Boeren gaan de strijd aan met de voorzitter van LTO

Deel dit topic

Reacties

PieropdenAcker
Te huur gevraagd: dassenburcht voor tijdelijk veilig verblijf tijdens boerenoorlog.
+1
marcsterreborn
@PieropdenAcker Ik weet er twee te huur, maar dan heb je wel de hele dag Guus Meeuwis boven je hoofd....
kanniewaarzijn
Ik zie het probleem niet; LTO is juridisch niet eens gemachtigd om namens de sector te spreken. Dus door de de handtekening van Tak kan zo een dikke streep.
pa
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
LTO is juridisch niet eens gemachtigd

U gaat het vrijdagavond zelf even vragen?
hans1980
En nu??
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
En nu??

Krijg de indruk dat Sjaak vd Tak met het strikje van Klaver aan het werk is
arie.j
Deze uitnodiging hebben leden in de mail gehad
--"Beste leden,
Wat houdt het Landbouwakkoord in, wat is het standpunt van LTO en hoe verloopt de weg ernaartoe? Om al onze leden daarover bij te praten, organiseren we bijeenkomsten in het land. Op vrijdagavond 31 maart ben je als lid van LTO Noord regio West van harte welkom in het Van der Valk-hotel in Breukelen (Stationsweg 91).
LTO Nederland voorzitter Sjaak van der Tak en directeur Hans van den Heuvel nemen jou die avond mee in het proces, ook is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.
Wil je erbij zijn op 31 maart? Meld je hier aan.(link)
Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom, om 20.00 uur starten we met een welkom door LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. Aansluitend gaat LTO-directeur Hans van den Heuvel dieper in op de stand van zaken rondom het Landbouwakkoord en gaat Sjaak van der Tak in gesprek met leden in de zaal. --"
==
Dus de leden met vragen en kritiek kunnen gaan
+6
George
@arie.j
En jij denkt dat die gladde baantjesjagers echt luisteren naar de leden🙈
arie.j
Quote Reactie van @George:
En jij denkt dat die gladde baantjesjagers echt luisteren naar de leden

Dat is aan de leden
Als die massaal op dergelijke vergaderingen tegen iets zijn , dan kan het bestuur en voorzitter het niet maken om zich daar niets van aan te trekken..
+8
pieta
@arie.j Mijn vader vertelt nog altijd over die keer dat de gehele afdeling tegen een te nemen besluit was maar dat het bestuur na "rijp beraad" had besloten om toch voor te stemmen. Was wel plaatselijk.
Bij RFC hebben ze daar ook een handje van. Zit je in een groepje, vragen ze je mening, krijgen ze antwoord en doen ze toch wat anders. En dan komen ze met de reden dat er toch echt vooral anders over gedacht werd op alle andere plekken.
pa
Quote Reactie van @George:
gladde baantjesjagers

U doet aan vrijwilligerswerk?
+2
Marco69
@arie.j Als ze het met 1 zaaltje toe kunnen, hebben ze niet zoveel leden meer?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Marco69:
@arie.j Als ze het met 1 zaaltje toe kunnen, hebben ze niet zoveel leden meer?

Mark van den Oever was 2 jaar geleden ook nog lid van ZLTO vertelde die, dus misschien kan die ook nog naar iets dergelijks bij hem in het zuiden
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
dus misschien kan die ook nog naar iets dergelijks bij hem in het zuiden

Die fout zal hij inmiddels toch wel hebben hersteld. Wie wil er nou lid zijn van zo´n baantjesjagersclubje?
+7
Albert Altena
@George Ik ben er al in de tijd weggegaan nota bene toen Jan Cees Vogelaar voorzitter was van melkveehouderij.
Ik zag en zie het nog steeds dat LTO niets meer en niets minder is dan de boodschapper van de overheid ( lees groenen) naar de boeren toe.
overstekend wild
@Albert Altena zie het meer als een door de overheid gecontroleerd orgaan dat ze de schijn van een belangenbehartiger hebben gegeven, wat uiteindelijk altijd de door de overheid gewenste weg kiest. Een soort marionet dus
Erik1979.
@arie.j heb ik hem ook 30 jaar mee gepest 💪
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Marco69:
Als ze het met 1 zaaltje toe kunnen, hebben ze niet zoveel leden meer?

