Van der Plas heeft gelijk: woord stikstof staat niet in Europese natuurregels

Quote:
De bewering van BBB-leider Caroline van der Plas dat het hele woord stikstof niet in de Europese natuurregels staat klopt. Het draait hier om een Europese richtlijn: het doel ligt vast, maar de invulling is aan lidstaten zelf. Wetenschappers zijn het erover eens dat stikstofneerslag een belangrijke factor is om de kwaliteit van de natuur te meten. Maar Duitsland heeft door andere regels een soepelere stikstofnorm dan Nederland. In rapportages over de staat van de natuur kan het in ons land zomaar ’slecht’ gaan met een plantje, terwijl onze oosterburen net over de grens concluderen dat eenzelfde plantje het prima doet.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/821485201/…

Deel dit topic

Reacties

+3
paul1
Ja bizar dit.
Hooibaaltje
Dit krijgt nog een staartje...
hans1980
Daarom moet Caroline praten met timmerfrans
+1
Theo61
@hans1980 Tiimmermans zijn plannen zijn bekend, die helpt ons niet. Er zijn andere EC die wel de waarheid vertellen, de watermonstering waar SGP vragen over gesteld heeft geven ook een ander licht.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Theo61:
Tiimmermans zijn plannen zijn bekend, die helpt ons niet

Klopt. Ze kan beter een goede jurist in de arm nemen, die al die wetten en richtlijnen eens goed uitpluist. Die Timmermans is niet te vertrouwen.
+1
Theo61
@kanniewaarzijn Doordat ze meer zetels in de eerste kamer hebben mogen ze meer adviseurs aannemen volgens mij, dit zal zeker invloed krijgen hoe ze nog beter haar werk kan doen.
+1
apel
We weten toch al vele jaren dat we geflesd worden. De hele bende moet op de helling.
@apel De Telegraaf wordt wakker en geeft Gideon van Meijeren (FVD) alsnog gelijk: ''woord stikstof staat niet in Europese natuurregels''

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , natura 2000 , stikstof , natuur , regels , meten , stikstofnorm , caroline van der plas , caroline , mist , nederland en natuurregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3.525