Verkoop antibiotica daalt

Verkoop antibiotica daalt 12 procent
dinsdag 06 oktober 2009, 11.17 uur
De Nederlandse veehouderij heeft vorig jaar 12 procent minder aan kilo's werkzame stof met antibiotica afgenomen. LTO is blij met deze trendbreuk. Na jarenlange stijgingen is de medicijnverkoop gezakt van 590 (2007) naar 521 ton.

Naast de dalende medicijnverkoop groeide de nationale veestapel licht, vooral runderen en kippen. Dat meldt de branchevereniging van Veterinaire Farmacie in Nederland (Fidin) in haar rapportage over het diergeneesmiddelengebruik in 2008.

De afname in de medicijnverkoop is bijna helemaal veroorzaakt door de dalende afzet van tetracyclinen. Deze categorie antibiotica zorgt voor meer dan de helft van de totale medicijnverkoop.

Verder blijkt rond de 90 procent van de diergeneesmiddelen bestemd te zijn voor orale toediening via koppelmedicatie zoals premixen, topdressings en drinkwatermedicatie.

Correctie
Als de jaarcijfers gecorrigeerd worden voor de vorming van voorraden bij dierenartsen voor de jaarwisseling van 2008, is de daling in medicijnverkoop nog 7 procent. De aandacht voor de resistentie bij antibiotica en het bewust gebruiken van medicijnen spelen mogelijk een rol in de daling. LTO hoopt dat deze trend zich dit jaar voortzet.

Auteur: Jos Thelosen
bron Nieuwe Oogst

-------------------

Kijk. zo'n bericht zou ook wel eens leuk zijn in de niet agrarische pers

Deel dit topic

Reacties

anonymous_637
tja zal wel niet intresant genoeg wezen
actie voerende boeren kijkt en leest beter

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , kippen , antibiotica en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0