Vlaamse stikstofminister: ‘Denk na voor ‘ja’ tegen Europa’

Deel dit topic

Reacties

PieropdenAcker
De laatste alinea heel goed onthouden wanneer je nu aan tafel zit voor een landbouwakkoord en landschapsgrond.
Wanneer je meewerkt aan bovenstaande kun je onderstaande vergeten.

“Zij zullen niet alleen vergoed worden op basis van een inschatting van de waarde van hun bedrijf zoals vandaag het geval is, maar ook worden gecompenseerd in functie van de looptijd van hun vergunning. Als ze al in 2023 stoppen zal hun vergoeding 20% hoger zijn, in 2024 gaat het over 10% extra. Minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) sprak op de persconferentie in het Errera-huis van een gedwongen onteigening voor die bedrijven.”
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @PieropdenAcker:
vergoed worden op basis van een inschatting van de waarde van hun bedrijf zoals vandaag het geval is,

In Nieuwsuur had ze het over bedrijven die toch al zo'n beetje failliet waren. Precies wat ze hier ook gaan doen; "piekbelasters" worden niet beoordeeld op hun stikstof, maar op andere gronden. Gronden waarbij ze zich ook geen bult vallen aan 120%.... 😁
kanniewaarzijn
"Ze hekelt haar voorgangers die de afgelopen 15 te weinig te weinig hebben gedaan aan de uitstoot van stikstof in de landbouw. De focus lag vooral op vervoer en industrie".

Hier is dat precies omgekeerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
811