Paternotte: stikstofstandpunt D66 verandert niet na verkiezingen

Ondanks de ruime zege van de BoerBurgerBeweging (BBB) ziet fractieleider Jan Paternotte van D66 geen ruimte om van standpunt te veranderen waar het op stikstof aankomt. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zei eerder dat de coalitiepartij op dit vlak zal 'moeten buigen of moeten barsten'. Paternotte staat open voor een kop koffie. 'Maar met dit soort termen kan ik niet zoveel', zegt hij bij aanvang van het fractieoverleg.

Deel dit topic

Reacties

+2
Braboboer
"Paternotte staat open voor een kop koffie. 'Maar met dit soort termen kan ik niet zoveel', zegt hij bij aanvang van het fractieoverleg."

Misschien even je plaats kennen meneer Paternotte, juist al die polariserende kreten van D33 kunnen we niet veel.

Daarnaast is D33 D22 geworden, ze zijn van 15% van de stemmen bij de TK verkiezingen in 2021 gezakt naar 6,4% van de stemmen.

Kortom: Als er iemand geen recht van spreken meer heeft en water bij de wijn moet doen is het Paternotte wel.

Maar ga vooral zo door Kaag, Paternotte en Tjeerdje, dan worden jullie bij de volgende verkiezingen compleet weggevaagd.
jpls
@Braboboer Maar ga vooral zo door Kaag, Paternotte en Tjeerdje, dan worden jullie bij de volgende verkiezingen compleet weggevaagd.
En die kunnen er al eerder zijn dan ze verwachten.
+1
kanniewaarzijn
Kijk, dat bedoel ik nou; steeds hebben ze het erover of BBB wel concessies zal willen doen. Maar het probleem zal eerder bij de anderen (vooral D22 liggen).
groeier
@kanniewaarzijn
Denk dat D66 ook opgekocht is door de wetenschap.

+8
Braboboer
Ik kan er ook echt van genieten als ik me het volgende bedenk:

- In alle talkshows kregen Tjeerdje, Paternotte en Kaag een podium en in tegenstelling tot Caroline kwamen ze in een warm bad met al de andere tafelgasten en de journalisten aan hun kant met nooit een kritische vraag, op een uitzondering na.

- Ook de kranten, AD, volkskrant maar ook nu.nl en NOS hadden ze aan hun zijde.

- Ze hebben in tegenstelling tot BBB een enorm bedrag uitgegeven. In ieder bushokje hier hingen D66 advertenties, de kranten stonden er vol mee en ze waren ook op TV met in ieder reclameblok een lange dure D66 reclame.

Caroline daarintegen werd wel overal uitgenodigd, maar werd op VI na overal door zowel journalisten, als de overige tafelgasten stevig bekritizeerd, de kranten, media iedereen was tegen BBB en ze hebben geen dure reclames gemaakt. Lubach nog 2 uitgebreide fragmenten waarmee hij de BBB en de agro industrie zwart probeerde te maken paar dagen voor de verkiezingen.

En dan BBB bijna 20% van de stemmen en D22 gezakt naar 6,4% van de stemmen.

Hilarisch gewoon.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Braboboer:
Lubach nog 2 uitgebreide fragmenten

Dat was inderdaad een trieste vertoning, bij gebrek aan argumenten. Dat is het leuke ook juist, ze kunnen haar nergens op pakken.
Melkboer16
Paternotte moet eens als een klein ettertje bij z’n grote flaporen gevat worden en op de stoel 🪑 gezet!
En nu ga je luisteren snotneus, met een paar idoten de hele klas terroriseren en dan nog tegensputteren.
In onze tijd werden zulke etterbakken van school gestuurd
vrije boeren
@Melkboer16 in mijn tijd kregen ze een best pak rammel
PieropdenAcker
Mooi
D66 regeert de media
Op naar de grote confrontatie.
Grasbaal
Alweer geschiedenis:

hans1980
Pepernoot moet ff dimmen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , verkiezingen , d66 , kop , koffie , boerburgerbeweging , bbb en caroline van der plas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.613