Geïntimideerd via Whatsapp en thuis bezocht: boerenleiders in het vizier van radicale boeren


Quote:
Intimidatie: Het boerenverzet is verhard, ook tussen boeren onderling, zo blijkt uit gesprekken van NRC met meerdere bestuurders, boeren en andere betrokkenen. „Ze stonden in een halve cirkel om me heen”, zegt een boerenleider over zijn collega’s.

Deel dit topic

Reacties

+3
Twentsch Land
Hoe verder in het nauw hoe dichter bij de natuurlijke overlevingsdrang......daarom nooit gebiedsgerichte invulling aan het inrichtingsplan door commissies of zogenaamde belangen landbouw behartigers.
PieropdenAcker
Kan het niet lezen
Er is een boerenoorlog aanstaande.
+3
cjw73
De zoveelste poging van nrc om er voor te zorgen dat de boeren in een kwaad daglicht komen te staan en dat er onderling tweestrijd komt.
+3
Putjeschepperr
@cjw73 klopt inderdaad idem de Volkskrant. Rivm waarschuwt vandaag dat er in 2030 tekort drinkwater is.ook daar worden de boeren weer genoemd natuurlijk.
+2
Kars
@Putjeschepperr dan minder bouwen. Des te meer plek dat water in de grond kan infiltreren
+3
cs-agrar
@cjw73 Die tweestrijd Die wordt van binnenuit wel geregeld, en voornamelijk door degenen die eigenlijk langs de kant staan. Dat is nog het ergste
+2
mlkvhoudr
Bart is de verstandigste, gewoon koffie zetten en het gesprek aangaan, mocht iemand mij ooit willen opzoeken is een belletje vooraf wel handig dan zet ik ook wat 0.0 koud als jullie met de trekker willen komen.
PieropdenAcker
@mlkvhoudr Ik zet geen koffie
Geen 0.0
Geen warm welkom
Retour afzender.
+10
mlkvhoudr
@PieropdenAcker iedereen is welkom hier, vind het wel gezellig om van gedachten te wissellen
+3
Kars
Radicale boeren, nouja sommige bestuurders die bevooroordelen zichzelf voor een goeie en benadelen daarmee hun collegas. Is dat raar als je eigendom beschermd?
+5
hans1980
NRC is een krant van links Nederland probeert onrust te zaaien
+1
CorP
Quote Reactie van @hans1980:
onrust te zaaien

is dat met die trekkers iedereen bezoeken zo handig dan? Die van Lier is niet eens boer maar zet de boeren wel elke keer in een slecht daglicht.
PieropdenAcker
@CorP Hij spoort niet
Gaat altijd met de trekker
+1
labella
Dat is toch juist fijn als boeren input geven..😄
Jawis
@labella ja wat olie op het vuur door lto'ers, das goed voor de beeldvorming...
Top jongens om met nrc te praten.
+1
Koeien boertje
@Jawis hier zit de jeugd ook nog bij de gebiedsprocessen.
Gewoon om er zelf beter van te worden heb ik het idee
+3
Melkboer16
@Koeien boertje wees blij dat iemand het doen wil! De jeugd moet nog jaren vooruit Ipv gefrustreerd op prikkebord te laten weten dat het anders moet.
De jeugd weet ook wel dat ze het toch niet iedereen naar het zin kunnen doen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Jawis:
Top jongens om met NRC te praten.

En alleen van Lier mag wel praten?, tis keurig hoor en wederhoor in dit artikel.

(klik om te vergroten)

+2
cs-agrar
@Grasbaal ja, die heeft tijd om te praten, rest is bezig met boer spelen
Erik1979.
Dat is het mooie van Sieta. Die staat altijd iedereen netjes te woord. Paar keer gehad dat ze vroeg of ze later kon beantwoorden omdat ze het druk had wat natuurlijk geen probleem is. Als alle bestuurders zo netjes waren dan was het toch ook geen probleem. Ik zou me eerder zorgen maken als je bedreigingen krijgt van uit links, want die zijn meerdere malen over de schreef gegaan en daarvoor beloond.
+2
casev2
@Erik1979. Helemaal eens. Sieta zit (vanuit fdf) in onze trekker app. Staat iedereen altijd vriendelijk en eerlijk te woord top 👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
2.947
TREFWOORDEN