NB houders en/of fosfaatknelgevallen.
De sneer van Meulenbroeks is al net zo ongepast: Kritiek hierop doet Meulenbroeks af als kinnesinne van boeren die door de PAS-coulanceregeling of fosfaataffaire ruimte tekortkomen voor hun bedrijf. 'Schrijnende gevallen. Maar als het slecht gaat met je bedrijf moet je je niet met de zaken van je buurman bemoeien.'

Links of rechtsom is het wel altijd zo dat de ruimte in Nederland schaars is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw , stallen , remkes en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.240
TREFWOORDEN