Boeren willen actie tegen nieuwbouw in weilanden

Boeren in de noordelijke provincies willen dat het in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen niet alleen over de stikstofproblematiek gaat. Land- en tuinbouworganisatie LTO Noord zegt dat het volgende probleem alweer opdoemt: het vele bouwen op landbouw- en natuurgronden. Volgens de belangenvereniging is Nederland een van de koplopers van Europa op dit gebied en de organisatie wil daar verandering in.

Deel dit topic

Reacties

+2
George
Laat Bruins mensen door zijn groen Weiland wandelen? Als Bruins grond kan verkopen voor woningbouw doet Bruins het ook!
Braboboer
@George

Als individu kan grond verkopen voor woningbouw heel lucratief zijn. Ik denk ook dat >90% van de boeren het zou doen als ze een goede deal kunnen sluiten.

Als collectief hebben we er echter niks aan. Het stuwt de grondprijs op, er verdwijnt weer landbouwgrond en dus ook plaatsingsruimte.

Ook moet er compensatienatuur, extra wegen etc komen. Als je daarvoor grond moet inleveren mag je blij zijn als je er niet op achteruit gaat.

Daarnaast wordt je als uitgekochte boer met een grote portemonnee ook niet overal even goed ontvangen als je bijvoorbeeld van Brabant naar het noorden verplaatst. Daar zien ze weer één met een grote zak geld die daar effe wat opkoopt en de lokale boeren vissen achter het net.
+1
de Tank
@Braboboer Grootste probleem vind ik dat als er meer mensen op het platteland komen wonen er ook meer mensen zijn die bezwaar gaan maken tegen agrarische activiteit en daarbij steeds meer gehoor krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , europa , platteland , nieuwbouw , stikstofproblematiek , bouwen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0