Geen plusjes op zuivelmarkt deze week

Zakte vorige week de prijs van mageremelkmoeder voor consumptiedoeleinden met 12 euro, deze week maakt die van mageremelkpoeder voor veevoedoeleinden een duikeling met 10 euro. De notering staat daardoor deze week op 229 euro.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Moet nog zien of de melkprijs wel boven de 40 cent kan blijven met deze noteringen verwerkings kosten melk is toch altijd soort sluitpost
Braboboer
@bio boer

Denk dat de melkaanvoer ook weer snel kan zakken mocht de melkprijs echt laag worden.
bio boer
@Braboboer hangt er van af wat vsn keuzes er gemaakt worden je kan juist ook nog meer kg willen leveren om melkgeld wat op pijl tehouden over paar weken staan de koeien weer kracht voer optegrazen zomers melkt toch altijd stuk makelijker is mijn ervaring in december het minst
+1
Braboboer
@bio boer

Denk eerder dat er snel een hoop gaan stoppen.

Zeker als de vrijwillige opkoop van de grond komt.

En in de rest van Europa is de trend altijd minder melken bij lage prijs. Alleen in Nederland denken we aan meer melken bij lage prijs.
hans1980
-5 cent volgende maand?
+2
Erik1979.
@hans1980 als dat gebeurt gaan er massaal stoppen hier. In Duitsland leveren ze nu meer als de jaren ervoor. Wel hoor ik overal dat er bedrijven even een jaartje eraan plakken om mee te profiteren. Als de melkfabrieken te hard zakken dan hebben ze in no time weer een probleem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
822
TREFWOORDEN