Startbijeenkomst Intensief stikstofonderzoek in en rond het Liefstinghsbroek 

VLAGTWEDDE – Startbijeenkomst Intensief stikstofonderzoek in en rond het Liefstinghsbroek in Vlagtwedde Vanmorgen was de startbijeenkomst van de meetpilot “Maatwerk met Meetwerk” in het Liefstinghsbroek in Vlagtwedde. Een pilot waarin verschillende onderzoekspartijen metingen doen naar aanwezigheid van stikstofdioxide en ammoniak. Bedoeld om een beter beeld
te krijgen van de stikstofsituatie in en rond het Liefstinghsbroek.

Zes onderzoekspartijen meten twee jaar lang de hoeveelheid stikstofdioxide en ammoniak in en rond het Natura2000 gebied het Liefstinghsbroek. Door intensiever te meten, moet de meetpilot ‘Maatwerk met Meetwerk’ nog preciezer inzicht bieden in de herkomst en neerslag van stikstof. Vrijdag werd symbolisch het laatste meetkastje overhandigd aan gedeputeerde Johan Hamster bij theehuis MoeNieks in Vlagtwedde. Hierbij waren de adviescommissie, de deelnemende partijen, direct betrokken omwonenden en ondernemers aanwezig.

Gedeputeerde Johan Hamster: “Uniek aan deze pilot is dat in en rond een specifiek natuurgebied tegelijkertijd wordt gemeten met verschillende meetmethodes en meetpartijen. Het is goed dat metingen gestart zijn. De natuur gaat hier in het Liefstinghsbroek achteruit en daarom zijn hier op korte termijn passende maatregelen nodig. Door de pilot hopen we op nieuwe inzichten.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlagtwedde , natura 2000 , natuurgebied , stikstof , natuur , ammoniak en meten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0