De politiek zet het toepassen van Aerius verder onder druk...is de tweede kamer klaar met stikstof?

Motie met 103 stemmen aangenomen.

tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

kanniewaarzijn
Lekker op tijd!
+1
hypotheekboer
Dit lijkt positief. Hoe waren de stemverhoudingen?
robbies
Iedereen voor, behalve D66, PVV en dierenpoes @hypotheekboer
+1
hypotheekboer
@robbies d33 en dierenpoes waren te verwachten, bijzonder dan weer van Wilders. Beetje onnavolgbaar...
demelkboer
Mooi dat terriër Omtzigt zich ook in het stikstof dossier vast bijt. Gevaarlijk blijft nog steeds de grote linkse wolk. Als die te groot is in de 1e kamer hebben we nog een probleem. Democratie blijft 50% plus 1
ross
Ze hebben schrik van Ssc
Theo61
@ross Wanneer is de uitspraak?
BertK
@Theo61 21 maart
magerehein
@John Spithoven kom er maar in...Pels Rijcken begint te draaien?
Farma_boerke
Als de motie wordt uitgevoerd (geen garantie), komt er niets anders dan een advies (kun je naast je neerleggen) over juridische houdbaarheid van vergunningen gebaseerd op Aeriusberekeningen. Er zijn ook hier geitenpaadjes, want Aerius is nu een ondersteunend instrument en niet meer leidend (theorie vs praktijk), dus impact van berekening "laag"
BertK
@Farma_boerke tot dusver wordt alleen naar Aerius gekeken bij ons in ZH
Farma_boerke
@BertK Het is pas net gewijzigd (papier is geduldig)
matt
Het woord is aan van der wal "deuken"
+3
Weidezicht
Denk dat iedereen dit filmpje even 3 maal moet luisteren. Ze zegt volgens mij heel veel.

O.a. overheid schat latente ruimte in landbouw op 25 tot 40 procent, ze weten het niet niet maar zijn bezig met beleid om dit inzichtelijk te krijgen o.a. door actualisatie van vergunningen zodra je iets wijzigt e.d. ik denk dus dat zij zeker hun klauw door de latente ruimte willen halen.

Ze zegt dat aerius hulpmiddel is, en zij benadrukt dat bedrijven ZELF de ingevoerde informatie leveren, en dat ze met die gegevens wel wat kunnen. Ik denk dus dat die rekentool voor piekbelaster maar misschien ook aerius straks niet belangrijk zijn voor de uitkomst, maar belangrijk voor het verzamelen van gegevens/informatie.

Ik hoorde ook zeggen dat ze in de toekomst zeker over een drempelwaarde willen nadenken, maar dat er nu eerst aan europa een neerwaartse trend bewezen moet worden. Ik denk dat dat dus de reden is dat ze zo graag zo snel nu de Landbouw willen slachtofferen, dan kunnen ze de neerwaartse trend bewijzen, en dan voor verkeer/bouw/industrie vrolijk verder kunnen met een fijne drempelwaarde. Agrarisch stikstofprobleem oplossen met innovatie duurt veels te lang voordat er dan bewezen neerwaartse trend is. Daarom snel door boeren te laten stoppen een "deuk in de stikstofuitstoot slaan" en dan verder met drempelwaarde en innovatieve oplossingen voor overige stikstofuitstoters.

John/JanCees/Rene, heb ik goed geluisterd?
Weidezicht
@Weidezicht bovenstaande was mijn reactie over filpje van der wal van dag of 7 terug, o.a. dat Walletje ineens zegt dat Aerius hulpmiddel is. Denk fat weinigen het filmpje echt goed hebben gezien, maar ze zegt veel.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
maar ze zegt veel.

Ze praat veel bedoel je.
+4
BertK
@kanniewaarzijn Weet ze überhaupt wat ze zegt.?
+3
rene-de-jong
Quote Reactie van @Weidezicht:
Ik hoorde ook zeggen dat ze in de toekomst zeker over een drempelwaarde willen nadenken, maar dat er nu eerst aan europa een neerwaartse trend bewezen moet worden.

Dit stukje tekst is minstens zo belangrijk dan het uitschakelen van Aerius zoals deze nu (niet) werkt.
Er zal namelijk een vervangend iets voor in de plaats komen.

Een drempelwaarde zegt iets over de toerekenbaarheid van een bepaalde hoeveelheid en thans is IEDERE hoeveelheid funest cq significant in termen van de Habitatrichtlijn.

Dat er eerst een neerwaartse trend bewezen moet worden van de EU is NIET op uitspraken of arresten van het Hof gebaseerd, het is namelijk UITSLUITEND een persoonlijke opvatting van C.W. Backes uit het arrest van Moorburg (Dtsl).

Er is een juridisch getoetste notitie beschikbaar die gebuikt kan (moet) worden om deze via een procedure bij de RvS uitgelegd te krijgen want LNV zal dit zelf weigeren (het zou de oplossing maar eens zijn).
PAS melders die in (hoger)beroep zijn kunnen dit forceren omdat juist zij tot deze categorie behoren en het dichtst bij de RvS zijn.

De notitie is opgesteld door een adviseur van de RvS en getoetst door een voormalig jurist van de RvS.
Niet de minsten dacht ik.......

Wat deze minister overigens allemaal zegt begrijpt ze zelf totaal niks van, ze leest voor uit werk van D. Bal (LNV) met activistische juristen als Backes op de achtergrond die ook het randje opzoeken.
arie.j
De PVV was met D66 en de Partij voor de Dieren als enigen tegen
Dus weet dat een stem op de PVV misschien wel een protest stem is.
Maar echt geen pro-boer stem

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , politiek , tweede kamer en aerius geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0