Omstandigheden voor onkruiden als vogelmuur gunstig

Gortdroge zomers en zachte winters vormen ideale omstandigheden voor onkruiden in grasland. Hoewel ze nog pril zijn, worden er al verschillende gesignaleerd. Ook vogelmuur, oftewel muur, zorgt plaatselijk voor een hoge onkruiddruk.

Deel dit topic

Reacties

+2
Nevergiveup
De randen niet spuiten !., dan kan het weer goed uitdijen het perceel in
bio boer
@Nevergiveup even wiedeggen jonge
In gras maai je het sowiso wel weg
newholland6640
@Nevergiveup

De nederlandse boeren verzorgen hun grond toch zo goed? Dan groeit er ook geen muur
Noorderling
@newholland6640
Wat is volgens jou de oorzaak van muur?
newholland6640
@Noorderling

Muur legt overtollig stikstof vast en/of zorgt ervoor dat het bovenste laagje van goede structuur blijft. Zeg maar de bovenste 2 cm. Let maar eens op hoe breedwerpig de wortels groeien.
+2
bio boer
@newholland6640 het vekomt wel versleping nieuw gezaaid land staat wat muur in is niet zward geworden door de ganzen terweil ze er wel veel ingezeten hebben 👌
+1
cs-agrar
@bio boer waar muur zit, staat geen gras.. zal je straks open grasmat hebben
bio boer
@cs-agrar zo erg is het niet zie de gras sprieten tussen de muur door steken maar we gaan het zien wat het wordt de ganzen houden hey gras en muur kort op het moment
cs-agrar
@bio boer muur verstikt gras. zou dr maar goed ruig overheen gaan met wiedeg, en 2wkn later nog eens
Twentsch Land
Muur houdt grasgroei flink tegen....wiedeggen en eventuele kale plekken doorzaaien.
mrpieter
Percelen waar ik al beweid heb zie ik veel muur komen.
Morgen eens met met de doorzaaimachine over heen. Wiedeg goed strak en zware rollen er over pesten de vogelmuur over het algemeen genoeg. Heb nog een nieuw mengsel gras en kruiden om in het voorjaar te proberen, kan dat er ook gelijk in.
De percelen waar na de mest niks gebeurd is begint het gras boven de muur uit te groeien. Muur zie ik daar grotendeels geel en dor worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grasland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.227
TREFWOORDEN