Als ze een grote zaal afhuren ook niet 😁
+1
Melkveehouder.
@arie.j Als je namens een hele sector denkt te mogen spreken moet je iedereen uitnodigen, en niet alleen de leden.
ross
@Melkveehouder. helemaal met je eens
+1
Bennie Stevelink
@Melkveehouder.
Quote:
Als je namens een hele sector denkt te mogen spreken moet je iedereen uitnodigen, en niet alleen de leden.

Namens wie spreekt FDF?
Welk belang dient FDF, dat van de boeren of dat van FvD die belang hebben bij zoveel mogelijk chaos en onrust in Nederland?
PieropdenAcker
@Bennie Stevelink Er zijn meer smaken dan lto en fdf
Ben wel benieuwd hoe het gaat lopen
Boeren die geen lid zijn van lto gaan het gepolder van lto niet accepteren
Dat wordt geen oud vrouwtje aan de deur maar boze boeren
Doe mij maar een oud vrouwtje ipv boeren waarvan je het land inpikt
+2
Bennie Stevelink
@PieropdenAcker Ik verdenk zowel FDF als Agractie van krijgsheren gedrag: onrealistische verwachtingen wekken bij de boeren en tegelijk een veilige positie innemen aan de zijlijn. Vanaf de zijlijn de boeren nog verdere ophitsen met onrealistische verwachtingen. Dit alles niet om het belang van de boeren te dienen, want dat wordt met dit gedrag beslist niet gediend. Het gaat om de eigen positie in de agrarische sector in concurrentie met anderen.

Denk eens even na: als de verwachtingen die zij wekken realiseerbaar zijn waarom gaan ze dan veilig aan de zijlijn staan? Dan moeten ze toch naast LTO in de voorste linie blijven staan om de verwachtingen waar te maken.
+13
Schepens
@Bennie Stevelink wat kan jij stom lullen zeg! 🤮 als er iemand zijn nek uitgestoken heeft de laatste tijd dan is dat fdf wel. Als iemand zich met achterkamertjes politiek bedrijft dan is het lto!
+6
Braboboer
@Bennie Stevelink

Jij hebt echt een plaat voor je kop of niet.

Zonder mensen als Kemp en van den Oever viel er niet eens te praten over een landbouwakkoord.

Als alleen lto onze belangen had behartigd afgelopen jaren was er al lang over ons heen gewalst en was de BBB ook nooit zo groot geworden.

Ga je dat nog ooit inzien of ben je echt zo blind?
Bennie Stevelink
@Braboboer
Quote:
en was de BBB ook nooit zo groot geworden.

BBB is zo groot geworden ondanks de anti-campagne van FDF/FvD.
De anti-campagne van FDF/FvD heeft geen nadelig effect gehad op het succes van BBB omdat, op een handvol wappies en complotdenkers na, niemand FDF/FvD nog serieus neemt.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Ik ben totaal geen Mark vd Oever fan en wil helemaal niets weten van de FvD. Maar de actie bereidheid kwam wel door de FDF.
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink zo maar een vraag. Waarom die aversie tegen FVD/FDF? Hoe ben jij benadeeld door hen? En denk je niet dat er genoeg gezond verstand in Nederland is? Tegendeel is bewezen door de vele stemmen voor BBB.
PieropdenAcker
@Vdejong Bennie heeft een akkefietje gehad met andere boeren
Vdejong
@PieropdenAcker FDV/FDF boeren of LTO boeren? Laat maar, ik weet het al.
marcsterreborn
@Vdejong het waren de plank-voor-hun-hoofd-boeren.....
Dan weet je wel welke groep het was.....
Vdejong
@marcsterreborn nee, geen idee. Zoals jij overtuigd bent van jouw gelijk (plaat voor je hoofd), kunnen anderen dat ook zijn. Bedreigingen zijn nooit goed te praten, maar ik neem aan dat dhr. Stevelink niet beveiligd hoeft te worden, dus waarom zolang met zoveel wrok rond lopen jegens een bepaalde groep.
Quote:
Want indien gij de mensen hun overtredingen vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u vergeven; maar indien gij de mensen niet vergeeft, zal ook uw Vader uw overtredingen niet vergeven.” Matteüs 6:14-15
+9
Braboboer
@Bennie Stevelink

