Hoe goed is de BBB daadwerkelijk?

Hallo allemaal, ik kwam een tabel tegen dat de BBB voor 80% mee stemt met de VVD.
Ik vindt dat de BBB verder wel goed over komt en het lijkt de beste partij voor de agrarische sector op dit moment.
Het is voorstelbaar dat de BBB de grootste wordt in de Eerste kamer, maar ik hoop van harte dat ze geen CDA-lite worden of wat dan ook.
Natuurlijk is het een partij die sterk in ontwikkeling is, maar ik hoop dat daarmee ook daadwerkelijk iets veranderd.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

BBB stemt voor 80% met de VVD mee...

Reacties

+1
Braboboer
Opvallend dat de VVD ook tegenstemmen van eigen partij heeft.

Verder zie ik dat de verschillen niet heel groot zijn. JA21, SGP, CDA zitten allemaal rond de 25-30%

Forum en PVV stemmen het meest tegen maar een stem op forum of PVV zie ik als een verloren stem omdat ze zichzelf uitsluiten van samenwerking.

Daarnaast is de VVD van oudsher een rechtse partij die opkomt voor individuele vrijheid, bedrijven, voor een kleine overheid is.

Ik heb me er niet in verdiept maar het lijkt me op zich ook logisch dat de partijen rechts van het midden waar BBB ook onder valt het op veel punten wel eens zijn met de VVD.
Freddie1
Quote Reactie van @Braboboer:
Ik heb me er niet in verdiept maar het lijkt me op zich ook logisch dat de partijen rechts van het midden waar BBB ook onder valt het op veel punten wel eens zijn met de VVD.

Maar Groenlinks stemt voor 94% mee en de SP voor 88% en de PVDA voor 95%.
Zijn alle drie linkste partijen, terwijl ze geen onderdeel van de coalitie vormen.

Ik denk dat je het per onderwerp moet bekijken, waar wie op stemt.

De VVD is bijna net zo links als de PVDA, dus ze kunnen altijd een meerderheid over links vormen.
+8
Hans van Bergen
@Freddie1 Wat ik van ganser harte hoop is dat er niet een groot aantal dombo's wederom op de sukkelparade van FvD gaat stemmen. Trap daar niet in!!! Zij willen alleen zetels zodat ze gratis geld beuren 4 jaar lang en liefst nog ff een bak wachtgeld erachteraan. Binnen een paar maanden is 80% van die pratende pakken verdwenen. Hier in de gemeente was de de fvd amper verkozen na een intense campagne of de lijsttrekker ging glijk emigreren. KOEKOEK. Het naarse vinnik nog wel het trappen naar de BBB. Waar is dat voor nodig??? Wat een treurneuzen!!! En dan jawel 17 keer bij een debat geweest. Dus. Denk ff na.
+1
Bartlehiemboer
@Hans van Bergen

Gelukkig reageren hier altijd maar een paar boeren.
Als ze al boeren zijn....???
Onder de zwijgende boeren en/of de mee lezers zitten waarschijnlijk veel Fvd of Pvv stemmers.
En ik doe met ze mee!!!

Stem ze weg !!!

Goed boerenprotest gehad te Den Haag.
Gelukkig zijn er veel mensen Wakker.

Donderdag zullen we het weten.

Maar.... Ga stemmen!
+3
Nevergiveup
@Bartlehiemboer Ik begrijp U ergens wel. Echter als U echt wilt dat Uw stem telt zou BBB of Ja21 een stem zijn die wel telt , en zoizo strategisch is.

FvD wil niemand iets mee , en zal op deze manier ook nooit mee regeren, het is een verloren Stem !

