Onrust over handelwijze kabinet/EU commissaris over Terminate Dairy Farms

NOS brengt op dit moment nieuws naar buiten aan de hand van een WOB van Follow the money. Wrs is dit de WOB van Stichting Agrifacts die in oktober 22 is geleverd aan de hand van de communicatie over de Derogatiebeschikking. De EU WOB is bij Staf/SSC in bezit . Wij hebben daar toen niet over gecommuniceerd ivm met de grote maatschappelijke onrust die dat te weeg zou brengen. Wel hebben we de inhoud gecommuniceerd, maar dat was roepen in de woestijn.

In de screenshot het meest in het oog springende stuk.
Alle goede bedoelingen van partijen die voor een landbouw akkoord zijn ten spijt, het is zinloos. In de Derogatiebeschikking is afgesproken (op basis van een litanie aan leugens) dat het binnen 10 jaar voor een substantieel deel van onze bedrijven over en uit is

Screenshot is Engels, maar neem de moeite om het te lezen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
weurding
Frankrijk is in rep en roer, parijs stinkt als een vuilnisbelt, maar daar reppen weinig nieuwszenders over? wel offtopic maar toch
PieropdenAcker
Secrets are 💔
+4
Kars
Al die sector initiatieven en koeien en kansen bv. Heb altijd al gedacht. Allemaal leuk en aardig. Het interesseert ze niks. Ze willen je van je boerderij af hebben.
De echte reden hierachter is niet milieu maar het financieel systeem dat op instorten staat.
Hoe kun je waardeloos geld onderpand geven. Dat is goedkope grond van boeren afpakken. Die omzetten naar bouwgrond en het waardeloze geld heeft weer waarde
jg
@Kars Degene die nu en /of de komende jaren zijn rente moet verlengen komt er achter dat geld niet waardeloos is.
+1
Jannus
@Kars Het lijken wel zuid Afrikaanse toestanden zo langzamerhand alleen iets netter
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jannus:
alleen iets netter

Je bedoelt dat ze nog niet schieten?
+7
de jonge
En dan nog zijn er mensen die beweren dat het goed is om in de eu te zitten...
+1
demelkboer
GL en PvdA hebben blijkbaar toch de verkiezingen gewonnen, alleen zonder te stemmen
+1
hans1980
Goed zo
Timmermans Samson moeten aftreden
+5
nescio
De 4 smurfen gingen naar Brussel. Niet Staghouwer voor de derogatie, maar boef Harbers wilde er stikstof ruimte ophalen voor schiphol
+2
Twentsch Land
Timmermans is feitelijk een communist.

Hij is ooit bij de PvdA gegaan omdat die meer daadkracht hadden dan GroenLinks. Vorig jaar hoorde ik hem zeggen dat PvdA en GroenLinks nagenoeg gelijk waren en zou het geweldig vinden dat die in een vorm samen zouden gaan ( is ook gebeurd voor provinciale verkiezingen ) ....... GroenLinks is een samenvoeging van verschillende partijen PPR, de PSP, de CPN en de EVP, enkele van deze partijen hadden als basis het communisme !!!

Het gecamoufleerde gedachtengoed van Timmermans wijst naar het hierboven geschreven.
cjw73
@Twentsch Land ronald plasterk schreef het ook al in zijn column afgelopen weekend. Het beste voor de PvdA is dat samson en zijn milieu vriendjes snel ophoepelen naar GL, daar waar ze thuis horen.
Albert Altena
@cjw73 Wel benieuwd wat Plasterk schreef
+1
Twentsch Land
Heb het ook niet gelezen maar zijn collums zetten doorgaans de puntjes even precies op de i

@Albert Altena
cjw73
@Albert Altena column van hem in de telegraaf van 16 maart.
Braboboer
Timmerfrans ontkent dat de EU aandringt op onteigening:

dvhn.nl/binnenland/…
+1
Rowin88
Ik lees hier niks nieuws. Zijn allemaal geen geheimen/komt overeen met regeer akkoord.
Nevergiveup
@Rowin88 Daar gaat nu een andere verfrissende wind door waaien
demelkboer
@Nevergiveup daar vrees ik dus voor.