Ik neem je mee terug in de tijd:

1 oktober 2019 wereldnieuws met een grootschalig boerenprotest in Den Haag, langste file ooit op dat moment in Nederland door alle honderden tractoren die vanuit het hele land over de snelweg naar Den Haag op pad gingen.

Dit protest, en die tractoren over de snelweg was een idee/initatief van Bart Kemp, Agractie. En vanaf minuut 1 gesteund, en later ook mede georganiseerd door Mark van den Oever.

1 november 2019, 4 weken na dit mega protest is de BoerBurgerBeweging opgericht, een idee van Henk Vermeer, Caroline van der Plas en Wim Groot Koerkamp al langer mee rondliepen. Die protesten gaven de aanleiding en het momentum om van dit idee ook werkelijkheid te maken.

Dit voorjaar begon alles weer opnieuw toen van de Wal met haar stikstofkaart kwam. Gevolg: Opnieuw massale protesten, vlaggen gingen in heel nederland op de kop, soms wel kilometers lange vlaggen op de kop naast (snel)wegen.

Opnieuw een mega demonstratie, deze keer in Stroe.

Tuurlijk heeft Caroline ook heel veel aan zichzelf te danken, en hebben ze sowieso een heel sterke campagne gevoerd en sterk team bij de BBB.

Maar het is gewoon niet te ontkennen dat al die boerenprotesten, en vlaggen op de kop, de hele soap met Johan Remkes 0,0 bijdrage zou hebben aan het succes van de BBB.

Die boerenprotesten met daaropvolgend vlaggen op de kop zijn het resultaat van een gevoel wat al veel langer leeft op het platteland: Dat ze niet gehoord en gezien worden in Den Haag.

De BBB geeft op een fantastische manier invulling aan dat gevoel wat al langer leeft op het platteland.

Zonder Agractie en zonder FDF was dit nooit zo tot uiting gekomen als nu het geval is.

Want als alleen LTO het voor het zeggen had waren al die demonstraties nooit geweest, en hadden al die vlaggen ook nooit op de kop gehangen, en was het gevoel wat leeft op het platteland nooit zo zichtbaar geworden. Dan was die hele poppenkast met Johan Remkes ook nooit opgetuigd, en dan viel er ook helemaal nooit te praten over een landbouwakkoord.

We hebben als sector heel veel te danken aan Agractie en FDF, dus om ze hier nu zo zwart te maken is zeer laag.

En nee, ze doen niet alles goed, maar dat doet LTO al zeker niet.
pieta
Quote Reactie van @Braboboer:
Maar het is gewoon niet te ontkennen dat al die boerenprotesten, en vlaggen op de kop, de hele soap met Johan Remkes 0,0 bijdrage zou hebben aan het succes van de BBB.

Wat bedoel je nou? Volgens mij dit juist niet. 😁
tok achterhoek
@Braboboer Perfect verwoord, die stevelink heeft totaal geen benul waar hij over praat. Kon wel vriendje van van der tak zijn. Wie nou nog lid van lto is, zijn gewoon de stoppers of hebben oogkleppen op. Lto maakt de landbouw totaal kapot, is ook vrij logisch. Wie betaald bepaald
weurding
@tok achterhoek waarom stoppers?
Bennie Stevelink
@Braboboer de enorme claim op grond voor natuur is pas gekomen NA alle demonstraties van FDF en anderen.
De opkoop plannen en onteigeningsplannen zijn pas gekomen NA alle demonstraties van FDF en anderen.
Vervroeging van het stikstofdoel van 2035 naar 2030 is pas gekomen NA alle demonstraties van FDF en anderen.