PVV is feitelijk alleen oppositie waardig , en niet echt een Boeren Partij.
+1
Erik1979.
@Nevergiveup de vraag is of je wel mee kunt regeren. Als BBB de grootste wordt. Gaat de vvd dan wel afstand doen van de Green Deal? Als dat niet zo is dan kun je het vergeten. Beleid wat nu uitgevoerd wordt is het beleid van Timmermans. Bij ons in Duitsland is dat zo. Bij jullie in Nederland ook. Dat moet eerst begrepen worden. En dan moet de bevolking zeggen: super plan, dan is het boeren ruimen of slecht plan en dan is het wef tasjes op zouten. Veel meer smaken heb je niet.
Nevergiveup
@Erik1979. Klopt helemaal , stap 1 gaan we morgen aan beginnen.
+4
robbies
@Bartlehiemboer
Quote:
goed protest

Die Camilla van de Burgt had je geen podium moeten geven
Erik1979.
@robbies ken je haar?
+3
robbies
@Erik1979. Je moet niet raar staan te kijken dat je niet serieus genomen wordt als je zo iemand op t podium laat raaskallen.
Erik1979.
@robbies ken je haar?
+3
familie pelle
@robbies
Quote:
. Je moet niet raar staan te kijken dat je niet serieus genomen wordt als je zo iemand op t podium laat raaskallen.

Totaal gestoorde speech. Maar Marc had ook een idiote speech door ja 21 en bbb te degraderen. Marc is een beetje teveel in zichzelf gaan geloven. Fdf moet ver weg blijven van deze partijen. Anders is het snel afgelopen met fdf.
+3
Erik1979.
@familie pelle ik vind het altijd zo grappig: FDF moet dit FDF moet dat Mark moet dit anders doen Mark moet dat anders doen. Mark hoeft helemaal niets. Hij doet het maar. Hij is er ingerold omdat hij opgestaan is bij een overval op een varkensbedrijf. Hij heeft een zeer goed lopend bedrijf opgebouwd. Hij heeft minimaal in vergelijking met de rest van de boeren last van het stikstof beleid. En is de enige bestuurder die zijn rug recht houdt. Hij heeft de verbinding gezocht met de andere slachtoffers in Nederland om te proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken om in de eerste Kamer een tegen stem te krijgen. Als je dit goed vind wordt je lid van FDF. Vind je dat niet goed ga dan lekker naar de lto. Die zijn aan de onderhandelingstafel met de overheid. Ook goed. Als de FDF geen leden meer heeft kan Mark eindelijk eens aandacht besteden aan zijn gezin. Zijn vriendin klaagt er wel eens over maar accepteert dat allemaal. Hij heeft 2 geweldige kinderen die een vader nodig hebben. Dus als jullie allemaal vinden dat het beter is dat hij stopt met het opkomen voor de Nederlandse boeren, prima. Ik zit in Duitsland en als de helft van de melkveehouders opgeruimd zijn merk ik dat in de melkprijs . Mark is voornamelijk tuinder en als de varkens dan weg moeten is hij ondernemer genoeg om dat op te vangen. Dan hebben zijn kinderen hun vader en Kim haar vriend weer terug. En jij weet ook dat dat eigenlijk veel belangrijker is als het leed van andere mensen.
Nevergiveup
@Erik1979. Ik ken Mark een beetje.

Hij zou feitelijk een standbeeld verdienen dat is zeker !
Albert Altena
@Nevergiveup Heeft Mark Rutte dan ook een standbeeld verdiend:

