CDA

Blijft het CDA zijn achterban bedonderen door het huidige beleid door te zetten met groenlinks en pvda?

Of worden ze verstandig en gaan ze of over rechts, of laten ze de boel klappen? Om te voorkomen dat ze totaal weggevaagd worden.

Of zijn ze zo sluw om nu over links te gaan, te hopen dat het kabinet niet valt en hopen dat BBB fouten gaat maken komende periode??

Het knettert wel in de coalitie, er wordt al gesneerd naar de Groot en Vd Wal door CDA Kamerleden

Deel dit topic

Reacties

+4
demelkboer
Als kabinet over links gaat, is de vvd de volgende die decimeert
+3
Twentsch Land
Het knettert wel in de coalitie, er wordt al gesneerd naar de Groot en Vd Wal door CDA Kamerleden

Zoals gisteren al iemand schreef op het prikkebord ...... afstand nemen had het CDA eerder moeten doen....de signalen waren duidelijk genoeg maar CDA sloeg het aan de kant .....sterker nog !!!! Werkte volop mee aan het ingelaste debat met als onderwerp Boswijk heeft bezoek gehad met de opzet het de boeren in de schoenen te schuiven .... dat het eerlijke verhaal aan het licht kwam hebben we wel te danken aan gideon.
Wolswinkel
@Twentsch Land Steek je hand liever in eigen boezem. Al heb je op dit punt vast gelijk.
+2
de jonge
@Twentsch Land zo is het wel degelijk en als je terugkijkt was het ook voornamelijk gideon die er steeds al op heeft gewezen dat het niets met stikstof van doen had,maar met huizenbouw...
+3
Erik1979.
@de jonge ja, daarom is het goed als FVD voldoende mensen in de kamer houdt. Het is de enige partij die dit soort dingen verteld. Daarom schoppen ze ook zo hard tegen hun aan. Doen ze niet bij volt of zo. En wat die uitkramen is echt antidemocratische en die sluiten echt mensen uit.
+5
demelkboer
Cda is een hele slechte verliezer. Met omtzigt hebben ze de boel verkloot. Nu weer zelf verkloot. Anderen de schuld geven. 0.0 zelfreflectie
+4
bio boer
@demelkboer vergeet mona keizer ook niet die had ook 11% van de stemmen omzigt 40% zijn al 50% van de voorkeur stemmen heb je wel plaat voor je kop zag hugo liever verdwijnen met zijn druksogen
de jonge
@bio boer ach en die joba van den berg dan, ook zo,n egocentrische verschijning...
Putjeschepperr
@de jonge dat is echt een spook
+2
Kars
Tijd dat omtzigt niet eigenheimer blijft en zich is beseft dat in partij stappen die beste past ook beter voor hem is. Dan kan Rutte wel inpakken.
+6
Noorderling
Quote Reactie van @Kars:
omtzigt niet eigenheimer blijft en zich is beseft dat in partij stappen die beste past ook beter voor hem is. Dan kan Rutte wel inpakken.

Dat is de troefkaart voor mogelijke 2e kamer verkiezingen, als je die nu trekt verlies je tzt het momentum.
kanniewaarzijn
Ik las net dat Boswijk vindt dat gedwongen uitkoop van grote stikstofbelasters alleen mag als alle andere mogelijkheden zijn uitgeput. Maar...dat was altijd al zo! We worden dus wéér bedonderd.
PieropdenAcker
@kanniewaarzijn Het aantal pathologische leugenaars is groot en gaat als sneeuw voor de zon verdwijnen
De terrasverwarmers worden 1 voor 1 aangestoken.
+1
Hans van Bergen
Derk Boswijk Erik Ronnes en wat heb je zijn druk bezig om het hele CDA leeg te halen, alle leden en trouwe stemmers de deur uit te trappen zodat er straks een lege huls overblijft wat men kan sluiten. En iedereen, die nog het gore lef heeft, om op het CDA te stemmen wordt met de voorhamer eruit geslagen.
ross
@Hans van Bergen het is ook tijd voor tanja vogel wat ze wil . staat ze achter de boeren of achter ronnes .
als ze er voor de boeren wil zijn moet ze nu opstappen . en het CDA de rug toekeren
Braboboer
@ross

Ik heb geen CDA gestemd maar ben toch blij dat Tanja nog bij die club zit.

