27

Sleufsilo

Wegens bedrijfsverplaatsing ben ik aan het kijken naar sleufsilos maar wat is het beste kwa perssappen via de wand of een duo blok of dubbele afvoer straatkolk graag jullie ervaring
en dacht zelf aan stelconplaten maar asfalt is stuk goedkoper maar dan moet je er 30 cm puin onder doen ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Zou in iedergeval asfalt vloer doen, dat werkt super. Alleen wel rekening ermee houden dat je geen mengwagen afkoppelen in de sleufsilo, want de poot drukt gewoon een afdruk in het asfalt.
@Braboboer zit eralleen mee dat het zo definitief is
@marco2250 stal bouwen is ook definitief en daar denk je ook lang genoeg over na. Waarom niet bij sleufsilo,s en inrichting erf?
+2
@marco2250 moet zelf ook een keer aan de renovatie. naar 30 jaar zijn de betonplaten af. Persap afvoer moet ook volgens de omgeving dienst.

Naar de zijkant zie ik niet zitten als er dan wat water blijft staan vreet dat meer aan de silowand. Daarbij als de zijkanten altijd droog zijn hoopt daar het vuil wat de wind rond slingert minder makkelijk op tegen de muren.

Duogoot zie ik niet zitten want die zijn naar 20 jaar af door de sappen.

Mijn idee was dubbele straatkolk. zandbed naar het midden op afschot met een mini kilverbord. in de lengte waterpas. om de meter of 6 a 8 een kolk. voordat de platen er in gaan een kruiwagentje zand uitvlakken tussen de kolken zodat het wat bol ligt in de lengte richting. met slijptol een hoek uit de betonplaat zodat de kolk er in valt. Enigste waar ik nog een beetje aan twijfel. hoe kan ik de kolken van te voren precies zetten zodat ik bij iedere kolk maar 1 betonplaat hoef de verslijpen. leggen de platen een half cm tje kraper en het past niet.
@T60401 kolken en afschot naar de zijkant.
10 cm aflaten lopen naar links of rechts.
Kan de asfalt machine er makkelijk omheen werken en krijg je minder transport over de putten
@Koeien boertje kolken tegen de voet van de keerwand.
Om de 10 meter een kolk en je kunt van 2 kanten uithalen
@Koeien boertje Kan maar ik ben allergisch voor puin. dus asfalt gaat het niet worden. Hier ging de vraag over sleufsilo maar ik ben voorstander van rijkuil. dan kun je bijna niet anders dan naar het midden afvoeren.
@Koeien boertje zal je het dan niet in de wand nemen
+1
@marco2250 we hebben hier de kuil op 1 oor gelegd om de 15 meter een kolk met twee afvoeren 1 schoon water 1 voor perssap, de kolk staat net voor de voet van de muur, de vloer hebben we gevlinderd voor infreten, asvalt was hier duurder, , de volgende kuil komt 7 meter verder en kan op dezelfde leidingen
@de hoef waarom zoveel ruimte er tussen?
+1
@cjw73 we hebben er grond op is makkelijk tussen door rijden
Zelf een goot straten met 2 pvc buizen voor de waterafvoer in het midden van de sleufsilo. Scheelt een hoop kosten t.o.v. die prefab duo blokken. Die blokken in het midden hebben ook als nadeel dat als de sleufsilo naar verloop van tijd war zakt het water niet meer wegloopt, dat het je met een gestrate goot niet.
@koe-boer en waar gaan je perssappen naar toe dan?
@Tjonger
Zelfde principe als die duoblokken alleen dan met die 2 afvoeren in een gestrate goot.
@koe-boer ja dat snap ik, maar vroeg me af "wat dan" waar gaan die perssappen naartoe en waar het regenwater naat toe?

(klik om te vergroten)

@koe-boer in wand kost 85 euro meer daar kan je geen kolk voor kopen zie ik net ff
@marco2250 Moet je dan buiten de wand nog kolken zetten? of hoe vang je het op? Kolk om de zes meter en het maakt nauwelijks verschil. 137 euro fvr-trading.nl/straatkolk-met-dubbele-ongelijke-ui…
@T60401 zitten 2 moffen in de wand gestort van 125 mm iets verdiept in de voerplaat
Wij hebben hier dubbele buizen aangelegd in het zandbed, toen vol platen gelegd en de muren eromheen. Geplaats. Ik zag het niet zitten namelijk ook de vrachtwagens met muur elementen over de duoblokken te laten rijden. Toen de sleufsilo stond hebben we op de plekken waar duoblokken moesten de plaat eruit getild en duoblok geplaats met een 1x2m plaat. Rest met klinkers bestraat. De platen die eruit kwamen hebben we gebruikt om de indraai naar de silo toe te vergroten.
Nadeel hiervan is meer werk en bij ons zijn de klinkers verzakt dus die moeten er nog een keertje opnieuw in. Volgende silo laat ik op afschot leggen opzij en dan van die doorvoeren in de muur kun je gewoon de silo plaatsen en daarna de afvoer aanleggen
Hebben jullie een bedrijf gekocht Marco?
@Frans Z. Ja klopt
Gefeliciteerd.
Buizenboer ff bellen.
Zie foto

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's blok , sleufsilo , ervaring , dubbele en asfalt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.013