Mijn waarneming is dat het beleid jegens de landbouw niet is afgezwakt maar juist enorm veel zwaarder is geworden.
Welk beleid is nu afgezwakt door alle demonstraties?
+5
Jawis
@Bennie Stevelink oooh dus het is de schuld van fdf? Manman wat ben je ver van het padje.....sterkte...!!!..
+6
weurding
@Bennie Stevelink is de zege van BBB ook niet gekomen na de demonstraties? Dat alles in versnelling is gezet kwam vooral door de angst voor een ommekeer, zie je nu nog, gaan er nog snel dingen door proberen te jassen eer men uit de macht wordt gezet
+2
de jonge
@weurding precies,juist door de acties van de fdf werd er steeds weer aandacht aan besteed. en daar plukt een bbb de vruchten van.
+1
Erik1979.
@Bennie Stevelink bij ons in Sint Hubert hebben we ieder jaar een pronkzitting. Daar hebben we nog ton praters nodig. Mij lijkt het leuk als jij komt. Mark is beroemd en is als algemeen sponsor in Sint Hubert hoog aangezien. Al die onzin die jij uit kraamt is nog lachwekkender als er bier bij is. Volgens mij ben jij een grote toevoeging in het programma, vergeet alleen niet jou rode neus en pruik op te zetten, dat maakt het namelijk compleet.
+3
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
op een handvol wappies en complotdenkers na, niemand FDF/FvD nog serieus neemt

Hier moet je FDF toch echt weglaten mijns inziens.
Albert Peters
@Braboboer echt vriendelijk jou commentaar
PieropdenAcker
@Bennie Stevelink Wees voorzichtig met verdenkingen.
+2
Jawis
@Bennie Stevelink dankzij wie is bbb zo groot geworden? Dankzij fdf of lto? Over constructief gesproken.... je zet jezelf steeds meer voor joker met je anti fdf mening....
Waarom ben je zo boos? Omdat fdf wel dingen bereikt?
Jawis
@Jawis @Bennie Stevelink kom op jong.... reageer dan es even.....
stefanus
@Jawis Bennie komt maar niet uit de lto/cda bubbel, misschien dat ie vandaag knapt na het crisis overleg met de vieze premiers.
+4
boertje boer
@Jawis Als Alle boeren op BBB stemmen had ze 1 zetel. Dit heeft ze op eigen kracht gedaan en niet door een FDF of LTO. Wat heeft FDF eigenlijk bereikt derogatie eraf, nieuwe GLB/ percelen is een puinhoop. Zo zijn er een bult voorbeelden te noemen waar alle belangenorganisaties weinig bereikt hebben, dit geldt niet alleen voor de landbouw maar ook voor sectoren buiten de landbouw. Politiek neemt de besluiten belangenorganisaties mogen hopen dat ze wat kunnen bijschaven. Maar op dit prikbord LTO afzeiken is het makkelijkst. Caroline van de Plas zegt niet voor niks kijk eerst in de spiegel voor dat je wat zegt over een ander.
+2
de jonge
@boertje boer en zo geldt dat ook voor mensen die roeptoeteren over pissen in de sneeuw toch??
+3
familie pelle
@boertje boer
Quote:
. Als Alle boeren op BBB stemmen had ze 1 zetel.

Dit geleuter hoor ik nog steeds te vaak. Er werken ca 700.000 mensen in de agrarische sector. Al deze mensen worden in meer of mindere mate beïnvloed door wat er op het boerenerf gebeurd. Een groot deel van deze mensen stemt ook BBB.
Daarnaast stemmen heel veel plattelanders die in kleine of middelgrote dorpen wonen ook veel BBB, omdat zij elke dag zien waarom er nog boeren nodig zijn. Indirect hebben die 50.000 boeren dus ontzettend veel invloed.
En ook Bennie weet dat de protesten die vooral getrokken werden door de fdf ontzettend veel goodwill hebben gekweekt bij bovengenoemde mensen en dus hun stemgedrag positief heeft beïnvloed. Maar hij ontkent dat omdat hij een gruwelijke hekel aan fdf heeft, net als heel veel mensen hier alles wat lto doet per definitie afzeiken omdat ze een gruwelijke hekel aan lto hebben, ook al is dat onterecht. Prikkebord is polarisatie ten top.
+1
Bennie Stevelink
@Jawis BBB is zo groot geworden door zichzelf. Vooral het optreden van Caroline van der Plas in talkshows heeft hier aan bijgedragen. En natuurlijk het gegeven dat er op dit moment een markt voor was.
FDF/FvD hebben de laatste maand zelfs een anti-campagne gevoerd tegen BBB die geen succes heeft gehad. Ook de stompzinnige demonstratie op 11 maart heeft niet geholpen om stemmers weg te houden bij BBB.
+6
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
FDF/FvD hebben de laatste maand zelfs een anti-campagne gevoerd tegen BBB die geen succes heeft gehad. Ook de stompzinnige demonstratie op 11 maart heeft niet geholpen om stemmers weg te houden bij BBB.

