Gevoelig kabinetsadvies: minder vee en meer belasting om klimaatdoelen te halenQuote:
Het kabinet moet een reeks vergaande maatregelen nemen om de klimaatdoelen te halen, blijkt uit een groot beleidsonderzoek. De veestapel moet flink krimpen, de belastingen op fossiel energiegebruik moeten omhoog voor burgers en bedrijven, en in het vervoer moeten veel meer biobrandstoffen worden gebruikt.

Deel dit topic

Reacties

Theo61
Een hogere vliegbelasting op afstanden vanaf 2500 kilometer. tja Europese bestemmingen moeten betaalbaar blijven.
+3
Nevergiveup
@Theo61 Wat raar ook weer juist die korte vluchten zouden belast
Dienen te worden zodat bv. de trein een concurrent word.
Theo61
@Nevergiveup Tja dat krijg je als Jetten een commissie instelt die zijn droom moet waarmaken.
Nevergiveup
@Theo61 Ik denk ook dat langere vluchten die een tussenlanding in Amsterdam hebben er helemaal niet onder kunnen vallen want dan vliegen ze wel naar een ander vliegveld ....
Erik1979.
@Nevergiveup ik vind dat ze moeten ophouden met extra belasten. Laat ze openbaar vervoer maar voor niets maken. Kunnen ze ook makkelijker verduurzamen. Zolang ze niets doen aan de grote zee schepen neem ik het niet serieus. Dan zie ik het als burger pesten.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Theo61:
Een hogere vliegbelasting op afstanden vanaf 2500 kilometer. tja Europese bestemmingen moeten betaalbaar blijven.

heel raar, voor vrij korte vluchten is de trein of auto een alternatief.
Maar nee, daar gelooft men blijkbaar niet in.
+2
weurding
Bedrijfsauto vanaf 2025 niet meer op fossiel brandstoffen 🙈
Nevergiveup
@weurding Ambulance en Politie ook 😲
+10
Kars
Knettergek D66. Die zijn echt compleet gestoord. Menen die serieus de hemel op aarde te krijgen hier?
Advies aan alle stem gerechtigden. Stem ze weg.
+1
jordi 1455
@Kars Hemel op aarde? Ze willen alles wat god verboden heeft.
casev2
Lijkt me een onderwerpje waar het bij de tortelduifjes pvda/groenlinks wel een beetje kan knetteren aan tafel.... of zullen die voormalig socialisten inmiddels ook met een dedain op de "gewone man" neerkijken als dat die groene doen?
+1
Theo61
@casev2 De groene PVDA paus is Brussel let niet meer op het werkvolk, dat het leven vors duurder word door al dit soort regels stoort ze niet.
+2
Braboboer
@Theo61 Helaas lijken hun stemmers dat nog onvoldoende in te zien.
BertK
ad.nl/politiek/…
Niet alleen op Nu.nl
hans1980
@BertK dus al die inzet van oa RFC ,CO2 reductie , gaat hem niet worden gewoon 21% btw
+2
Braboboer
Man man man, wat een een bak ellende weer.
+3
Erik1979.
Zoals ik het begrepen heb is dit Europees beleid. Als ik het goed begrepen heb moet in Europa de veestapel halveren. In Nederland gebruiken ze stikstof. In Duitsland gebruiken ze succesvol dierwelzijn bij de varkens (-20% nu al) bij de goedkope grasland gebieden de bio subsidie (Rheinland Pfalz -72%) het oosten wordt akkerbouw interessanter dan koeien melken. NRW gaan ze met de mest normen leeg ruimen. Niedersachsen wordt nu meer, welke truc ze daar toepassen heb ik nog niet door Bayern wordt gewoon financieel weg geconcurreerd.
+1
Bekkink
@Erik1979. En de honger is geboren
Erik1979.
@Bekkink voorlopig niet bij ons. Volgens de VN lijden er nu 820.000.000 mensen honger. En er sterven 100.000 mensen per dag van de honger. Als ik dat voor ogen houdt als ik Tjeerd hoort praten of èèn van de Grüne of Timmermans dan wordt het even wazig voor mijn ogen. Over moraal gesproken.
+1
bio boer
@Erik1979. Is dat om er teweinig eten is of teweinig geld ?
+1
Erik1979.
@bio boer omdat ze de boeren die voedsel produceren naar de kloten helpen. De armste merken dat als eerste. Duitsland koopt granen uit het buitenland omdat ze niet voldoende goede kwaliteit baktarwe kunnen produceren door de idiote bemestingsnormen. In sommige gebieden mag er maar 140 kilo stikstof op een ha. Nu zijn de eiwit normen te laag.
George
@Erik1979.
Mij doet dat niks , ik voel me daar totaal niet voor verantwoordelijk. Ik ben niet zo'n moraalridder. Ik ga niet gratis voedsel produceren , maar als jij er niet tegen kunt mag je van mij je gang gaan.
duitser
@Erik1979. Niedersachsen gaat waarschijnlijk ook eisen stellen aan welzijn melkkoeien. Stallen moeten bepaalde afmetingen hebben. Betekent dat stallen van jaren 80 en 90 niet meer voldoen. Looppaden verbreden lukt zo niet. Hoop dat ze het nog even uitstellen
+1
Spuit11
bio boer
Co2 uit dier voer organisch materiaal is fout bio gas biobrandstoffen en biomassa centrale is goed 🤷‍♂️🙃 ik snap het niet
+1
Erik1979.
@bio boer ik woon in het Westerwald. Laat dat Wald tegenwoordig maar weg. Alles gaat de verbrandingsoven in. Ik zie nog geen boompjes aangeplant worden. Dat is de groene agenda 🙈
+3
hans1980
Timmermans EU is bron van deze ellende
+1
torrarica
Dit is dus een rapport dat is opgesteld door een onderzoekscommissie die is ingesteld op verzoek van Rob Jetten. Dus opgesteld door beleidsambtenaren. Ik weet dat er enkele bijzitten die nog groener dan groenlinks zijn, dus dan krijg je als uitkomst zo een rapport.
+1
hans1980