--Hij zei wel verkering gehad te hebben, maar niet tot een huwelijk is gekomen, omdat hij nog niet toe was aan kinderen, omdat hij zich volledig wilde wijden aan de politiek.
--Hij natuurlijk wel hoofdverantwoordelijke is voor alles.
Maar het pas op zijn bordje krijgt als alles al door anderen een grote zooi is geworden.
-- Wel drie maal zoveel als nu kan verdienen in het bedrijfsleven.
- Het helemaal niet leuk is om jezelf niet te kunnen zijn en altijd met angst over je schouder moet kijken?
+1
Nevergiveup
@Albert Altena Mark is een leugenaar, die verdienen bij mij geen standbeeld ,Met deze voorbeeld functie eigenlijk het schavot , de VVD heb ik vaak op gestemd , nu niet want onder leiding van Mark zijn ze gluiperig de linker afgrond in gegleden ......
+1
Albert Altena
@Nevergiveup Het gaat mij erom dat het papier gewillig is en van Mark en de FDF kan men ook uitspraken beter niet in de media slingeren.
Al moet ik toegeven dat er ook veel, wat leeft onder de boeren, door de demonstraties positief onder de aandacht is gekomen. Zelfs linkse politici durven de boeren niet meer in het verdoem hoekje te plaatsen. Ze roepen dat boeren een worst is voorgehouden. (Al hebben we daar natuurlijk niets aan) Ze snappen het nog steeds niet!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Heeft Mark Rutte dan ook een standbeeld verdiend:--Hij zei wel verkering gehad te hebben, maar niet tot een huwelijk is gekomen, omdat hij nog niet toe was aan kinderen, omdat hij zich volledig wilde wijden aan de politiek.--Hij natuurlijk wel hoofdverantwoordelijke is voor alles.Maar het pas op zijn bordje krijgt als alles al door anderen een grote zooi is geworden.-- Wel drie maal zoveel als nu kan verdienen in het bedrijfsleven.- Het helemaal niet leuk is om jezelf niet te kunnen zijn en altijd met angst over je schouder moet kijken?

Standbeeld met een lange neus?
+2
Hans van Bergen
@Erik1979. Heel verhaal weer Erik. Maar wat Pelle zegt. Als Mark zich teveel laat omringen door FvD gekkies en zijn oren laat hangen naar dit soort types dan komt het niet goed.
Nevergiveup
@Hans van Bergen Daar ben ik het ook mee eens
+3
familie pelle
@Erik1979. je bent echt weer terug! Een heel end weg lullen en niks zeggen. Ik zeg dit als fdf lid van het eerste uur, het grootste gevaar van fdf is de fdf zelf. Aanpappen met volstrekt op ,agrarisch gebied, inhoudloze wappies kost de fdf leden en geloofwaardigheid.
Overigens denk ik dat het ook het laatste gezamenlijke avontuurtje is geweest. Marc heeft intern veel kritiek gekregen maar waarschijnlijk krijg jij dat allemaal niet mee.
+1
Bartlehiemboer
Quote Reactie van @robbies:
Camilla van de Burgt

Ik volg haar anders graag.
In mijn ogen een vrouw met het hart en inzicht op de juiste plaats
Haar werk bestaat er uit de mensen te helpen die ten onder gaan in deze wereld.
Met boekhouding, met financien met eten met wonen noem maar op.
Ik ben blij dat er deze mensen zijn en ze hoort zeker op een podium thuis.
Misschien geeft u de voorkeur aan de slaafse burgemeesters die asielzoekers huisvestigen en alles geven met ons belastinggeld.
U hebt de berekeningen toch wel gehoord???
1500 euro belastinggeld per werkende gaat naar 1 asielzoeker.
Ik ben er niet om in verdediging te gaan voor een vrouw als Camilla. Ik vind het alleen domheid van de mens om meteen met een oordeel klaar te staan.

Maar ja, ieder zijn eigen
Erik1979.
@Bartlehiemboer ja echt hè. Geweldige vrouw. Wat die voor de zwakkeren in de samenleving doet. Ze zou zomaar links kunnen zijn. Maar ja ze is een extreem rechtse asociale........ Als ik haar tegen kom dan maak ik een diepe buiging voor haar.
+3
Nevergiveup
@Bartlehiemboer Ik begrijp U weer , maar begrijpt U ook dat een vrouw als Camilla tegen U / ons werkt , die zou de organisatie in de achterhoede dienen te houden. Je kunt nu eenmaal niet alles hardop (schreeuwend) zeggen.
+3
robbies
@Bartlehiemboer meteen een oordeel? Als moeder Theresa daar zo'n speech houdt, dan zeg ik daar ook wat van.