Wat een dom gezever.
tok achterhoek
@George Wat is dat toch met die man, zulke mensen maken het voor de landbouw kapot
Braboboer
@Bennie Stevelink

Waar en wanneer heeft FDF gezegd dat je niet op BBB moet stemmen of dat BBB het niet goed voor heeft met de sector?

Wat ik heb meegkregen van hun anti-campagne is dat je "ze" weg moet stemmen en "ze" zijn de coalitie + GL + Pvda.

Ik heb nooit gehoord van FDF dat BBB weggestemd zou moeten worden of dat de BBB niet deugt.

Wel zijn ze kritisch geweest op BBB omdat BBB de stikstofproblematiek erkent, en omdat ze op 11 maart niet aanwezig waren, maar ik heb FDF nooit horen zeggen dat je niet op BBB moet stemmen.
+4
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
En natuurlijk het gegeven dat er op dit moment een markt voor was.

Hoe is die markt er voor gekomen? Boerenprotest, ontruiming stal Boxtel, vlaggen op de kop etc
+3
jan-cees
@Bennie Stevelink heb het in een ander topic ook geschreven. Als jouw insteek altijd was gekozen was Duits nu de voertaal.
Bennie Stevelink
@jan-cees
Quote:
heb het in een ander topic ook geschreven. Als jouw insteek altijd was gekozen was Duits nu de voertaal..

Als jouw insteek altijd was gekozen hadden de Amerikanen, Canadezen en Britten slag met elkaar geleverd wie de aanvoerder mag zijn en hadden de Duitsers zich de buik vastgehouden van het lachen.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Dan moeten ze toch naast LTO in de voorste linie blijven staan om de verwachtingen waar te maken.

wie is de mol....
+9
Tommie1
@Bennie Stevelink Misschien een idee dat er een soort van petitie te starten dat degenen die niet willen dat LTO namens hen spreekt zich kunnen registeren.
+2
JohnDeere7serie
@Tommie1 beter een petitie wie WEL willen dat LTO namens hun spreekt. Ben je eerder klaar.
+1
matt
@Bennie Stevelink fvd stemt nog 3 man en een paardekop op,daar hoef je je dus niet meer druk om te maken.

Wat klopt er inhoudelijk niet aan de tekst van Sieta ?
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Je bent en blijft een draaikont!
Marco69
@Bennie Stevelink Aan welke tafel zit FDF?
+1
Marco69
@Marco69 En nog eens wat LTO=CDA iedereen weet wat die gebracht hebben voor de boeren.
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Landbouwakkoord i

waarom Wunnekink er dan niet bij, zit toch aan de sectortafel?
+3
Bennie Stevelink
Toen ik het artikel las moest ik meteen denken aan de Paas-Judas-brief van drie jaar geleden. In deze brief werden toekomstig stoppende boeren bedreigd en geïntimideerd.

