Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten - Plantaardig eten redt de planeet, maar past mensen onvoldoende - Foodlog



Quote:
Opmerkelijk. Het inmiddels wereldberoemde duurzame EAT-Lancet dieet moet toch een beetje dierlijk voedsel toestaan. Je bent er misschien al met wat...

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
De is maar 1 ding van !!!

Bepaal niet voor een ander het eten.

Wie zwaar lichamelijk werk doet houd het niet vol op een krop sla en een bos wortelen.

Voor de kantoor job kunnen andere normen gelden.
groeier
De klimaatimpact van vlees en zuivel

Duurzaam | BNR
News






î´¢ î´¢


Van kalfsragout tot schouderham, een biefstuk, kippenpoot of glas melk. We consumeren met z’n allen steeds meer vlees en zuivel.

De gemiddelde Nederlander stopt elk jaar zo’n 76 kilo vlees in z’n mond. Dat consumptiepatroon jaagt klimaatverandering aan en tast de biodiversiteit aan. Hoeveel precies? Dat vragen we aan Imke de Boer, hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en Margot van Hout. Zij is van de de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel die vandaag van start is gegaan. Aniek Moonen is ons groene geweten.
See omnystudio.com/listener for privacy information

Wel een super eenzijdig verhaal, runderen zetten gras om in hoogwaardige voeding, wat wil je nog meer?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @groeier:
Wel een super eenzijdig verhaal

Had je wat anders verwacht?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's peulvruchten , foodlog , eten en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0