+1
Erik1979.
@George kun je wel zeggen. Mij doet het wel wat. De rijke mensen die stellen eisen aan de boeren. Die boeren die aan deze eisen willen voldoen krijgen bakken subsidie die door de normale belasting betaler opgebracht wordt. Deze mensen die dit opbrengen kunnen het gesubsidieerde voedsel niet betalen. Die moeten gaan voor de kiloknaller wat later de krekels worden. Een paar jaar terug toen we nog melkquotum hadden was het in verhouding. Wij konden een hele goede boterham verdienen en iedereen kon het betalen. Nu stellen ze utopische eisen wat de kostprijs opdrijft en dat zorgt voor een arme boer en hongerige bevolking.
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
Die boeren die aan deze eisen willen voldoen krijgen bakken subsidie die door de normale belasting betaler opgebracht wordt.

Welke subsidie?
Erik1979.
@George 500 euro per ha voor bioboeren bijvoorbeeld..... Normale de helft. Extra welzijn stallen tot 40% tot max 2.500.000 per project.
+1
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
500

Vind je dat zo geweldig? 500/ha ? Je moet dat nooit subsidie noemen dat doen de burgers al , ik zie die betalingsrechten als een verzekering dat de bevolking altijd genoeg en veilig eten hebben. In het GLB geven we precies op wat we gaan telen/kweken , hoeveel en wat voor dieren we houden. Ze weten alles van ons en weten precies wat er aan voedsel wordt geteeld , alleen een ramp of droogte of iets dergelijks kan de prijs nog wat beïnvloeden. In ruil voor al die informatie krijgen we nog wat betalingsrechten , maar wel onder strikte voorwaarden en elk jaar een beetje minder. En dat bieden aan voedselzekerheid noem jij subsidie? Schaam je want dat is het niet!
Weidezicht
@George hier hoorde ik, krijgt meer dan 1200 per hectare noemen ze kruidenrijk grasland. Dan nog paar honderd als er ruige mest op gaat (drijfmest en kunstmest verboden) haalt er nog paar honderd baaltjes hooi vanaf en s winters paar schapen erop. Ook nog wat geld voor hoekje plasdras. Is dus nog heel saldo, en allemaal subsidie.
bio boer
@Erik1979. In melkquotum tijd zijn ook veel regels gekomen zie verschil zo niet
Erik1979.
@bio boer toen was de melkprijs constant en had je een bak vermogen. Was super makkelijk boeren. Toen het eraf ging kon de overheid boeren ruimen.
robbies
@Erik1979. Je bent weer terug hier Erik. Alles goed in Duitsland?
+4
Erik1979.
@robbies er was iemand die me miste op prikkebord. Die heeft voor mij een account aangemaakt 😀 ik heb 5 gezonde kinderen en al 20 jaar de zelfde vrouw. Dus ja, ben rijk man.
+1
robbies
@Erik1979. Je maatje Mark of Ali Christo met zijn 40 nicknames?
Erik1979.
@robbies Mark niet. Die houd zich niet bezig met prikkebord. Christo is al jaren verbannen. Volgens mij zit die nu in de bloemen.
+1
Erik1979.
@George het is zuivere subsidie wat de bioboeren hier krijgen. Ze schaffen de koeien af of ze gaan veel minder produceren. Moet niet vergeten dat hier bij de Duitsers in Rheinland Pfalz voor grasland maar 50 euro pacht betaald wordt. Als je 200ha bewerkt dan heb je voor niets doen al 90.000 euro winst. De meeste maken nog een beetje hooi en dan zijn ze klaar. Je kunt dan denken dat je wel kunt concurreren als melkveehouder. Maar de staatspropaganda is zo erg. De kerk wat de grootste verpachter in Duitsland is verpacht al geen land meer aan normale bedrijven. Alleen biologisch. Veel mensen willen geen drijfmest op hun grond omdat het gif is volgens de leugenkast. De biologische landbouw wordt volop gesubsidieerd en de traditionele landbouw wordt gedemoniseerd.
bio boer
@Erik1979. Hier geen 500 euro per ha had ook keer oosterijker op het erf greeg ook 500 euro per ha als bio boer met nieuwe glb krijgt bio wel maklijker de maximale premie die kan idereen krijgen met eco activiteiten maar is nog geen 500 euro per ha
+1
Erik1979.
@bio boer nee, weet ik. Je kunt de wetgeving ook niet vergelijken. Daarom is de stikstof wetgeving in Nederland ook zo'n bullshit. Als je met 10 mannen op vakantie gaat naar de Biesbosch en je leegt savonds ieder een halfkratje bier dan heb je de volgende dag bij de ochtend wandeling voor de komende jaren de stikstof normen overschreden. Mensen die dit serieus nemen die hebben ze echt niet op een rijtje. In Duitsland doen ze het weer anders. Zelfde eind doel, ook met flinke staatspropaganda.
+1
Twentsch Land
De kerk wat de grootste verpachter in Duitsland

