Geen afroming fosfaatrechten bij overdracht van een bedrijf

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) oordeelt in deze casus dat het fosfaatrecht niet overgaat naar een ander bedrijf in de zin van artikel 25 van de Meststoffenwet. Er vindt daarom geen afroming van fosfaatrechten plaats, omdat het geheel van productie-eenheden ongewijzigd blijft.

Fosfaatrechten zijn de rechten van een melkveehouder die bepalen hoeveel fosfaatuitstoot de melkveehouder mag produceren. Afhankelijk van de hoeveelheid fosfaatrechten die een melkveehouderij heeft, is door de overheid vastgelegd hoeveel fosfaatuitstoot een melkveehouderij mag produceren.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , cbb , bedrijfsleven , overheid , melkveehouder , meststoffenwet en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1.011