Brussel wil krimp links of rechtsom. Das duidelijk. Wageningen heeft 2 scenario's uit gewerkt. 1 met 20% generieke krimp en 1 met botte bijl in overgangs gebieden beekdalen en. veenweidegebied. Bij dat laatste scenario is ook een puekbelasters aanpak op genomen. Omt ook neer op 20% minder vee landelijk Dit laayse scenario lijkt aan Brussel en aan Nederland het best te verkopen. Geen grote krimp, halvering, en toch wel substantieel.

Zie lnv voor documenten
Nevergiveup
@demelkboer Stap 1 is gezet.

Nevergiveup !
demelkboer
@Nevergiveup heb niet te veel hoop. Als cda de stekker er niet uittrekt is er in dec1e kamer gewoon een pro stikstof meerderheid.
Er wordt dan wat duwd en getrokken in de coalitie en dan komt er een mild reductie scenario uit. Op papier rekent dit wel weer recht dat er dan weer wat kan in Nederland
+1
Herbert
Met 3 klikken vertaal je tegenwoordig de meest grote lappen tekst, ook uit afbeeldingen 👍

Paginaweergave
Vertegenwoordiger van het ministerie benadrukte dat het belangrijke transitiefonds van 25 miljard euro tot 2035 de grootste investering in de landbouw in jaren is en laat zien dat het de regering menens is om het waar te maken. Hij legde verder uit dat het 7e actieprogramma zoals het er nu uitziet, voldoende zou zijn om ervoor te zorgen dat de grondwaterverontreiniging wordt aangepakt, maar dat er een grote stap moet worden gezet voor de kwaliteit van het oppervlaktewater. Vervolgens presenteerde hij meer details over de aanpak en enkele van de beoogde maatregelen (zie hieronder).
Commissaris SINKEVIČIUS verwelkomde de nieuwe toezeggingen en investeringen en erkende het belang van de verlenging van de derogatie voor NL, maar herinnerde aan de bezorgdheid dat het zevende actieprogramma ontoereikend is en dat we versterkte maatregelen nodig hebben om volledige naleving van de nitraatrichtlijn te waarborgen. De diensten staan klaar om deel te nemen aan en ondersteuning te bieden bij het proces en zullen de voorgestelde maatregelen en hun tijdschema evalueren.
De commissaris wees er verder op dat het strategisch GLB-plan volledig moet worden afgestemd op de aangescherpte nitratenmaatregelen. Vertegenwoordigers van NL verzekerden dat dit het geval zal zijn (gaven de intentie om 30% van P1 over te dragen naar P2).
Volgende stappen: NL gaat in gesprek met DG ENV om snel vooruitgang te boeken op technisch niveau (rekening houdend met de volgende vergadering van de Nitraatcommissie in maart) en minister neemt half februari contact op voor feedback over de voortgang. suggereerde een politiek
De beoogde maatregelen en aanpak zijn onder meer:
De aanpak zal vooral een regionaal gedifferentieerde aanpak zijn, met een ruggengraat van landelijke maatregelen, waaronder landelijke regelingen. Er komen regionaal bindende doelstellingen. een belangrijk doel is uitbreiding van de landbouw, met name door het opkopen of beëindigen van landbouwbedrijven, met als doel de veestapel te verminderen (aangezien de productierechten uit de markt worden gehaald), maar ook akkerland wanneer de waterkwaliteit dit vereist. Dit zal in eerste instantie op vrijwillige basis zijn, maar indien nodig wordt een verplichte afkoop niet uitgesloten. De mestproductieplafonds van het staatssteunbesluit (en het nitraatafwijkingsplafond) zouden naar beneden worden bijgesteld naarmate de totale productie afneemt, zodat de individuele rechten niet meer kunnen toenemen. boerderijen moeten de veestapel verminderen of meer land kopen)
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Herbert:
een belangrijk doel is uitbreiding van de landbouw, met name door het opkopen of beëindigen van landbouwbedrijven, met als doel de veestapel te verminderen (aangezien de productierechten uit de markt worden gehaald), maar ook akkerland wanneer de waterkwaliteit dit vereist.

"Uitbreiding" zal hier "uitroeiing" moeten zijn denk ik?
Herbert
@kanniewaarzijn haha ja dat was de beste vertaling, maar het is extensivering🤣 100% kloppend is de vertaling niet, maar voor de meesten veel beter leesbaar zo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , communicatie , dairy , engels , NOS en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!