Van der Plas: geen boeren onteigenen in provinciecoalitie met BBB



Quote:
De BoerBurgerBeweging is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. En als het aan BBB-leider Caroline van der Plas ligt, zal haar partij alleen in provincies besturen als in het coalitieakkoord komt te staan dat boeren niet zullen worden onteigend. De huidige coalitie raakt zetels kwijt in de Eerste Kamer, maar dat heeft volgens premier Rutte niet meteen gevolgen voor de bestuurbaarheid van het land.

Deel dit topic

Reacties

+3
de Tank
Het niet onteigenen is vooral een (sympathiek) politiek statement, als tool duurt die procedure de coalitie veel te lang en te duur. Het ontmoedigen dmv onwerkbare regels(derogatie, bufferstroken etc) vind ik veel kwalijker.
+2
Henk2
@de Tank helemaal mee eens

Onteigening is het eindstadium uitrookbeleid is veel geniepiger en funest.
+1
Albert Altena
@de Tank Hopelijk hebben we daar nu ook een partij voor.
Van-Epscheuten
Liever een paar gedwongen onteigeningen, dan een hele sector op slot. Maar eerst maar eens een nette uitkoopregeling/verplaatsregeling optuigen.
+2
Noorderling
@Van-Epscheuten
zolang het maar een ander is.
Van-Epscheuten
@Noorderling Ik ben geen piekbelaster denk ik. Maar als ze hier net aanbod doen, ga ik zeker in gesprek. Ik ken vele boeren doe (ooit) verplaatst zijn, en geen van hen is er slechter op geworden
+1
Noorderling
@Van-Epscheuten
ik kan een individuele keuze wel begrijpen. Maar jij en ik kunnen dat toch niet voor een ander invullen?
De keuze ligt ook mede aan je vertrekpunt hoe de vlag er vandaag bij hangt. Er zijn ook boeren die wegens prive willen blijven en het bedrijf ook aan de wensen van hun voldoet en de zaken op orde hebben.
Waar ga je het elders dan beter vinden?
Ben je zo weer 10 jaar verder voordat je weer staat waar je nu staat, daar zou ik voor bedanken.

In jouw redenatie is de onteigening enkel de procedure die je vrijwillig aangaat, dat kan en mag.
Dat ligt op plekken ook wel anders waar het niet vrijwillig gaat.
Als men dan ook nog met bommetjes, kaarten en brieven het marktsentiment en prijzen gaat drukken in regio's is het einde helemaal zoek. Boeren in de Meije staan al met de rug tegen de muur, de minst betrouwbare partij om zaken mee te doen is de overheid. Normaal wens je iemand succes, in die situaties sterkte...
Twentsch Land
Zo is het maar net ... in Twente zie je vaak dat ouders die ouder worden een eigen huisje of gedeelte van de boerderij als woning hebben....die zitten niet te wachten op naar elders.

@Noorderling
+1
bio boer
@Van-Epscheuten meschien moeten we ook gewoon even weer met nieuwe blik op de instanthouding gaan kijken de focus licht nu wel erg stug op de kdw
Erik1979.
@Van-Epscheuten ik hoop dat alle boeren ervoor gaan liggen als er èèn gedwongen moet stoppen. Fosfaat knelgevallen was al erg genoeg. Lukt het weer dan verzinnen ze de volgende keer weer iets nieuws. Genoeg is genoeg!
Twentsch Land
Onteigenen is feitelijk al bizar maar al helemaal om de reden die ze nu aangeven....
Onteigenen gaat echt niet voorkomen dat bufferstroken verdwijnen en derogatie terug komt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerburgerbeweging , bbb , caroline van der plas , onteigenen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0