En daar zit het .... voor veel huurders maakt het niet uit hoe het met de grond verloopt ... als ze de centen beuren is het goed .... George zijn bijdrage in deze heeft een betere en meer realiteit als je grond je eigendom is .

De hele sub die de boer krijgt heeft als doel om goedkoop voedsel te leveren en data aan te leveren .....

Voedsel moet goedkoop zijn zodat de consument meer geld over houdt voor luxere artikelen met een hoge btw en/of accijns want die vullen de staatskas meer !

@Erik1979.
+1
Erik1979.
@Twentsch Land dat was vroeger. Ze verwachten volgens Arno Wellens dat de voedsel prijzen met 17% gaan stijgen door de Green Deal. Mensen die het vlees niet kunnen betalen krijgen insecten.
hans1980
@Erik1979. Zijn ideeen uit Davos die over Europa en de wereld worden uitgestrooid
Misschien is er echt een wereld oorlog nodig om honger te ervaren en dierlijke mest te waarderen
Erik1979.
@hans1980 Rutte is een leugenaar. Maar hij liegt niet altijd. Over het wef had hij gelijk. Het is maar een praatclub. Als de bevolking het niet meer wil dan houdt het op. We merken het woensdag. Misschien zie je dan een verschuiving. Misschien over 2 jaar in Nederland. Binnenkort weer verkiezingen in de usa. Een keertje draait het weer de normale richting in. Belangrijk is dat steeds meer mensen zich uitspreken.
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
data aan te leveren

zodat wageningen kennis kan uitwisselen naar het buitenland....
+1
Erik1979.
@Twentsch Land btw, veel mensen hier hebben maar een halve ha grond. Wij betalen 150 euro per ha. Of deze mensen 25 euro krijgen van een Duitse gestopte subsidie slurper of 75 euro van een hardwerkende melkveehouder dat boeit ze niet. Meer betalen kan wel maar op dit moment wacht ik de tijd hier wel af totdat ze merken dat ze Duitsland afbreken. Tegen dit geweld wil ik niet vechten. Hebben genoeg eigendom. En koop wel wat mais extra aan.
Jean-PierreK
De plannen/het advies : ook dierrechten voor schapen en geiten. Afroming 30% bij handel dier- en fosfaatrechten. Max 1,7 GVE per ha.
Erik1979.
@Jean-PierreK ja... Eigenlijk moet ik vvd of cda hier promoten. Ik vond die melkprijs van 60 cent wel leuk. Kunnen jullie niet nog meer slopen in Nederland. (Is waarschijnlijk niet meer mogelijk, maar vragen staat vrij denk ik dan)
hans1980
@Jean-PierreK hoe kom je aan die wijsheid?
Jean-PierreK
@hans1980 , dat staat in het advies.

(klik om te vergroten)

bio boer
@Jean-PierreK ze wilden toch al maar grondgebonden melkveehouderij in 10 jaar weten we meteen de norm
Spantenknooier
@Jean-PierreK waar kun je dit vinden?
Erik1979.
@hans1980 dat vertelde Ronald mij een tijdje geleden al. Zo jammer dat mensen niet luisteren naar mensen met dossier kennis en visie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Vervoer , belasting , burgers , vee , veestapel en belastingen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
2.517