FDF is een onverbeterlijke anti-partij die niets anders doet dan anderen aanvallen en nooit iets constructiefs bijdraagt.
+1
Vdejong
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
anderen aanvallen en nooit iets constructiefs bijdraagt.

de pot verwijt de ketel?
Erik1979.
@Albert Peters mooi dat je dit duimpje geeft. Zegt genoeg, nu nog het duimpje van Tjeerd en dan weten we helemaal in welke hoek we deze uitlatingen moeten plaatsen. Ik vind het trouwens goed dat die zich zo kan uiten. Dat zou eigenlijk iedereen moeten kunnen.
Albert Peters
@Erik1979. Dit van bennie is iets zinnigs en de rest??zeg ik niet hardop om ruzie te voorkomen
Theo61
@Albert Peters Stomzinnig is ook zinnig. 😄
+2
Erik1979.
@Bennie Stevelink jammer dat je dit niet zegt over een bepaalde andere belangenbehartiger want dan was je hier allang vanaf gegooid.
Albert Peters
@Erik1979. Weer echt vriendelijk geschreven
Jan-T
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
n nooit iets constructiefs bijdraagt.

Wat houd constructief een bijdrage leveren dan in.

Want krijg toch echt het idee dat alles word weggegeven en dat wij de agrarische sector weer voor een dubbeltje op de 1e rang zitten. waarbij anderen met ons bezit er van door gaan.
+2
overstekend wild
@Bennie Stevelink je bedoelt zeker FDF weigert een niet bestaand probleem, dat als chantage middel gebruikt word om boeren op te ruimen, te erkennen. Doet FDF heel goed!

Kunnen die marionetten van LTO wat van leren, als ze eerlijk over hun doelen zouden zijn tenminste
+1
jan-cees
@Bennie Stevelink heel bijzonder als ik jouw stukjes lees dan denk ik ook aan de Paas en Judas
+2
marcsterreborn
@jan-cees zullen we dan maar niet benoemen waar jij ons aan doet denken?
PieropdenAcker
Duurzaam evenwicht 🤔

Wij noemen het duurzame ontwrichting.

(klik om te vergroten)

tok achterhoek
1
verwijderd
+1
diezel
@Schepens
@Neefje_Vollenbroek is toch ook gewoon columnist bij LTO's Nieuwe Oogst.
Zijn belangrijkste LTO-hebbedingetje 💰 💶 ben je vermoedelijk vergeten. 😄
Ieder heeft zijn rol in dit Grote Theater!!
+1
pieta
@diezel Ik heb in het verkiezingsdebat Kuiken PvdA en Kaag Baudet de rug zien toekeren en hem als gespreksonwaardig zien benoemen. Dit hoop ik op het prikkebord niet mee te maken richting andersdenkenden. Ook voor @Schepens
+1
Twentsch Land
Dat was van kuiken ver beneden de fatsoensnorm, heb er nadien iets over gelezen dat ze achteraf het zelf ook niet oké vond ..... maar ja dat neemt niet weg dat ze het wel deed.

Wat hier op het prikbord betreft ....niemand is verplicht een bijdrage te lezen dus die een probleem hebben met de bijdrage van o.a. Bennie moet het dan maar niet gaan lezen....simpel zat.@pieta
+3
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
@Schepens@Neefje_Vollenbroek is toch ook gewoon columnist bij LTO's Nieuwe Oogst.Zijn belangrijkste LTO-hebbedingetje ben je vermoedelijk vergeten. Ieder heeft zijn rol in dit Grote Theater!!

Wat een gedoe hier in deze Topic
Als anderen de boeren al niet proberen weg te krijgen, dan vliegen ze elkaar wel naar de strot.
Vreselijk wat een dom gedoe onder elkaar, en dan bedoel ik van beide kanten.
Wat Vollenbroek betreft: Die is wel eens naar zijn mening gevraagd : En 80% van de veehouderij moest weg in de westelijk wereld, volgens hem.
Dus dan je weet waar je met hem aan toe ben.
En Ouwehands van de Partij van de Dieren maakt het overigens nog gekker . Die wil 100% van de veehouderij weg hebben in de hele wereld. Plus de totale visserij
Dat weten we dan ook weer
Maar collummist in Nieuwe Oogst? Dat zijn ze beiden nooit geweest.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Maar collummist in Nieuwe Oogst? Dat zijn ze beiden nooit geweest.

