’Van der Wal is onderdeel van het probleem geworden, niet van de oplossing’

DEN HAAG - Wie falende stikstofaanpak zegt, zegt Christianne van der Wal. De VVD-minister kreeg een eigen beleidspost ’stikstof’ in het kabinet-Rutte IV en moest Nederland van het slot halen. Vooralsnog staat het land door haar onbesuisde bestuursstijl stil, kijkt ze vooral met een economische blik naar de boerenstand en wordt in haar partij aan haar stoelpoten gezaagd. „Het is tijd voor een personele wisseling”, klinkt het snoeihard bij de liberalen.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/2126593798/…

Deel dit topic

Reacties

+2
BoerBart
@hypotheekboer Goede analyse. Deze minister kakelt als een kip zonder kop. Feitelijk doet ze niks.
+2
Grasbaal
Verder als dit kwam ze niet:

Quote:
„Ze kijkt vooral met een economische blik naar de boerensector”, zegt een goed ingevoerde bron. „De agrarische sector ziet zij als een kleine schakel in de economie van Nederland, ze wil niet dat de uitstoot van een relatief kleine groep het hele land in zijn greep houdt.”
Albert Altena
@Grasbaal Als ze echt economisch kijkt zal ze de norm moeten aanpassen, want ook de landbouw draagt zijn steentje bij aan de economie.
Daarnaast ook expliciet naar de natuur kijken ipv. uit de ecobijbel voorlezen.
+1
Kars
@Grasbaal dan moet ze geen natuur gaan bijmaken. Dat kost iedereen geld en ze strijden tegen economie. Kul argument
+4
Braboboer
Verbaast me nog altijd dat die van de Wal nog steeds op haar post zit.

Een andere minister op een ander dossier was al lang er uit gebonjourd met zo'n wanprestaties.
robbies
Die VVD-burgemeester die anoniem wil blijven zit vast te azen op haar baantje. Anders zeg je het gewoon onder je eigen naam.
demelkboer
Cda heeft de sleutel. Trekken ze die uit het slot, valt de boel in elkaar.
Frans1
@demelkboer zo, daar zijn er niet veel meer van die denken dat het CDA nog iets voor zijn voormalige achterban gaat betekenen🤥
+4
MBMB
Een ijskoude 'dame' zonder deskundigheid op het terrein van stikstof. Zin doordrijven, opdracht uitvoeren, oogkleppen op. Een duidelijke oorzaak van het kabinet debacle en goed beschouwd ongelofelijk dat op deze manier het ministerschap ingevuld kan worden. De staat heeft de stikstof en PAS ellende direct veroorzaakt maar oplossen ho maar. Van der Wal heeft de PAS melders in Overijssel openbaar laten vallen en heeft tot de dag van vandaag, en dat is dus nu 4 jaar nul komma nul bijdragen aan een oplossing onder het mom: we raken ze toch wel kwijt. Tja, dat zie je dan nu terug in de verkiezingsuitslag. Dat kan BBBeter, reken maar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , den haag , christianne van der wal , stikstofaanpak , van der wal en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0