Stikstofaanpak Van der Wal onder druk: tientallen piekbelasters tegen uitkoop

Uitkoopregeling: De boeren die de meeste stikstofbelasting in natuurgebieden veroorzaken, zijn zelden van plan zich te laten uitkopen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Wie dat wél overweegt, wilde vaak al stoppen voor het kabinet de uitkoopregeling aankondigde.


NRC stelde een ranglijst van piekbelasters samen op basis van vergunningen van zo’n 19.000 veehouders uit drie provincies. Daarin staat hoeveel vee een boer heeft en hoe hoog de stikstofuitstoot is. De uitstoot is op basis van het adres gerelateerd aan de kadastrale percelen. Aan de hand van een ‘depositiepotentiekaart’ van zelfstandig stikstofonderzoeker Ton Brouwer is de ranglijst samengesteld.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitstoot , veehouders , natuurgebieden , ammoniakrechten , stikstofuitstoot , piekbelasters , uitkoopregeling , stikstofaanpak , van der wal , boeren , zelfstandig en mist geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1.706