Ze zit er als roepende in de woestijn, maar ze zorgt er in ieder geval voor dat er nog een landbouwgeluid is binnen het CDA.

Zonder Tanja was het CDA in Brabant nog dieper gezonken dan het al was.

En ik hoop dat het CDA in Brabant met de BBB mee gaat regeren en dat ook het CDA achter de BBB gaat staan wat betreft het standpunt rondom de stalaanpassingen...
+2
robbies
@ross ik denk dat er niemand hier wil meemaken wat Tanja de afgelopen 4 jaar heeft moeten doorstaan
ross
@robbies ze is de slavin van ronnes dus als tanja slim is vertrekt ze bij het CDA
George
@robbies
Dat zal nogal meevallen , anders is het nogal een stomme trut als ze alles lijdzaam ondergaat. Je kunt ze toch ook laten verrekken en de eer aan jezelf houden? Maarja die Euro's kunnen de meeste niet missen.
+3
robbies
@George grote woorden Sjors. bedrijven met de omvang van Tanja's bedrijf hoeven niet veel te verbeteren om datzelfde geld als Statenlid thuis te kunnen verdienen. Ik ken haar goed genoeg om te weten dat ze daar niet voor zichzelf zit, maar voor de stemmen die ze 4 jaar geleden heeft binnengehaald. Zij had alleen genoeg stemmen voor twee zetels. Dat is een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel dat jij niet kent, dus ook niet moet veroordelen

Jij hebt de stellige overtuiging dat CDA onder boerendruk uit de coalitie stapte. Dat mag, maar besef wel dat Tanja toen al twee jaar dagelijks aan het knokken was. Als zij er niet had gezeten, hadden ze ook schijt gehad aan die trekkerpolonaise
George
@robbies
Ik blijf erbij dat ik zou zijn opgestapt bij zo'n partij waarbij je gewoon niet meer gehoord wordt.
+3
robbies
@George jij zou inderdaad tegen 11500 mensen die hun vertrouwen aan jou gegeven hebben: ik ga weer lekker doen wat ik leuk vind. Bekijk t maar. En als we allemaal zo denken verandert er niet zoveel.
+1
hans-hans
@robbies opstappen is wel nodig als er loyaliteit gevraagd word terwijl ze zelf (cda) totaal niet loyaal zijn geweest naar de boeren
PieropdenAcker
@hans-hans nee!!!
Op naar de nul!!!
BBB-linkse wolk en Pinokkio 4:

12-0!!!
+1
hans-hans
@hans-hans maar ik snap jou argument ook Sjors geeft gewoon aan wat hij zelf zou doen en ik geef hem gelijk
dat een ander het anders doet wil niet zeggen dat er geen goede redenen voor zijn
+3
robbies
@hans-hans sjors is ook per definitie ongeschikt voor politiek. Die moet lekker op zijn Budels koninkrijkje onafhankelijk blijven wezen.
+1
hans-hans
@robbies ik ben ook ongeschikt voor politiek
+1
robbies
@hans-hans Ik sloeg vooral aan op de opmerking dat geld de drijfveer was. Dat slaat nergens op. Statenlid is geen dikbetaalde baan, gemiddeld 1500-1600 euro per maand. nos.nl/artikel/…

