Megastal mag met duizenden varkens uitbreiden naast uitgekochte piekbelasterQuote:
Een varkensboer in het Brabantse Heukelom mag zijn bedrijf uitbreiden met 7500 varkens tot een totaal van bijna 18.000. Dat gebeurt op enkele honderden meters afstand van een ander bedrijf dat juist is uitgekocht door de overheid om de stikstofuitstoot te verminderen.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Dit geeft de waanzin aan van het opkopen/uitkopen en/of onteigenen.

Gebiedsgericht zal nog meer van deze toestanden gaan krijgen onder het motto....wie het dichtst bij het vuur zit warmt zich het beste.
Braboboer
@Twentsch Land

In andere gebieden moeten boeren weg in ruil voor industrie of wegen.

In feite is dat hetzelfde als wat hier gebeurt.

Alleen hier is het voor je gevoel veel krommer.
+1
Twentsch Land
Klopt .... ik vindt het heel krom en onrechtvaardig.

@Braboboer
+1
Braboboer
Doet me denken aan de opkoopregeling varkenshouderij m.b.t. Geuroverlast in Brabant.

In de Peel zijn er voorbeelden waarin grote varkensstallen gesloopt werden, en in dezelfde straat gelijkertijd weer nieuwe varkensstallen verrezen.

In sommige gevallen zelfs van dezelfde eigenaar
kanniewaarzijn
Ik vraag me af wat de belastingbetaler hier van vindt. Al die kromme onzin wordt betaald door de werkende mensen. Komt er nu nooit eens iemand in opstand?
+1
overstekend wild
@kanniewaarzijn geef het volk brood en spelen
+5
kanniewaarzijn
@overstekend wild Zowel het brood als de spelen konden binnenkort wel eens verleden tijd zijn 😬
+1
sorry
Niet ver te rijden voor bouwmateriaal
HansBa
Piekbelaster, megastal,18 duizend, uitbreiden.. Toon is weer gezet. Vooral met dat uitbreiden denken veel mensen dat er meer dieren in nl komen terwijl die rechten ergens weg moeten komen. Stemming makerij , die boer zal zn latente ruimte wel vol maken voordat hij ook aan de beurt is...
ted9
Mooi dat dit kan door innovatie.
Putjeschepperr
Wat een gaaf landje zeg🤮
+2
Melkboer16
De kop is volgens mijn al verkeerd?!
Er is volgens mij nog geen een piekbelaster weggekocht?!
Die is misschien voor de vorige opkoopregeling gestopt maar dat was voor de geur, dat is een andere piek.
demelkboer
@Melkboer16 klopt, de twee broer die weggekocht zijn waren al een tijd aan het bakkeleien met de gemeente over hun stankcirkel
+1
Kars
Ik ken allebei de bedrijven. Die gaan stoppen zitten op 150 meter van bebouwde kom dat is al jaren gezeur. Die hebben met geur opkoopregeling meegedaan. En die uitbreid km verder. Die vergunning ligt eral jaren. Snap probleem niet. Hemelbreed paar km in dezelfde gemeente Log gebied. Daar lagen ook bewoners te zeiken over boeren. Daar is de helft al gestopt ook met laatste opkoopregeling.
En de kant waar ik boer van de gemeente, daar zeurt niemand en boert iedereen rustig door. Geen gekke sprongen gewoon normaal.
Tis ook maar net welke straat dat je zit.
HansBa
@Kars het artikel is gewoon weer pure stemming makerij tegen de landbouw. Bij RTL nieuws wil de verkiezingsuitslagen ook nog niet doordringen dat het volk juist dit schrijven helemaal zat is.
+1
Kars
@Kars die gebr v d wouw die uitbreid zijn ook geen kleine jongens. Hier vlakbij laatste jaren ook een bedrijf van hun ook flink uitgebreid. Die doen wel door
In artikel wordt beweerd dat gebr de Rooij voor stikstof stoppen. Dat is bij mijn weten niet waar. Die opkoopregeling ging over geur.
manneke
@Kars die wilden met geur meedoen maar werden uitgeloot/ voldeden net niet aan de eisen of zoiets. Toen gemeente samen met provincie bedrijf toch uitgekocht omdat hun stankcircel een deel over het dorp liep en er veel klachten waren mbt varkens lucht etc. En als ik het goed heb kan Oisterwijk die kant op nu huizen bouwen wat eerst niet kon
Dus op zich klopt het een heel eind dat het de eerste piekbelaster was maar dan meer voor het dorp dan voor de natuur

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , megastal , overheid , stikstofuitstoot en piekbelaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2.661