Onrust over handelwijze kabinet/EU commissaris over Terminate Dairy Farms
In de screenshot het meest in het oog springende stuk.
Alle goede bedoelingen van partijen die voor een landbouw akkoord zijn ten spijt, het is zinloos. In de Derogatiebeschikking is afgesproken (op basis van een litanie aan leugens) dat het binnen 10 jaar voor een substantieel deel van onze bedrijven over en uit is
Screenshot is Engels, maar neem de moeite om het te lezen.
Deel dit topic
Bijlages

(klik om te vergroten)
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's landbouw , communicatie , dairy , engels , NOS en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
De echte reden hierachter is niet milieu maar het financieel systeem dat op instorten staat.
Hoe kun je waardeloos geld onderpand geven. Dat is goedkope grond van boeren afpakken. Die omzetten naar bouwgrond en het waardeloze geld heeft weer waarde
Timmermans Samson moeten aftreden
Hij is ooit bij de PvdA gegaan omdat die meer daadkracht hadden dan GroenLinks. Vorig jaar hoorde ik hem zeggen dat PvdA en GroenLinks nagenoeg gelijk waren en zou het geweldig vinden dat die in een vorm samen zouden gaan ( is ook gebeurd voor provinciale verkiezingen ) ....... GroenLinks is een samenvoeging van verschillende partijen PPR, de PSP, de CPN en de EVP, enkele van deze partijen hadden als basis het communisme !!!
Het gecamoufleerde gedachtengoed van Timmermans wijst naar het hierboven geschreven.
dvhn.nl/binnenland/…
Paginaweergave
Vertegenwoordiger van het ministerie benadrukte dat het belangrijke transitiefonds van 25 miljard euro tot 2035 de grootste investering in de landbouw in jaren is en laat zien dat het de regering menens is om het waar te maken. Hij legde verder uit dat het 7e actieprogramma zoals het er nu uitziet, voldoende zou zijn om ervoor te zorgen dat de grondwaterverontreiniging wordt aangepakt, maar dat er een grote stap moet worden gezet voor de kwaliteit van het oppervlaktewater. Vervolgens presenteerde hij meer details over de aanpak en enkele van de beoogde maatregelen (zie hieronder).
Commissaris SINKEVIČIUS verwelkomde de nieuwe toezeggingen en investeringen en erkende het belang van de verlenging van de derogatie voor NL, maar herinnerde aan de bezorgdheid dat het zevende actieprogramma ontoereikend is en dat we versterkte maatregelen nodig hebben om volledige naleving van de nitraatrichtlijn te waarborgen. De diensten staan klaar om deel te nemen aan en ondersteuning te bieden bij het proces en zullen de voorgestelde maatregelen en hun tijdschema evalueren.
De commissaris wees er verder op dat het strategisch GLB-plan volledig moet worden afgestemd op de aangescherpte nitratenmaatregelen. Vertegenwoordigers van NL verzekerden dat dit het geval zal zijn (gaven de intentie om 30% van P1 over te dragen naar P2).
Volgende stappen: NL gaat in gesprek met DG ENV om snel vooruitgang te boeken op technisch niveau (rekening houdend met de volgende vergadering van de Nitraatcommissie in maart) en minister neemt half februari contact op voor feedback over de voortgang. suggereerde een politiek
De beoogde maatregelen en aanpak zijn onder meer:
De aanpak zal vooral een regionaal gedifferentieerde aanpak zijn, met een ruggengraat van landelijke maatregelen, waaronder landelijke regelingen. Er komen regionaal bindende doelstellingen. een belangrijk doel is uitbreiding van de landbouw, met name door het opkopen of beëindigen van landbouwbedrijven, met als doel de veestapel te verminderen (aangezien de productierechten uit de markt worden gehaald), maar ook akkerland wanneer de waterkwaliteit dit vereist. Dit zal in eerste instantie op vrijwillige basis zijn, maar indien nodig wordt een verplichte afkoop niet uitgesloten. De mestproductieplafonds van het staatssteunbesluit (en het nitraatafwijkingsplafond) zouden naar beneden worden bijgesteld naarmate de totale productie afneemt, zodat de individuele rechten niet meer kunnen toenemen. boerderijen moeten de veestapel verminderen of meer land kopen)