Daar kun je niet eens vervangende arbeid van betalen op de dagen dat je weg bent voor werkbezoeken en vergaderingen.
melluk
@robbies voor 1 dag per week vind ik het nog best betaald hoor
+1
robbies
@melluk denk vooral dat het 1 dag per week is
+3
George
@robbies
Je hebt gelijk , ik ben het liefste onafhankelijk dat ik kan doen wat ik wil en ook mijn mening kan hebben over wat ik wil. Maar in het dagelijks leven ben ik volgens mij heel redelijk en best verdraagzaam . Maar ik laat me ook niet voor de gek houden en zoals er in de politiek met de boeren is omgegaan de laatste jaren dat is meer dan voor de gek houden. Het is gewoon triest zelfs.
robbies
@hans-hans De huidige coalitie in Brabant kan SP laten aansluiten om een dikke meerderheid in de Staten te krijgen. Dan staat BBB gewoon alleen. Als mensen als Tanja vertrekken wordt die optie steeds reëler. Is dat wat we willen?
Twentsch Land
SP erbij

Als het er zo voorstaat kan Tanja beter vertrekken ..... als ze blijft en zich max inzet zal ze nog de verdommenis in worden gezet ....
@robbies
robbies
@Twentsch Land blijft CDA zonder landbouwgeluid uit zo'n coalitie?
+1
Twentsch Land
Weet het daar bij jou niet zo precies maar wat ik wel weet is als je geen eer van je werk krijgt, er voor spek en bonen zit en/of teveel water bij de wijn moet doen krijg je achteraf altijd op je donder.....soms is het dan beter om het maar flink even het in elkaar te laten donderen.@robbies
+1
robbies
@Twentsch Land VVD heeft hier de kaarten in handen. Gaan ze over links (kan ook zonder CDA), dan verandert er niks in Brabant. CDA moet nu niets doen zonder BBB, wil ze nog iets van relevantie hebben
Twentsch Land
CDA moet nu niets doen zonder BBB, wil ze nog iets van relevantie hebben

Ja dat denk ik ook, samen kunnen die beide wel wat bereiken....

@robbies
+1
Braboboer
@robbies Ik verwacht niet dat CDA mee wil doen met zo'n linkse coalitie met SP erbij. Dan worden ze de volgende keer helemaal weggeveegd. Het CDA durfde tot nu toe nog iet te zeggen dat die stallen deadline van tafel moest maar dat kon je tussen de regels door wel lezen.

VVD heb ik ook m'n twijfels over of ze dat gaan doen. Alleen VVD met een groot aantal linkse partijen? Gaat de rechtse achterban van de VVD (voor zover daar nog iets van over is) daarmee akkoord??

In andere provincies komen er sowieso coalities met VVD, CDA BBB in een aantal provincies is de BBB zo groot dat de VVD wel met ze mee moet doen.

Dan is het voor de Brabantse VVD ook al veel beter te verkopen om wel met BBB samen te gaan regeren, dat doen ze in andere provincies tenslotte ook.

Het zou echt een schoffering naar de kiezers zijn als ze de BBB uitsluiten en over links gaan in Brabant, maar ik ben benieuwd.
George
Quote Reactie van @robbies:
ij zou inderdaad tegen 11500 mensen die hun vertrouwen aan jou gegeven hebben: ik ga weer lekker doen wat ik leuk vind. Bekijk t maar. En als we allemaal zo denken verandert er niet zoveel.

Dan ligt het eraan waar ze die stemmen grotendeels heeft opgehaald , als dat dan vooral agrarisch getint is of aanverwant bedrijfsleven die zullen best wel begrijpen dat je niet bij die drammers wilt horen omdat ze aan die stallendeadline vasthielden en zelfs 4 jaar naar voren haalden tegenover de rest van NL. Ik denk dat velen dat wel zouden begrijpen.
robbies
@George wie heeft de stallendeadline 4 jaar naar voren gehaald?
George
Quote Reactie van @robbies:
wie heeft de stallendeadline 4 jaar naar voren gehaald?

