Samen één vuist maken, hoelang gaan de boeren dat volhouden?



Quote:
STROE - Een groot succes, zo noemen alle boerenorganisaties de gezamenlijke actiedag in Stroe. Tienduizenden boeren, velen op de trekker, kwamen naar het Veluwse dorp uit protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Maar de samenwerking in de boerenwereld is broos.

Deel dit topic

Reacties

Gladiool2010
Weer zeer actueel
Ubels en Keimpema halen te fel uit
Tak zegt: Den Haag wordt een chaos

“ Voor de PVV, JA21, Forum voor Democratie en de Groep Haga blijven slechts kruimels over.”

“Tot nu toe bleef de LTO dit altijd doen, als andere partijen afhaakten. ,,Sjaak, wij hebben eerder tegenover elkaar staan. We hebben allebei een eigen toon”, aldus van Maanen. ,,Maar dit mens (minister Christianne Van der Wal, red.) is gestoord dat ze dit soort plannen heeft.”

Van der Tak beloofde het gesprek bij de minister voorlopig te gaan staken. ,,De politiek zit in een tunnelvisie. Dan kun je er niet meer mee spreken.”

En wat doet Sjaak nu: aan tafel met een ANDERE minister 😂😂😂

En de rest zit aan de sectortafels een beetje op uurloon geld binnen te harken.

Succes met demonstratreren vandaag
Zet maar in op meer natuurvergoeding, vinden fdf bestuurders wel leuk
groeier
Een vuist maken zal wel nodig zijn, anders de dood of de gladiolen:)
Gladiool2010
@groeier Een vuist maken
Strijden we dan voor alle boeren
Ook voor fosfaatknelgevallen?
+1
groeier
Quote Reactie van @Gladiool2010:
en vuist makenStrijden we dan voor alle boerenOok voor fosfaatknelgevallen?

Heb zelf ook 2 verschillende rechtszaken met fosfaatrechten verloren, soms moet je accepteren dat je op 1 of andere manier de boot gemist hebt. Zo zal dat ook met stikstof gaan, maar ben zelf meer voorstander dat we met zijn alle naar een grondgebonden systeem gaan waar fosfaat en stikstofrechten automatisch geregeld zijn bij voldoende grond.
bio boer
@groeier dat is de simpelste manier waar vele het weer niet mee eens zijn om dat ze juist jeren tegenovergestelde bedrijfsvoering hebben gedaan door meer dieren per ha tehouden voor het hoogste saldo
groeier
@bio boer
Zeg niet dat je die gronden in eigendom moet hebben, huren kan natuurlijk ook, je heb toch extra voer nodig omdat we steeds minder mogen bemesten per ha.
bio boer
@groeier nee ik ook niet of samenwerking akkerbouw is ook prima naar meer voer uit de buurt komt alles weer wat meer in evenwicht kwa mest uitstoot geur en voer
90% van alle varkens en pluimvee in nederland is niet grondgebonden komt voer met boten hier heen en de mest op transport of de oven in
Gladiool2010
@groeier Mijn stemadvies voor jou is het cda
Boswijk zei gisteravond: wanneer er 50 boeren zijn in een gebiedsproces en 48 boeren willen goed meewerken en 2 willen helemaal niets dan gaan we die 2 boeren onteigenen.

Met de onvergetelijke woorden van een groot man te eindigen: “We kunnen niet iedereen redden!!”
+1
groeier
Quote Reactie van @Gladiool2010:
Mijn stemadvies voor jou is het cdaBoswijk zei gisteravond: wanneer er 50 boeren zijn in een gebiedsproces en 48 boeren willen goed meewerken en 2 willen helemaal niets dan gaan we die 2 boeren onteigenen.Met de onvergetelijke woorden van een groot man te eindigen: “We kunnen niet iedereen redden!!”

Dat zijn jou woorden, heb zelf totaal niets met de Politiek, geloof zelfs ook dat gaan stemmen niet de oplossing is. Bedoel, heb dan ook met zijn alle het lef om te stoppen met gehoorzamen naar Europa en Den Haag, als je werkelijk denkt dat je goed bezig bent met je bedrijfsvoering.
Gladiool2010
@groeier Dan doen we het anders
Je schrijft:
“met zijn alle naar een grondgebonden systeem”

En:
“Een vuist maken zal wel nodig zijn, anders de dood of de gladiolen”

Wat kan ik zelf met die twee opmerkingen van jou? Gaan “we” SAMENwerken?
groeier
Quote Reactie van @Gladiool2010:
Gaan “we” SAMENwerken?

Wat stoppen met gehoorzamen betreft richting Den Haag in ieder geval wel, maar denk dat los daarvan, samen als sector een tussenweg vinden ook belangrijk is.
Gladiool2010
@groeier samen is samen en niet af en toe wanneer het je zelf past

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , protest , stroe , actiedag , stikstofplannen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0