Ik begrijp heel goed dat BBB, SGP en Ja21 wegblijven als je met zo iemand het podium deelt.
kanniewaarzijn
@robbies Dat was inderdaad wel een misser!
+1
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Gelukkig reageren hier altijd maar een paar boeren.Als ze al boeren zijn....???Onder de zwijgende boeren en/of de mee lezers zitten waarschijnlijk veel Fvd of Pvv stemmers.En ik doe met ze mee!!!Stem ze weg !!!

Dom, dommer en vreselijk dom. En wat FvD betreft is het dat nog niet alleen, die partij is ook nog eens moreel van het allerminste soort.
Maar goed als je beslist een gekke clown in de provincie of Kamer wil, dan is er bij laatste partij nog één troost, Ze zijn liever lui dan moe en blijven liefst thuis.
de jonge
@arie.j hahah dan moet je toch even dat lijstje bekijken van de partijen die geen stemmen hebben gegeven op voorstellen van de kamer...
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j hahah dan moet je toch even dat lijstje bekijken van de partijen die geen stemmen hebben gegeven op voorstellen van de kamer.

Nee, je moet kijken of ze de presentatie lijst getekend hebben.
En dan is het heel duidelijk, daar verhelpt jouw lachen niets aan.
nos.nl/collectie/13923/…
Erik1979.
@Hans van Bergen wat ben je weer lief😀, ik kan het hebben hoor 👍 ik kan niet stemmen omdat ik in buitenland woon. Maar ik ga het wel uitzoeken. Was een beetje kort dag anders had ik mijn stem aan Mark gegeven en mocht hij kiezen, ik heb veelal de zelfde mening als hij. Waar Ik afwijk(hij is neutraal) (of een afwijking heb volgens jou) is dat ik groot fan ben van FVD. Ik weet niet of ze zouden kunnen besturen. Maar dat kan de huidige regering ook niet. Wat de huidige kamer leden doen vind ik geweldig. Ze spreken iedere keer op zo'n misschien wel irritante manier de huidige machthebbers aan dat ze helemaal over de zeik gaan. Daarmee zetten ze dingen op de agenda die er anders nooit op zouden komen. Niet dat op dit moment het stikstof beleid verandert of dat de zorg goed komt. Maar ze schoppen iedere dag nieuwe mensen wakker. Zonder FVD was het wef nooit zo in het nieuws geweest bijv. Als er genoeg mensen de leugens gaan zien dan kan de bevolking het gaan bij sturen. Vanuit het huidige systeem is het onmogelijk. Al is het alleen al omdat de huidige wetgeving onder die van Europa staat en dat die ondemocratisch is. Over BBB ben ik heel simpel. Ik hoop dat ze de grootste worden omdat de waarschijnlijkheid dat het dan op korte termijn beter wordt het grootste is. Maar als ze het niet lukken om een eenheid te behouden in de partij dan is het te hopen dat de andere partijen die voor de normale mensen staan genoeg zetels hebben om het op te vangen. Wat je over Peter zegt vind ik niet helemaal netjes, ik weet niet hoe het ging in Cuijk, wat ik wel weet is dat Peter al heel lang met stikstof bezig is en aan het vechten was voor de boeren. Dat die dan een keertje zegt dat hij er vandoor gaat omdat de ellende in Nederland te groot is na al die jaren moet geaccepteerd worden. Een keertje ben je ook uitgevochten en moeten nieuwe mensen het oppakken.
Hans van Bergen
@Erik1979. Peter is jaren en jaren bezig geweest de kiet te verkopen en dan toch de indruk wekken da ie 4 jaar gaat besturen is tuuk gewoon kul. Maar hij is 1 van de vele vele fvd ers die de poet gepakt hebben en vertrokken zijn. En dat dat gezever over de wef. Asjeblieft zegt.
Erik1979.
@Hans van Bergen dan denk maar dat het goed gaat komen als BBB samen met de grote "rechtse " partijen gaat regeren. Ik wacht wel af. De tijd is met mij, ook hierin. En als jij denkt dat FVD het puur voor het geld doen, er zijn makkelijkere manieren. Kunt je beter naar boven bukken bij D69 , dat gaat sneller.
Albert Altena
@Freddie1 VVD is groen rechts kun je beter zeggen.
Of misschien wel beter gezegd.
Vanwege de dividend belasting en hypotheekrente, landbouw verkocht aan D66
+3
Braboboer
Wat minstens zo opvallend is, is dat de “vijand” van Rutte de zogenaamde “linkse wolk” PVDA-GL het wel heel erg eens is met de VVD.

