Illustratie van: deutz d25s

Kijktip: WNL op zondag


Deel dit topic

Reacties

+6
Braboboer
Zeer duidelijk verhaal van Arnout Jaspers, dit geluid wordt veel te weinig verteld in de media.

Mooi dat Nieman een podium bied aan dit geluid, het grootste deel van de media gaat hem niet uitnodigen omdat zijn verhaal niet in hun straatje past.
+2
zwierb
@Braboboer Helemaal mee eens, heb het begin gemist maar ga het zeker terug kijken want was heel interessant, dit verhaal zou veel meer verteld moeten worden.
+1
hans1980
@Braboboer
+3
GJKlaassen
Hij liet zich niet van de wijs brengen. Kamp kan lullen wat ie wil... Groningen heeft hij ook niet opgelost en in deze discussie blijft hij in het kabinetsverhaal hangen.
+5
GJ Bosch
@GJKlaassen Henk Kamp is een ramp. Eindeloos lullen en niets zeggen. Heeft in aardgasdebacle ook een onfrisse rol gespeeld.
+6
Albert Altena
@GJ Bosch Kamp is ook een condomoloog. ( Iemand die urenlang kan lullen zonder iets te zeggen)
+3
kanniewaarzijn
@Albert Altena Weer een VVDer die zich ernstig zorgen maakt over een paar plantjes 😁 Erg geloofwaardig allemaal.
+2
Braboboer
@GJKlaassen kamp begon zich ook gelijk te verschuilen achter gerechtelijke uitspraken
GJKlaassen
@Braboboer op zich was dat logisch...
Maar hij bleef erin hangen....
+2
Kars
@Braboboer gerechterlijke uitspraken, die gebaseerd zijn op waardeloze wetten. Eigenlijk moet je als politiek Den Haag, je kapot schamen dat je achter rechterlijke uitspraken verschuilt. Hoe meer je verdiept en bezig houdt met de politiek, hoe meer ik de indruk heb dat iedereen de politiek in kan.
+6
Albert Altena
Wat ik zo geweldig vond is dat die mevrouw in de studio zei dat ze het nu ook niet meer wist.
Ik dacht: Daar begint de kentering!!!!!!!
Willem123
@Albert Altena Nieuwsuur terug kijken ; dit programma is helaas niet terug te kijken, DAT IS VREEMD, ik kijk altijd uitzending gemist , om ophoogte te blijfen.
Willem123
@Cowboy3 Nieuwsuur van zaterdagavond bedoel ik
hans1980
@Cowboy3 Dit Progamma is niet meer beschikbaar?
Ligt dat aan mij ?
labella
@hans1980 Nee ligt niet aan jou. Hier ook niet
+2
hans1980
@labella Dan wordt er waarheid verteld!!!!!
+1
hans1980
@hans1980
+2
GJKlaassen
Jannus
Albert Altena
@labella Hoef je niet terug te kijken.
Heeft totaal geen inhoud.
WNL op Zondag had kernpunten: "De stikstoffuik".
+1
matt
Die kamp is niet goed op de hoogte,denk dat er zo 600 piekbelasters aangewezen kunnen worden.
Zijn ze helemaal niet toe in staat.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @matt:
600 piekbelasters aangewezen kunnen worden.Zijn ze helemaal niet toe in staat.

Die "piekbelasters" die aangewezen gaan worden zullen de bedrijven zijn die onder water staan. Zo proberen ze nog te redden wat er te redden valt (vooral voor de RABO en gezichtsverlies).
+1
Cowboy3
@hans1980 Kan hem nog gewoon open, na de reklame begint het.
+2
Jannus
@Willem123 Is wel mogelijk,kijk er op dit moment ook naar,prachtig betoog en dit is ook de reden dat de BBB van 33 vorige week nu al op 36 zetels staat.

Ramp-Kamp-VVD propeert uit alle macht de absurde wetgeving te verdedigen,die man is nog in staat om de holocaust te verdedigen omdat het een wet was.

Caroline volgt dit zeker te weten en smult hier denk ik ook van
Jannus
@Jannus Doorschuiven naar het midden

npostart.nl/live/npo-1/
+6
Cowboy3
@Jannus Heel dat stikstof verhaal daar verzuipt dit kabinet wel in als ze nog een poosje doormodderen,maar het is onbegrijpelijk dat er nog een stelletje van die droplullen(belangenbehartigers) bezig zijn met een landbouw akkoord.
+2
Jannus
@Cowboy3 Ook het verhaal van Johanna ter Steege kun je een beetje naar het nu zetten zoals ze stelt en het standrecht van de Nazi's toen doet mij de rillingen over de rug rollen want in mijn familie is ook iemand gewoon van straat met boodschappenmand gefusieerd zonder enige aanleiding.

Ze verteld ook in klip en klare taal het succes van de BBB in het nu en men ziet de spiegel van de samenleving en wij als boeren stonden aan de basis in 2019 van dit verhaal
+3
weurding
Mooiste is dat Nieman enigzins bijdraait, en dat ze het verschil in depositie tussen 2 km verschil grensgebied lieten zien, of in DLD of in NL
+3
Braboboer
@weurding Nieman heeft een bredere blik dan de meeste journalisten, hij komt namelijk ook veel buiten de randstad:

destentor.nl/ommen/…
weurding
@Braboboer hoorde hem al over zijn wandelingen lemelerberg praten ja, maar ik vindt wel dat ie bijdraait tov vroeger
+1
Jannus
@Braboboer Mag graag WNL kijken omdat er vaak meerdere personages zitten met verschillende invalshoeken,nu ook weer,vvd,wetenschapsjournalist en actrice met een centraal thema dat politiek gevoelige trekjes heeft
+1
hans1980
@Jannus Vindt het normaal veels te links
Dir keer Iets beter al mocht kamp meer praten dan jaspers zonder onderbreking
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
kamp meer praten dan jaspers

Klopt maar wanneer je goed kijkt zie je dat er veel gezegd wordt zonder het te horen en dat vind ik knap van de regie want het gaat hem om hetgeen niet verteld wordt en dat werd even later bevestigd doordat Kamp meeging in het verhaal van Johanna maar je kunt als VVD corrifee toch niet het succes van de BBB ontkennen en toch deed hij het ongemerkt.
-Jan-
Quote Reactie van @hans1980:
links

en jij vind Caroline niet links??neit voor niets spreekt ze veel mensen aan omdat ze de gewone menselijke taal spreekt maar het dient wel ergens verdiend worden en dus zal de BBBers aan het werk moeten door even iets te wijzigen in de DNA van de D33 dictatuur
+2
HansBa
Boek besteld. Hoop dat ie flink verkocht wordt en veel mensen en ook politici hem lezen.
+1
Braboboer
@HansBa politici willen alleen dit boek lezen:

bol.com/nl/nl/…
+2
HansBa
@Braboboer sla ze met de stikstoffuik om de oren!
Albert Altena
@Braboboer De gefantaseerde ecobijbel.
+3
de jonge
Zullen tjeerd, esther ouwehand, jesser klaver en christina etc hier ook naar gekeken hebben??:😂
+1
hans1980

+1
Frankdeober
Steeds meer mensen met het eerlijke verhaal die worden uitgenodigd op de tv.. Het gaat de goede kant op.
-Jan-
Quote Reactie van @Frankdeober:
Het gaat de goede kant op.

Rutte is in staat met rode pepers in zijn hol nog rustig te lachen naar de camera zonder te wiebelen op zijn stoel
BertK
Duidelijk verhaal waar weinig nieuws gezegd werd en sommige getallen context misten. Uiteindelijk niets nieuws voor wie opgelet had.
+2
Albert Altena
@BertK Verklaar je nader;
In mijn optiek was er ook geen nieuws, maar voor een niet ingewijde kijker werd eindelijk eens naar voren gebracht hoe belachelijk de stofstofnorm in Nederland is tov. het buitenland.
+1
HansBa
@Albert Altena precies, nieuw is het niet maar dit hebben we het laatste jaar niet meer in de media te horen gehad. Alleen maar dat vaste riedeltje zoals die nog bij Kamps tussen de oren zit werd constant herhaald.
theo-lamers
@Albert Altena zoals ik het gezien heb suggereert hij dat alleen bedrijven maar die 0,07 gram N mogen uitstoten maar dat is natuurlijk alleen maar voor nieuwe projecten en niet voor bestaande bedrijven.
-Jan-
@theo-lamers Nee,de raad van state heeft gezegd dat er geen enkele stikstofjes meer bij mogen komen en dus gaat alles op slot daar waar voor de uitspraak alles wat NOx uitstootte vrij was te groeien en de veehouderij al bekaderd was door interimwetgeving en interne salderingsmogelijkheden of aanstellen NH3 rechten
Nevergiveup
@theo-lamers En wat vind U van die 0,07 ?
+2
BertK
@Albert Altena 0,07.gaat over toename, niet over de uitstoot op zich.

Dat het buitenland andere normen heeft, is belachelijk maar daar doen ze meer dingen anders. Ze praten ook geen Nederlands.

Alleen focussen op stikstof zonder duidelijk te maken dat natuur lacht om stikstof geeft niet aan dat je ook maar iets van de natuur in Nederland begrijpt.

De KDW is geen absoluut getal, er is geen kantelpunt waarboven de natuur kapot gaat en eronder heel blijft. KDW is een risico-zone waarboven nog geen zekerheid is. Als stikstof zo schadelijk is, waarom bestaan na 50 jaar veel te veel depositie al die bijzondere plantjes nog? Depositie is al heel sterk afgenomen van 45 naar 20 kg. Die laatste 10 is cruciaal, van levensbelang en moet direct gerealiseerd? Wordt wakker!
+1
stefanus
@BertK Misschien moeten we eens een referendum organiseren om te zien hoe groot het draagvlak is om op kosten van de belastingbetaler meer natuur te ontwikkelen ten koste van landbouwgrond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zondag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
5.963
TREFWOORDEN