Het CDA bleef de coalitie steunen. Trek er nondedju direct de stekker uit , dan maar onbestuurbaar.
robbies
@George dat is geen antwoord. Vvd trok met links de deadline naar voren in 2017. En CDA heeft de stekker er ook uit getrokken.
+1
familie pelle
@robbies
Quote:
. En als we allemaal zo denken verandert er niet zoveel.

Als we allemaal blijven hangen bij een partij die het geluid van het platteland verwaarloosd veranderd er ook niks. Jij gelooft heilig in het blijven zitten bij een partij die haar roots heeft verloochent met het idee dat je van binnen uit de boel nog kunt omdraaien. De afgelopen jaren heeft je ongelijk bewezen. Goede cda-ers uit de provincie werden niet gehoord. Evenals een groot aantal vvd-ers. Misschien even met Henk brink, gedeputeerde van Drenthe, praten?
robbies
@familie pelle waar haal jij weg dat ik heilig in het CDA geloof? Ik zeg hier dat je mensen als Tanja en ook Brink niet moet veroordelen vanwege het feit dat ze de verantwoordelijkheid hebben genomen. CDA en VVD hebben dit verlies over zich afgeroepen en ik heb er geen seconde van wakker gelegen. Eigen schuld, dikke bult.
PieropdenAcker
@robbies De grootste dictators hebben de trouwste volgelingen.
familie pelle
@robbies
Quote:
. waar haal jij weg dat ik heilig in het CDA geloof?

Ik geloof dat jij hier al eens gezegd hebt dat je lid blijft van het cda zodat je invloed kon blijven uitoefenen. 😂
+2
robbies
@familie pelle ik heb geen invloed hoor. Maar 't klopt wel wat je zegt. Ik blijf de mensen steunen die er nog wel hun best voor doen. Niet voor de Hugo's en de Wopke's
+1
familie pelle
@robbies
Quote:
. ik heb geen invloed hoor

Dat bedoel ik.
Quote:
Ik blijf de mensen steunen die er nog wel hun best voor doen. Niet voor de Hugo's en de Wopke's

Hugo en wopke doen ook hun best. En ze waarderen jou steun enorm.
de jonge
@robbies en de joba's
+4
George
@familie pelle
De meeste blijven gewoon zitten voor het geld , of het nu LTOers of CDA ers of wat dan ook zijn. Die Derk Boswijk vind ik ook zo'n akelig kereltje , als ik CDAer was zou ik alleen daar al voor weg wezen . Naar ventje vind ik het.
+1
familie pelle
@George
Quote:
. De meeste blijven gewoon zitten voor het geld

Ik denk dat de meeste gewoon naïef zijn net zoals de beheerder hiero bijvoorbeeld.
PieropdenAcker
@familie pelle beheerder?
Heb jij natuuronderhout?
weurding
@PieropdenAcker vrij veel natuur bevindt zich onder hout
+1
hans-hans
Mona keizer is wel heel goed dit was wel een paar dagen geleden volgens mij
PieropdenAcker
@hans-hans respect voor D66
Ze doen wat ze afgesproken hebben in het regeerakkoord.
Erik1979.
@PieropdenAcker ja, dat is de enige partij die echt eerlijk is. ( Naast FvD natuurlijk 😁)
+3
Melkboer16
Zou toch ff m’n waardering uit willen spreken voor agrariërs die wel hun nek uitsteken en verantwoordelijkheid nemen in CDA VVD of zelfs PVDA en D66
Vroeger hadden we Servaes Huys, Pieter ter veer en Piet Blauw die in een niet voor de hand liggende partij zaten.
Daar was in alle redelijkheid mee te overleggen en dan kwam het goed. De bekritiseerde Tanja doet tenminste haar best.
Binnen de VVD is afgelopen zomer een motie stikstof aangenomen maar daar dacht de top omheen te kunnen.
Zie nu het resultaat.
Zit je eigen mensen niet zo af te kraken met elkaar.
Besturen heeft niks met geld te maken maar met passie voor belangen en/of politiek

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , groenlinks , de groot en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN