Samsoms tegenstrijdige stikstofoptredens - Achtergrond Stikstof

Diederik Samsom laat een tegenstrijdig optreden zien in het stikstofvraagstuk. De rechterhand van Frans Timmermans, plaatsvervangend voorzitter van de Europese Commissie, stond aan de wieg van de PAS-wetgeving, die sinds 2019 zoveel stikstofellende heeft opgeleverd. Samsom deed dat samen met onder meer oud-CDA Kamerlid Ger Koopmans, Lutz Jacobi, Sharon Dijksma en LTO'er Siem Jan Schenk. Samsom is nu ook mede degene die in die (mede) zelfgecreëerde ellende een harder alternatief wil doorduwen.

Deel dit topic

Reacties

+4
kanniewaarzijn
IK heb altijd al gezegd dat naar mijn idee de PAS is ingevoerd om later te worden afgeschoten door de linkse vriendjes van de "recht"erlijke macht. Doorgestoken kaart allemaal! Want laten we eerlijk zijn; het is toch raar dat een Greenpeaceaanhanger zich sterk zou maken voor meer (stikstof)ruimte voor het bedrijfsleven?

Het verklaart ook meteen waarom de overheid niks doet om de PAS-melders tegemoet te komen. Het is allemaal vooropgezet.
Kars
@kanniewaarzijn dat weet ik wel zeker. Niks is zo als het lijkt.
groeier
Quote Reactie van @Kars:
dat weet ik wel zeker. Niks is zo als het lijkt.

telegraaf.nl/financieel/644148664/…

En dit roept ook veel vragen op 😬
+3
labella
@groeier Ze hebben bij RFC nu eenmaal het ongekende talent om foute personen binnen te halen....🙈
+2
Braboboer
@kanniewaarzijn

Bijkomend voordeel voor de overheid is, dat ze het oplossen van hun eigen gecreëerde probleem de PAS ook nog eens als chantage middel kunnen gebruiken om extra regels door te drukken in het landbouwakkoord.
nescio
@kanniewaarzijn net zoals urgenda de co2 rechtszaak mocht/moest winnen om d33 te vrede te houden
BertK
@kanniewaarzijn Kleine beetjes stikstof zijn geen probleem voor de natuur, dat hoopt ze zelf anders ook wel op (successie noem je dat). PAS is in principe hartstikke mooi alleen je moet wel werken aan reductie van de grote wolk en een correct model binnen praktische wet- en regelgeving hanteren. Niet op drie onbetrouwbare cijfers achter de komma willen werken.
kaas
Wie liegt er nou fransje of Diederik of bijde ??
PieropdenAcker
Op 24 oktober 2016 verkondigde Samsom dat hij na de Tweede Kamerverkiezingen de fracties van PvdA en GroenLinks met elkaar wilde laten fuseren. Hij hoopte daarmee de grootste fractie te kunnen vormen.[7] Het plan kreeg onvoldoende steun.

Op 11 september 2019 werd bekend dat Samsom benoemd is als kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans, die belast is met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid. Samsom ondersteunt Timmermans sinds 1 december 2019 bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet.[9]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , stikstof , europese commissie , dijksma , sharon dijksma en pas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.543