Diezel heeft het over het neefje van Vollenbroek. En dat is Bennie Stevelink.
MBMB
Ik sla alle reacties van die Bennie over, geen belangstelling meer voor altijd hetzelfde gezeur, afgeven op FDF, afgeven op Agractie. Als maar duidelijk is dat LTO NIET voor ons aan de onderhandelingstafel zit en wij een akkoord zonder Agractie nooit zullen erkennen.
+1
PieropdenAcker
@MBMB met Agractie erkennen wij het ook niet.
+5
mestorkest
Beste mensen, probeer de vrede een beetje te bewaren. Iedereen doet zijn best, ieder op zijn eigen manier. Als we de goede bedoelingen van LTO in twijfel gaan trekken en vinden dat FDF en Agractie alles alleen weten, hebben we nog een hoop te praten. Laten we in ieder geval met respect naar elkaar opereren. Houd de discussie beschaafd en laat ieder in zijn waarde. Schreeuwen en chargeren op de socials sloopt meer dan het vooruit werkt. We zijn al in de minderheid, laten we eenheid uitstralen. Eerst denken dan roeptoeteren! En neem de tijd: men poot de aardappelen wanneer men wil, ze komen toch niet in april.
+1
overstekend wild
@mestorkest als Lto nou zelf eens eerlijk zou toegeven dat ze een veel te klein deel van de diverse sectoren vertegenwoordigen om nog namens "de sector" te kunnen spreken, zou vast al veel onrust schelen. En tot die verdienen ze het om daar continu op aangesproken te worden
mestorkest
@overstekend wild Wie zou dat dan wel moeten doen?
+2
overstekend wild
@mestorkest moet iemand of 1 organisatie dat per se doen dan? Er was een landbouw collectief, maar dat is door Lto vakkundig gesloopt
PieropdenAcker
@mestorkest Lto hoort niet namens niet-leden te praten. Dat is respecteren.
mestorkest
@PieropdenAcker Zover ik kan overzien wordt door LTO alleen namens de eigen organisatie gepraat.
+1
kanniewaarzijn
@mestorkest Als ze dan ook maar alleen eigen leden voor de bus gooien.
+1
Bennie Stevelink
@kanniewaarzijn
Quote:
Als ze dan ook maar alleen eigen leden voor de bus gooien.

Als de andere organisaties niet weglopen en veilig aan de zijlijn gaan staan maar samen met LTO in de voorste linie blijven staan kunnen ze er voor zorgen dat hun achterban niet voor de bus wordt gegooid. Dan kunnen ze tevens de veel betere resultaten binnenhalen die LTO laat liggen.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink die andere organisaties zijn niet veilig aan de zijlijn gaan staan,maar zijn er uitgestapt omdat de voorstellen de nederlandse landbouw in de afgrond gooien, was de lto het er ook mee eens dat de derogatie eraf gaat en we nu met bufferstroken zitten? of hebben ze daarmee ook om de tafel gezeten? ik vraag me af of jij zelf wel praktiserend boer bent...
+2
Jawis
@de jonge ruif vreten
.....
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
was de lto het er ook mee eens dat de derogatie eraf gaat en we nu met bufferstroken zitten?

Waarom hebben FDF, Agractie en anderen dat niet voorkomen? Hebben ze met weglopen dit voorkomen? Hadden ze dit met onderhandeling kunnen voorkomen?
Je gedraagt je als een verwend kind die verwacht dat hij alles kan krijgen wat hij wenst en kwaad wordt en anderen verwijten maakt als hij iets niet krijgt wat hij wenst.
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Bufferstroken, verbindingszones e.d. zitten al decennia in de koker.
Verschrikkelijk dat we externe partijen, buiten het LTO om, nodig hebben om dit bespreekbaar te maken.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink als ik een verwend kind was geweest had ik alles gekregen wat ik had gewenst en had ik dus geen reden om kwaad te worden.... een reden om kwaad te worden is het als mensen gaan vergoeilijken dat alles waar je jaren keihard voor hebt gewerkt om op te bouwen door een stel mensen die blijkbaar niets hebben te verliezen wordt afgepakt en juist die mensen daar ondertijd zelf ook nog proberen beter van te worden...
marcel r
Quote Reactie van @de jonge:
was de lto het er ook mee eens dat de derogatie eraf gaat en we nu met bufferstroken zitten

