Lector: hoogwaardig eiwit te vaak gebruikt in veevoer

Te veel regionaal geteelde hoogwaardige eiwitten worden op dit moment verwerkt tot krachtvoer voor de veehouderij. Dat vindt Feike van der Leij als lector Health & Food van Hogeschool Inholland.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Zullen veeboeren wel beter betalen 🤷‍♂️
Puddingboer
Importeren vinden ze niet goed we moeten zelf meer eiwit gewassen gaan telen. Dan doe je dat en is het ook weer niet goed.
+1
Kars
@Puddingboer kwaliteit is vaak niet goed. Die neder soya is gewoon niet goed voor humane voeding.
Zegt meer over deze feike dat ie praat over onderbuik gevoel ipv de feiten
Vantveen
Hoogleraar kan toch zelf ook de reden wel bedenken? Kleine wisselende partijen zijn niet geliefd bij de voedingsindustrie
Frans1
Er wordt volop onderwezen dat vlees slecht is voor het klimaat is, en veel water kost, dan is deze zienswijze toch niet zo verwonderlijk. Zie het maar als het links stemmen van het gros van de jeugd, dat verandert als er eigen geld wordt verdient en men ziet dat dat inkomen afgeroomd moet worden voor al die links idealen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , krachtvoer , veevoer , eiwit en eiwitten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.020