Zwagerman

Weer sterke colum van m. zwagerman in telegraaf.

Thijssen weet heel goed dat dit land recht op de afgrond afstevent, opgejaagd door haar partijleider Sigrid Kaag. In januari van dit jaar was ze opmerkelijk openhartig tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de Initiatiefwet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen.

’Diepste zorgen’
Nadat Van der Plas haar vroeg of ’mevrouw Thijssen eens kon uitleggen waar Nederland straks nog wel geld mee verdient’, antwoordde de VNO-NCW voorzitter: ’Een van mijn diepste zorgen, als ik even zo eerlijk mag zijn, over wat er aan het gebeuren is in Nederland en Europa: terwijl we met de beste bedoelingen met allerlei regelgeving komen waarbij we met een opgeheven vinger naar de wereld staan, maken we tegelijkertijd onze welvaart kapot voor onze kinderen en kleinkinderen. Zij moeten straks ook in staat zijn om voldoende te verdienen om hun agenten en verpleegkundigen te blijven betalen. Wij willen een Nederland overdragen dat duurzaam is, maar waar wel degelijk op een fatsoenlijke manier voldoende geld verdiend kan worden. En ik denk dat veel Nederlanders wel aanvoelen dat dat de verkeerde kant opgaat.’

Dat laatste voelde Thijssen dan weer goed aan. In feite voorspelde ze daarmee in januari al de monsterzege van BBB bij de verkiezingen van deze maand. Ingrid Thijssen was toen al wakker lid van een snurkende partij.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot , zwagerman , duurzaam , regelgeving , verkiezingen , telegraaf , verdienen , tweede kamer , kinderen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
773