LTO was het er niet mee eens, dat de derogatie eraf ging.
De bufferstroken is een europese aangelegenheid. LTO heeft ervoor gezorgd, dat we op de meeste plaatsen naar 1 m kunnen i.p.v. 3 m zoals in de rest van EU.
Hiermee is mijn lidmaatschapsgeld voor minstens 10 jaar goed besteed.
+3
de jonge
@marcel r en dat is precies waar ze gebruik van maken, dat mensen gaan denken,nouuuu het had nog erger gekund,wat moeten we blij zijn....NEE!! Dat verschuilen achter europa is het goedkoopste van het goedkoopste, We worden dan dus blijkbaar gegijzeld door europa, dan is er maar 1 oplossing en dat is ontsnappen en wegvluchten of wil jij als gegijzelde blijven zitten omdat je niet weet wat er gebeurt als je weer vrij komt.
overstekend wild
@de jonge Europa = Timmerfrans, geeft op bestelling de door links den Haag gewenste antwoorden
de jonge
@marcel r En dan nog iets wat blijkbaar het gros onderhand is vergeten, de problemen zijn niet gekomen door de landbouw,De problemen zijn gekomen doordat er constant grond is onttrokken van de landbouw en de coalitie zou dus de grond terug horen te geven aan de landbouw als ze de door hen gemaakte problemen op willen lossen..
+1
Erik1979.
@marcel r ja ...... Ik woon in Duitsland. Toen Ronald naar de wetgeving rondom buffer stroken vroeg wist ik het niet. Ik heb een collega gevraagd die mais voor ons verbouwd. Hij heeft mij uitgelegd dat in Hessen een aantal beken aangewezen waren en in Rheinland Pfalz volgens hem niets. Dat over Europees beleid.
George
Quote Reactie van @marcel r:
Hiermee is mijn lidmaatschapsgeld voor minstens 10 jaar goed besteed.

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
@marcel r alles is een brussels aangelegenheid,dat is juist het grootste probleem hierin Nederland ,daar krijgt BBB het heel moeilijk mee ,wat ik heel jammer vind,die Frans Timmermans en die Diederik Samson zijn ratten eerste klas,dus de vlaggen bij mij blijven gewoon op z,n kop hangen
Erik1979.
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl er zijn buitenlandse boeren op dit forum....... Die kunnen jullie vertellen hoe de wetgeving in andere landen eruit zien. Misschien daar eens gebruik van maken. Dan worden jullie minder voor de gek gehouden met Brusselse wetgeving. En als het uit Brussel komt dan heeft Sieta met haar emb en FDF een netwerk om met nog meer boeren in heel Europa het beleid in een voor ons betere richting te sturen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @marcel r:
LTO heeft ervoor gezorgd, dat we op de meeste plaatsen naar 1 m kunnen i.p.v. 3 m zoals in de rest van EU.

Dus toch wat Albert Altena zei: ze willen 2 vingers afknippen, maar gelukkig is dat voorkómen en wordt er maar één afgeknipt.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
kunnen ze er voor zorgen dat hun achterban niet voor de bus wordt gegooid.

Kan je nagaan hoe erg het is: in het overleg blijven om je achterban te beschermen tegen de LTO. Gekker moet het niet worden!
verwijderd
Twentsch Land
Fosfaatrechten 20 procent korten .....waar staat dat te lezen ?

@ross
verwijderd
cornelissen
@ross Ja ,bennie en de melkveehouders met de juiste vergunningen en ook nog grondgebonden op de peildatum met onomkeerbare verplichtingen de armoede intrappen. Lto wou eerst ook nog een korting doorvoeren van je bestaande fosfaatrechten om je nog verder in de armoede te krijgen.
Ik zal hier maar niet weergeven ,wat ik van bovenstaande artikel denk .want dan wordt ik weer verwijderd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
112
DEELNEMERS
41
WEERGAVES
6.443
TREFWOORDEN