Bewijst nogmaals de schijn tweestrijd.
Theo61
@Braboboer Rutte heeft een akkoord gesloten met klaver : niet in het kabinet maar wel de halve veestapel inkrimpen en dan bijten we elkaar niet.
PieropdenAcker
BBB volgens laatste peilingen 22-26procent.
Dezeeuwseboer
Braboboer
@Dezeeuwseboer

Ipsos/ EenVandaag.

En dan te bedenken dat hun peiling vaak linkser uitvalt dan die van Maurice de hond

eenvandaag.avrotros.nl/peilingtrends/politiek/…
+1
Dezeeuwseboer
Bij1 is ook een leuke partij stemt de helft van de keren niet eens. 🙃
weurding
We komen er achter
+1
grös
Welke opties heb je ? Als BBB wil gewoon regeren, dan zal het toch een beetje met de wind mee moeten waaien, het is tenslotte geen dictatuur. Wat heb je aan 25% zetels als je niet in de coalitie zit ? Nog weer 4 jaar in de oppositie zitten ?
PVV en FVD komen sowieso niet aan het regeren, daar zijn ze niet geschikt voor en ik vraag me af ze überhaupt in een coalitie zouden willen regeren, want dat willen ze met niemand, de geschiedenis van PVV heeft dat wel bewezen, sowieso geen boerenclub met die Graus er bij..
Raben
@grös gaat eerst om de provencie , eerste kamer regeert niet echt maar stemt
+2
bio boer
Niet alles is slecht van de vvd en cda heb in het verleden wel op beide gestemd zou bbb ook graag in coalitie zien met deze partijen
Erik1979.
@bio boer als iedereen die op èèn van de twee nu op beide stemt komt het helemaal goed.
+4
bio boer
@Erik1979. Zag foto als imand gl/pvda wilde stemmen beide vakjes moet inkleuren 🤣
+3
bio boer

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
@bio boer

Voor degene die het niet snappen....
Dan is de stempas dus ongeldig.
bio boer
@Bartlehiemboer eigenlijk kan het niet idereen is vrij testemmen wat die wil maar vond het wel grappig
+5
Jannus

(klik om te vergroten)

Peiling Ongehoord Nederland
+1
Braboboer
@Hans is Hobby boer

Van Haga slaagt er ondanks al zijn optredens in ongehoord nieuws er ook niet echt in om wat stemmen te winnen.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Braboboer:
Van Haga slaagt er ondanks al zijn optredens in ongehoord nieuws er ook niet echt in om wat stemmen te winnen.

Van haga heeft niet de flair om het verhaal goed te brengen,hij is pragmatisch en zakelijk ingesteld als ondernemer en denkt zwart/wit
+3
Bartlehiemboer
@Braboboer

Hier in Friesland anders wel voor Nynke Koopmans (Bvnl) voor de Waterschap
(Ze stond met van Haga op podium in Den Haag)
grös
@Bartlehiemboer
Ik heb de vorige keer daar wel op gestemd, was toen FVD, maar nu zag ik hier (Drenthe) maar weinig boerenbloed in die partij BVNL .
Raben
De druk om te bewijzen wordt voor BBB wel fors als ze straks flink winnen
+1
sorry




stefanus
@sorry Geweldig Lientje PROFICIAT !!!
+1
richard-de-wolff
Caroline scoort met knock-out 👊👊👊👊

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vvd en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
58
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN