Energietransitie: samen lokaal vergisten in Wijnjewoude biedt perspectief

Een oplossing voor klimaat-, stikstof- en energieproblemen. Dat is de insteek van het lokale mestvergistingsproject De Friese Drieslag van energiecoöperatie WEN in Wijnjewoude. 'Dit biedt perspectief', geeft Harm de Kroon aan.

Deel dit topic

Reacties

Albert Peters
Misschien wel toekomst in??
Niet geprobeerd dan weet je het niet
Erik1979.
@Albert Peters vergisten is alleen interessant als je afval producten die je echt nergens anders voor kunt gebruiken kunt vergisten of mest. Verder is de hele energie transitie een hoax. Bij ons in Duitsland zijn we miljarden verder. Gasleiding door Amerika onbruikbaar gemaakt en nu zitten we volop aan de kolen met de slechtste co2 afdruk in Europa 🙈 maar met het moraal zit het goed 💪
Albert Peters
@Erik1979. Vergisten van bruikbaar materiaal niet maar mest of ander materiaal prima
Gas raakt op en gas van Poetin moet je niet willen geen cent naar dat regime
Erik1979.
@Albert Peters een ideetje...... Geef even 12.000.000.000 uit aan de mensen in Groningen en je hebt zoveel gas als je nodig hebt om de transitie te maken naar volledig kernenergie. En dan hebben ze in Groningen eindelijk weer normale huizen waarin ze kunnen wonen.
Erik1979.
@Albert Peters btw nu moet je wel een erge Trump fan zijn, of niet? Hij waarschuwde ons al heel lang ervoor dat we ons afhankelijk maakte van het Russisch gas.
Albert Peters
@Erik1979. Zeker geen vriend van trump die liet zich sponseren door poetin en hij is supuer rechts conservarief En ik denk links (niet rijken rijker en armen armer)en modern (in regenstelling met mn leeftijd)
+1
Erik1979.
@Albert Peters dan heb je het laatste nieuws niet gehoord. Trump is bewezen niet gesponsord door Poetin. Dat waren streken van Clinton om Trump zwart te maken. Dat links voor gelijke verdeling is dat kun je zo ook niet meer zeggen. Veel van wat jij noemt links streven naar steeds meer globalisering. Globalisering geeft de uitwerking dat de extreem rijken rijker worden, de middenklasse valt weg en worden net zo arm als de armere in de samenleving. Kun je nu al zien in Nederland. VVD wat jij rechts noemt is ook voor globalisering, nu 12 jaar aan de macht en er waren nooit zoveel mensen bij de voedselbank. Btw ik was groot fan van Trump, ik ben tegen oorlog, in 2019 had ik heftige discussies over Trump en Biden. Mijn visie toen: binnen 2 jaar een verschrikkelijk oorlog als Biden aan de macht komt 😢(maar dat is weer een ander onderwerp)
Albert Peters
@Erik1979. Wil niet zeggen dat ik dat geloof
+2
Kars
@Albert Peters olie komt uit Rusland ook gewoon hier naartoe. Alleen heel naieve mensen geloven van niet.
Tjonger
@Albert Peters stel oorlog is over en Poetin is niet meer. Zit een kerel die Rusland bestuurd op een nette fatsoenlijke manier. Goed door één deur kan met de rest van de wereld. Wat is er dan slecht aan Russisch gas.
Boycotten we nu bv VW ook omdat er vroeger een kereltje in Duitsland rond liep met een snorretje?
Erik1979.
@Tjonger punt 1 Rusland verliest geen oorlog, desnoods drukken ze op de rode knop (niet vergeten dat ze 20.000.000 Russen geofferd hebben in de 2e wereld oorlog) punt 2 als Poetin weg is dan komen er mensen die vele malen erger zijn. Ik ben voor handel drijven omdat tot vrede kan leiden. Ik ben vooral voorstander om onafhankelijk te worden van Rusland, maar ook van Amerika want die zijn geen haar beter. Sinds de oorlogsaanslag op onze infrastructuur zijn wij afhankelijk van Amerikaans gas, dat vind ik even gevaarlijk gezien wat ze afgelopen jaren geflikt hebben. ( Als de bewijzen vrij zouden komen dat de aanslag door Biden gebeurt is dan hebben we een probleempje in de Navo)
Albert Peters
@Erik1979. Ruime fantasie
Erik1979.
@Albert Peters dat is zo grappig. Dit is precies waarom ik een hekel heb aan discussies met extremisten. Als je het niet over de inhoud hebt gaan ze op de persoon. Vroeger was als je voor vrede was links nu ben je een extreem rechtse Nazi. Jij schrijft dat ik fantaseer. Probeer het eens uit te leggen waarom ik fantaseer. Volgens mij is erg geen woord Spaans bij.
Albert Peters
@Erik1979. Was geen aanslag op onze infra is russisch is er alleen om poetin te spekken
+1
Erik1979.
@Albert Peters de aanslag kwam niet van Rusland. Die kunnen de kraan dichtdraaien en Duitsland chanteren. Was een geweldig wapen. Een te goed wapen. Dat vonden de mensen die rijk worden van deze oorlog niet leuk. En dan los je het op met een aanslag.
Albert Peters
@Erik1979. Wil niet zeggen dat ik dat geloof

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0